Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за нискобюджетен лаптоп за четене

Featured Replies

Здравейте, искам да подаря лаптоп на майка ми. Основно ще се ползва за четене, а от време на време интернет /ако трябва да й сваля нещо, или ако й хареса да гледа видео в нета/. Няма абсолютно никакво значение производителността, няма да се натоварва много. По възможност батерията да е по-издръжлива. Насочил съм се към модели с 8 - 10' екран - удобни за носене, до колкото знам те са и най-евтини. Разполагам с около 300лв (надявам се да платя по-малко за да ми останат и за един хубав парфюм :)

Човек, ще развалиш чите на майка ти с тази резолюция. Идеята ти я намирам за много лоша. 8 инча пък да не говорим, че това е размер на среден таблет, има по-големи по принцип. Ти лаптоп (те не се наричат лаптопи, а нет топ) си тръгнал да търсиш... Ако ще е за четене на книги и купи един електронен четец с ектронно мастило, че да не и се развалят очите. А и батерията държи към 20 дена. Все пак са направени точно за това!

• Автор

Благодаря за съвета! Най- вероятно наистина ще взема четец с електронно мастило, изглежда в пъти по добре от който и да е нет топ :)

Благодаря за съвета! Най- вероятно наистина ще взема четец с електронно мастило, изглежда в пъти по добре от който и да е нет топ :)

Правилен избор. Погледни предложенията на Амазон. Имат достъп и до голяма библиотека до колкото знам.

Това ще е страхотен подарък майка ти. (явно обича да чете). За от февруари до сега в само в метрото съм прочел близо 40 книги :)
  • Автор

Това ще е страхотен подарък майка ти. (явно обича да чете). За от февруари до сега в само в метрото съм прочел близо 40 книги :)

Хах и аз чета в метрото често, а майка ми иска най-вече да чете Библията. Сега само остава да потърся за пълна версия на Български и подаръка е готов :D

http://readerbg.com Сайта е намерен през Google и нямам наблюдения в/у него!

Но видях там Kindle Touch WiFi за 340 лв и да ти кажа, това е много добро предложение. Само дето е над бюджета...

Kindle fire има уникален дисплей(като книга е/не излъчва светлина).Това е must have джаджа за всеки маниак на тема книги :)

Kindle fire има уникален дисплей(като книга е/не излъчва светлина).Това е must have джаджа за всеки маниак на тема книги :)

Само дето Киндъл Fire е таблет и е извън бюджета, доста... Amazon Kindle Fire 8GB Таблет PC - 437,80 лв

Kindle fire си е таблет с LCD дисплей. Един маниак на тема книги би искал, да може чете и на открито и слънчево, където контраста на LDC-то се изпарява. Също, и когато е за 2-3 дни сред природата, където батерията на Kindle fire ще падне, още в първите няколко часа. Не на последно място, ще иска да му е удобно и да може да чете с една ръка. 6" четците с електронно мастило са ~200 грама и това е точно на ръба на комфорта. Kindle Fire e между 400 до 570 грама в зависмост от модела - сметката е ясна.

eInk технологията е нова и има много недостатъци, но не се подлъгвайте. Ако говорим за четене, обикновеното и просто четене, няма LCD продукт на пазара, който дори да се доближи до електронното мастило по близост с обикновените книги. Ако не ви трябва таблет, цвят и картинки, а искате да четете, не се подлъгвайте по шаренията.

Редактирано от flare (преглед на промените)

И извода е ясен.По хубаво от добрата стара книга няма :).

И извода е ясен.По хубаво от добрата стара книга няма :).

Мда :) Обаче е хубаво и да си имаш един товарен кораб наблизо, да събере книгите които се хващат на 8GB MicroSD карта.

Не видях някой да предлага Kindle Paperwhite. Eто едно предложение - тук за 280 лв (preorder). Може и Kindle 4 Touch WiFi от същия търговец за 260 лв. Ако решите да си вземете E Ink четец, не забравяйте да поръчате калъф. :)

• Автор

Благодаря за страхотните предложения! Всъщност на Kindle може ли да се качват всякакви формати, или само тези от Амазон?

Благодаря за страхотните предложения! Всъщност на Kindle може ли да се качват всякакви формати, или само тези от Амазон?

Само тези на амазон + pdf/txt, ама това да не те спира. Програми като Calibre без ядове ще ти конвертират повечето ebook формати, които се срещат. При това тя автоматично разпознава какъв е четеца и предлага да конвертира.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.