Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор измежду два лаптопа.

Featured Replies

Здравейте, много ще се радвам ако ми помогнете в избора между два лаптопа, единият е ASUS K55VM а другият HP 4540s. Ето и малко повече инфорамция за тях. HP 4540s Core™ i5-2450M Memory MB 6144 1333MHz Radeon® HD 7650M 2GB-DDR3 HDD 750 GB 5.4 SATA ASUS K55VM Core i5-3210M 6GB 1600Mhz 750GB SATA 5400rpm GT 630M с 2GB DDR3 Ако ме питате за какво ще се ползва, ами за всичко трябва ми един семеен надежден, качествено изработен лаптоп които да си го мъкна с мен навсякъде и да го ползвам поне 2-3 г. Да си призная имам пристрастие в случая към НР но се замислям за lenovo-то заради малко по-добрия хардуер и малко по-евтин което не е от съществено значение имайки предвид сумата.Ще се радвам да чуя и други мнения по въпроса кой от двата и защо. Приемам предложения разбира се и за други лаптопи. Между двете видео карти HD 7650M 2GB-DDR3 и GT 630M 2 GB коя е по добрата.

Определено Асуса ! 1-во защото видео картата е нова серия (за амд не съм сигурен) 2-ро процесора на Асуса е от новото 3-то поколение на и5 , а на HP от 2-ро поколение 3-то HP преди бяха добри лаптопи , но сега са пълен ШИТ - развалят се лесно , калпаво са сглобени

• Автор

Картата на ати също е най-ново поколение интересува ме коя е по производителна, процесорите са ми ясни.Не съм сагласен обаче, че НР са калпаво згобени напротив това са най-добрите бизнас машни и съм сигорен, че превъзхожда в случая асуса от гледна точка качество на материали и на изработка.

Ако трябва да избираме между един от двата, по - добър е Asus-а. :) Но ако не държите да изберем непременно един от 2-та, може да кажете какъв е бюджета, и ще предложим(може би) нещо по - добро. ;)

Картата на ати също е най-ново поколение интересува ме коя е по производителна, процесорите са ми ясни.Не съм сагласен обаче, че НР са калпаво згобени напротив това са най-добрите бизнас машни и съм сигорен, че превъзхожда в случая асуса от гледна точка качество на материали и на изработка.

Ха ми хубаво , вземи си HP пък после си пати :) аз давам съвети ! HP отдавна не са качесвени лаптопи. Lenovo , Samsung , Acer , DELL - това са лаптопите за мен ! и то най-вече САМСУНГ , все пак сподели какъв ти е бюджета

Ако питаш мен хич не ти трябва външна видеокарта. Вземи машинка с Ivy bridge и HD4000 вградена карта. Тая 630М/7670М сега и да изглежда добре, и да се справя с някои игри след година ще е прекалено слаба за каквото и да било, а пък си е отделен чип, който грее доста и харчи бая ток. Конкретно предложението ми е FUJITSU Lifebook A532NG VFY:A5320MPAA5EE 4GB или Lenovo ThinkPad Edge E530 NZQHLBM Black.

п.п.

Андрейчо, ProBook серията са бизнес модели на HP и нямат нищо общо с гадните G-та, a EliteBook са едни от най-добрите лаптопи продавани на пазара. Недей да поставяш всички модели под един знаменател. Гледа се конкретен модел от дадена марка, а не марката като цяло, понеже почти всички марки имат хубави и лоши модели. Например Inspiron 5010 са отвратителни, ама това не значи, че Dell са зле като цяло. Все пак имат много добри Vostro и XPS.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Все пак сподели какъв ти е бюджета

Андрей, сега разглеждах ревюта на Acer-а и почти с нищо не ми хвана окото... лаптоп като лаптоп(поне за парите си :) ) Цената му е м-у 1150-1200лв. за тези пари, не един път колегите са давали пример с http://www.laptop.bg...Z_S02BG_withSSD С това SSD си е направо убиец. Без конкуренция в ценовия си клас. :)

Редактирано от HouseFan (преглед на промените)

Андрей, сега разглеждах ревюта на Acer-а и почти с нищо не ми хвана окото... лаптоп като лаптоп(поне за парите си :) ) Цената му е м-у 1150-1200лв. за тези пари, не един път колегите са давали пример с http://www.laptop.bg...Z_S02BG_withSSD С това SSD си е направо убиец. Без конкуренция в ценовия си клас. :)

така и не можах да разбера какво ми намекваш с изказването си за Acer ... Този самсунг е наистина страхотен , но 128 гб идват в малко , а този лаптоп ще се ползва за домашни нужди , тоест филми , тук таме някоя игра , интернет , а 1-вите 2 си искат повечко място.

Моето предложение е това: http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-S56CA-XX036D-4696 и това: http://pcstore.bg/laptopi/ACER-4/ACER-Aspire-5755G-LX-RV40C-004-4637. Но аз определено бих си взел този: http://pcstore.bg/laptopi/ASUS-6/ASUS-S56CA-XX036D-4696 - и5 , ССД , ХАРД ДИСК, ултра бук ,15.6 инча и достатъчно добро видео - INTEL HD 4000 , та било то и за някоя друга игра :)

SSD-то е наистина страхотно и се постига голяма скорост, но е лично вече дали 128 GB ще са достатъчни на някого или не. И дали ако не са му достатъчни един външен HDD ще го устрои или не.

Личните си пристрастия няма смисъл да ги казвам, но същият самсунг го има и с 1 TB HDD: http://laptop.bg/laptops-samsung-NP300E5Z_-samsung_np300e5z_NP300E5Z_S07BG с i5 процесор и матов екран и най-здравата батерия на пазара.

Хубав лаптоп, но с гланцов дисплей... Виждам, че си увеличил бюджета. Имай предвид, че IB процесорите греят повече от SB и тук ще имаш по-високи температури. Но лаптопа е хубав.

• Автор

Не знам вече колкото и да гледам се към HP 4540s клоня в краина сметка не мисля,че ще има и кои знае каква разлика в производителноста .... утре ще го мисля.Лека вечер и мерси за предложенията.

Aко няма да се играят тежки игри, не наблягай много на най-продуктивното видео, а на процесор, РАМ, hard, но във всички случаи, избери с матов дисплей!

моето предложение е това , но не знам дали го има на българския пазар.

http://www.amazon.com/ASUS-R500VD-i7-3610QM-Processor-graphics/dp/B0085HXMQY

Редактирано от snipi (преглед на промените)

• Автор

Ами за всичко ще го ползвам предимно за работа и филми игри няма да играя на него защото си играя на настолния. Но някакси ме гложде от вътре,че няма да има хубаво видео. А за този модел какво ще кажете като надеждност и качество защото някаде четох, че не са били много добре направени и бързо се разваляли. Да оставим това, че е прекалено лъскав и трябва да го чистиш непрекъснато. А и странно зощо с такива части е най-евтин. http://www.pro-bg.com/product/Laptop/HP-Pavilion-g6-2011eu-Sparkling-Black-Core-i5-3210M25Ghz-3MB-156-HD-BV-LED-6GB-DDR3-2DIMM-1TB-HDD-5400-RPM-DVD-RW--AMD-Radeon-HD-7670M-2GB-DDR3-WiFi-80211-bgn--BT-6Cell-Batt-FreeDOS-2-Year-Warranty_54906.html

Редактирано от nickmaster (преглед на промените)

Аз съм с ето този Асус K55VM-SX113D - http://www.speedcomputers.biz/product/laptop-asus-k55vm-sx113d-i5-3210m-gt-630m/ .Имам го от около 1-2 месеца.Ползвал съм го само за интернет,филми,музика.Температурата на процесора е около 40-45,46 (не съм я виждал над тези градуси, ама все още не съм го изпробвал с някоя игра).Като цяло съм много доволен от лаптоп, единствено клавишите ( на цифричките) в дясно са по-малки, но бързо се свиква и сега не ми прави впечатление .Питай, ако имаш някакви въпроси

игри няма да играя на него защото си играя на настолния.

Това е много хубаво. Тъкмо няма да държа лекция как игрите скапват лаптопите. Сега сериозно. За всичко това е пре пре пре достатъчно вграденото видео в i3 и нагоре процесори. пре! Само за сравнения, аз на настолният съм с Ati 4250, вградено в дъното, което е по-слабо от HD 3000 в посочените процесори. Няма филм, който да ми се опре или каквото и да е друго. Игри НЕ играя!

предимно за работа и филми игри няма да играя на него защото си играя на настолния

Да се самоцитирам тогава:

Ако питаш мен хич не ти трябва външна видеокарта. Вземи машинка с Ivy bridge и HD4000 вградена карта...

...отделен чип, който грее доста и харчи бая ток...

Аз да се саморедактирам: новите графични чипове са HD4000 и са повече от добри. Стават дори за лек гейминг!

Бюджет да речеме 1190лв. колкото стува и НР-то

Това предложение не е никак лошо. Ivy Bridge процесор, 7200 оборота HDD, защита на харда от резки движения, 3x USB 3.0

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.