Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Samsung Galaxy S Advance vs Sony Xperia P

Featured Replies

Здравейте отново колеги, мина се не мина време пак ми трябва съвет. Просто защото аз вече тотално изпуших от толкова четене на какви ли не сайтове и забих :( Предимствата и недостатъците, които намерих са: - Сунга има двойно по - добра батерия. - Сунга има слот за карта до 32 GB при налични като Соньо 16 GB. - Сунга "има" по - хубав дисплей с този Супер Амолед горила глас - но намерих доста мнения оборващи това твърдение и на соньо стъкълцето било много добро. Аз от такива караконджоли хал-хабер си нямам. - Соньо има по - добра камера някой ще ми каже, че въпросните 3 MP от 5 до 8,1 няма да ги усетя ама все пак сунга е 720p, а Соньо 1080p видео. И въпреки този факт в един от големите сайтове твърдят, че на сунга видео заснемате е по - добро като качество - как така ми е непонятно. - Соньо има повече RAM, и според някой от форумните лъвове насам - натам по - добър процесор като производителност. Иначе са еднакви двуядрени на 1GHz. - Сунга има по - добра втора камер 1,3 MP - 0,3 VGA на Соньо. Сега не мога да си представя да си провеждам видео-разговори по телефона, но това е защото до сега не съм имал такъв телефон ако имам, защо да не го правя? И защо да не си взема примерно по - добрата камера... - Соньо има някаква екстра "fast charge" колко бързо историята мълчи :) Спирам да изреждам - просто разликите са малки, на повечето сайтове, които вървят с оценки разликата в оценките е от порядъка на 0.1.-0.5 в полза на Соньо, не знам как така като слот за карта и добра батерия, са основни показатели за смартфон... За това искам да Ви питам колеги ако някой има единият от телефоните или има пряко наблюдение поне върху единия да даде мнение. Сухото и аз си го намирам из нета, трябва ми "мокрото" прекият достъп, имам такъв върху Сунга и го разглеждах много пъти, а Соньо не съм го виждал освен в магазин ама там е недостатъчно :)

Така като те гледам Sony-то не е за теб взимай самсунга!

Сунга "има" по - хубав дисплей с този Супер Амолед-Има ярки не реални цветове така съм по-съгласен

Сонито има bravia engine с което цветовете на дисплея са по-реални от тези на Samsunga.

Процесора не му се чуди толкова защото винаги можеш да го клокнеш докато рамта няма как да я смениш :D .

За вътрешната памент там вече си решавай за какво ще използваш телефона защото на мен лично и 8GB са ми достатъчни и никога не съм запълвал(това се отнася за моето устройство).Сега ако ще ползваш телефона за телевизор на сонито няма как да сложиш карта с памет :D според мен това е единствения му минус.

Купи си това което ти е на сърце,не искай мнения от никой!!!

По-добрата батерия + другите предимства които си изброил за мен са достатъчни, за да избера този модел.

• Автор

Така като те гледам Sony-то не е за теб взимай самсунга!

...Купи си това което ти е на сърце,не искай мнения от никой!!!

Ееее не е така колега, нали за това е този форум, за да си помагаме. И да си даваме съвети. А защо Соньо да не е за мен, лично на мен ми харесва дори като визия повече и вчера ако го имаше наличен в смотаният германос да го бях взел и тази тема нямаше да види бял свят :)

Така да приемем, че 16 GB са ми предостатъчни и този -/+ отпада, батерията ме итнересува най - вече наистина ли е толкова зле? Видеото също ме интересува как така ще снима с по - лошо качество, като на теория е доста по - добър.

Бе като цяло ми се иска май Соньо повече, но искам това ми мнение да си подплатя с факти :)

Ето сравнение на двата телефона,които автора е избрал.

нека ги погледне,ако все още се двоуми, какво да вземе.

П.П. Samsung има 13 GB свободно място за съхранение (за потребителя)

Най-добре е телефоните да се видят на живо, за да се направи точния избор.

Тогава няма да важи толкова (спецификациите им),а друг фактор.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Xperia P е с един от най-добрите (да не кажа и най-добрия)дисплей в момента.Доста по-добър от Galaxy S2.В дисплея има вграден и четвърти (бял)пиксел с, който вади невероятна картина дори и на слънце.Камерата му също е много добра.Заради тези причини аз бих взел Sony-то.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=sLttjnUlHqc

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=yM4SaHfSqM0

Все пак е хубаво да отидеш в някой магазин,в който се продават и двата телефона и сам да прецениш кой ти допада най-много.

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

По-добрата батерия + другите предимства които си изброил за мен са достатъчни, за да избера този модел.

Кой модел? Защото виждам, че колега е писал в една друга тема, където аз бях писал кой модел да избера...

Xperia P е s един от най-добрите (да не кажа и най-добрия)дисплей в момента.Доста по-добър от Galaxy S2.В дисплея има вграден и четвърти (бял)пиксел с, който вади невероятна картина дори и на слънце.Камерата му също е много добра.Заради тези причини аз бих взел Sony-то.

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=sLttjnUlHqc

Да, може да има хубав дисплей, но файда от слабата батерия, заради която трябва да "жертваш" хубавия дисплей да е винаги в икономичен режим... Да не говорим за глупостта да си купиш така хвален телефон с "unibody" пък след месец пластмасовата капачка да ти се разхлопва/скърца и накрая сама да пада... Много исках да го взема телефона за подарък, но вече се чудя. Има и някакви спекулации за слаб обхват, които не знам до колко са верни.

P.S. Колега, относно видеото - да наистина е слабичко, виж само клипове на Nokia 720 p, как размазва Xperia P... Видеото можеш да го видиш в youtube.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Това за обхвата е само и единствено от абонати на Ментел, аз ще съм към глобул. Не видях никой да пише към глобул съм и имам проблем с обхвата. Това за дисплея гледам, че всички си пишат, че си държи до вечерта - докато се прибере човек от работа, което си е нормално за смартфон...

Като се загледах в клиповете: Наистина Сунга е по - добър, нещо се размазва картината при Соньо...

Това за обхвата е само и единствено от абонати на Ментел, аз ще съм към глобул. Не видях никой да пише към глобул съм и имам проблем с обхвата. Това за дисплея гледам, че всички си пишат, че си държи до вечерта - докато се прибере човек от работа, което си е нормално за смартфон...

Като се загледах в клиповете: Наистина Сунга е по - добър, нещо се размазва картината при Соньо...

За мен това не е много добре - да не издържи и ден... Иначе за "спорта" ето какво е качеството на Nokia 800 - 720p - направо издухва всякакви Соньовци...

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=FKCZH8W0eCQ

P.S. не искам да саботирам желанието на колегата по повод покупката на Xperia P, просто казвам, че 1080p особено при телефони не винаги е плюс.

• Автор

Не ми съботираш желанието - нали за това направих тема не искам да дам днес 600 лева и утре да видя, че изборът ми е бил грешен :(

Но спрямо Нокиата - виж подобно, клип на вода и птички снимано със Соньо - качеството е почти същото да не кажа, че тук май Соньо се е справил по - добре :) Но нокиата я няма в уравнението на мислените от мен телефони, тъй че е малко офф топик :)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Не ми съботираш желанието - нали за това направих тема не искам да дам днес 600 лева и утре да видя, че изборът ми е бил грешен :(

Но спрямо Нокиата - виж подобно, клип на вода и птички снимано със Соньо - качеството е почти същото да не кажа, че тук май Соньо се е справил по - добре :) Но нокиата я няма в уравнението на мислените от мен телефони, тъй че е малко офф топик :)

Знам, че е off-topic но я дадох за пример какво е качеството на видеото при 720p. Един съвет... от много четене по-добре няма да стане, така че отиди и ги разцъкай телефоните и си прецени сам, това което те "дърпа" най-много е най-правилния избор!

• Автор

Това с разцъкването е ясно, исках някой да се изкаже от колегите който притежава един от двата телефона и да каже дали тези минуси, които са навсякъде из нета и за единият, и за другият са реални и до каква степен оказват влияние. Защото може да са някакви имагинарни и въобще да не пречат и да не се забелязват... И ти си наясно както и аз, че с разцъкване за по 10-15 минути нищо не може да се разбере трябва работа поне няколко дена, с приложения, музика, камерата, сърфиране и т.н., за да се усети един телефон в основните му линии :) Все повече клоня към Сунга, а това за Горила Глаз, че и Соньо притежава никъде не го прочетох :( Ако може дай един адекватен линк по въпроса, как така са с един и същ дисплей...

Това с разцъкването е ясно, исках някой да се изкаже от колегите който притежава един от двата телефона и да каже дали тези минуси, които са навсякъде из нета и за единият, и за другият са реални и до каква степен оказват влияние. Защото може да са някакви имагинарни и въобще да не пречат и да не се забелязват... И ти си наясно както и аз, че с разцъкване за по 10-15 минути нищо не може да се разбере трябва работа поне няколко дена, с приложения, музика, камерата, сърфиране и т.н., за да се усети един телефон в основните му линии :)

Все повече клоня към Сунга, а това за Горила Глаз, че и Соньо притежава никъде не го прочетох :( Ако може дай един адекватен линк по въпроса, как така са с един и същ дисплей...

Ето цитат от Sony UK, отговор на мое запитване, зададох и същия въпрос на Sony BG, да видим отговора.

Прилагам и screenshot, за тези които си мислят, че нещо лъжа.

Публикувано изображение

Dear Consumer,

Thank you for contacting the Sony Xperia support centre and for your interest in the Sony Xperia P.

We can confirm that the glass used on this model is Gorilla glass. It also has 4 inch scratch-resistant TFT 4, Scratch-resistant, shatter proof sheet on mineral glass.

In regards to the battery performance:

Talk time (up to) 6 hours (GSM) [1]

Standby time (up to) 475 hours (UMTS) [1]

Music listening time (up to): 80 hours [1]

Video playback time (up to): 4 hours

We hope this has been helpful.

For the latest news, information and product support please visit www.sonymobile.com.

If you require any further assistance then please do not hesitate to respond to this email or call our customer support on 08705 237 237. Should you choose to contact us via an alternative channel, one of our agents will request a unique field from you and would suggest providing your Email address.

Please be aware that should you not respond within 5 days of this email your query will be automatically closed. Any further communications will not reach our support and a new query will need to be raised.

Kind Regards,

Angelina Denton

Sony Xperia UK Customer Services

• Автор

Хмммм, че те дават различен живот на батерията... Ха сега какво става със спецификациите по БГ сайтове и магазини?!

Хмммм, че те дават различен живот на батерията... Ха сега какво става със спецификациите по БГ сайтове и магазини?!

Кое се различава ?

Време на разговор (2G/3G) 6/5 ч.

Моята батерия е 1500mаh телефона ми е Xperia neo (вече поостарял модел :( ) та рядко ми е изкарвал 3 дни с едно зареждане.Ползвам го стабилно яркоста на дисплея е винаги на 100% постоянно включен 3G и си го зареждам на ден и половина , но не ми пука за това съм го купил,за да го ползвам.Който и от двата телефона да вземеш все ще зареждаш през ден :D.Имам един колега от университета с Galaxy S той си го зарежда на 5-6 дни веднъж ,но телефона му стои като паметник в джоба :D само си го носи с него. Ако сега имах нужда от телефон бих си взел или Xperia P или Xperia S не са кой знае какво но това щеше да е избора ми :)

С моето Galaxy S i9000 си правих експеримент вчера с по 30 минути на ден Wi-Fi и изкара 2 дни. Според мен от Sony вместо да крият от потенциалните клиенти дали даден телефон има Gorilla Glass е добре да го обявяват, защото например аз първоначално се бях насочил и исках да взема Galaxy Ace 2 за подарък, вместо Galaxy S Advance, но това че нямаше Gorilla стъкло ме разубеди по същия начин както и избора ми да взема Xperia P, но добре че попитах директно Sony. За разлика от Xperia P, въпреки че не е обявено официално, стъклото присъства докато при Ace официално не е с Gorilla. Надявам се, че който има интерес към Xperia P поне вече ще е сигурен за стъклото. Та просто от любопитство - какво толкова се крият от Sony?

• Автор

За заинтересованите си взех: Samsung Galaxy S Advance - Или както аз му казвам - Сунг. Та Сунга е No Indians :D, първият ми ументелефон в живота ми е и нещо още му си се мъча с тези оптимизации, но телефончето е много добро и откъм цветова гама, ясен образ и наситеност. И откъм камера си е добре абе не съжалявам. Подсетете ме след седмица, месец да пиша след дълговременно ползване да пиша пак де :D Но не мисля, че ще има изненади. Въпросният Сони го няма никъде в Глобул веригата така и не можах да го видя на "живо" и да го пипна ... Имаха 2, които бяха дефектирали и върнати... Тъй че се замислете над това, не ми казаха какви са им дефектите, а само успях да изкопча, че са нови неотваряни телефони, които са върнати поради дефект...

@Viiipeer, да кажа относно стъклата... Sony мисля че използват в повечето си телефони DragonTrail glass . В Xperia P може би се използва Горила стъклото, но аз лично мисля, че DragonTrail glass е не по-малко здраво (или по-здраво), само дето не е толкова рекламирано. Също така Sony не използват AMOLED (SAMOLED), което лично за мен е един огромен +. Още една широко рекламирана технология... Вместо това използват IPS екрани, както и например iPhone4S (за 5 не знам), но с много по ярък екран от на iPhone. Огромния минус на AMOLED е:

Пренасища зеления цвят. Остарява по-бързо - влошават се червеният и зеленият цветове, което води до дисбаланс в цветовата формулировка.

http://www.eatsprayl...gontrail-glass/

п.п. Xperia идват с фабрично залепен протектор, което е доста приятна екстра.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Xperia P беше по-добрият избор жалко че не си успял да го пробваш.Ползвай си Galaxyto пълноценно и много да те радва ;)

@Viiipeer, да кажа относно стъклата... Sony мисля че използват в повечето си телефони DragonTrail glass . В Xperia P може би се използва Горила стъклото, но аз лично мисля, че DragonTrail glass е не по-малко здраво (или по-здраво), само дето не е толкова рекламирано. Също така Sony не използват AMOLED (SAMOLED), което лично за мен е един огромен +. Още една широко рекламирана технология... Вместо това използват IPS екрани, както и например iPhone4S (за 5 не знам), но с много по ярък екран от на iPhone. Огромния минус на AMOLED е:

http://www.eatsprayl...gontrail-glass/

п.п. Xperia идват с фабрично залепен протектор, което е доста приятна екстра.

Първо честито на колегата и със здраве да го използва!

Не знам, но съм останал с впечатлението, че предишните модели на Sony използваха Soda lime glass с протектор на самото стъкло... И да, ако се направи въпросния тест на Xperia X10, не ми се мисли...

Поздрави!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.