Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психично болните ще могат да продават имоти и да се женят

Featured Replies

Имах предвид дали не са застрашени от поведението на болния родител, а не от това, дали ще унаследят болестта му.

Всеки е застрашен от нещо, предвидимо или непредвидимо.

Дали не трябва да си задаваме въпроси дали и глупавите хора би трябвало да създават потомство?

Само глупавите да бяха. :D

• 3 седмици по-късно...

Дали е редно хора с определени психични заболявания да сключват брак и да създават потомство?

А ти коя си да се разпореждаш с живота на човешките същества!??? :mad:

Психическите заболявания са заболявания като всички други болести - и болните се лекуват, а не се "правят на сапун"!!!

Виждам, че държавата се е загрижила за имуществото, а не за психично болните му притежатели!!!

Откога човешките същества станаха единствено и само "ПРИТЕЖАТЕЛИ"!!!!????

Имах предвид дали не са застрашени от поведението на болния родител, а не от това, дали ще унаследят болестта му.

В много по-голяма степен са застрашени от болни законотворци с перверзна власт!

• Автор

А ти коя си да се разпореждаш с живота на човешките същества!??? :mad:

Психическите заболявания са заболявания като всички други болести - и болните се лекуват, а не се "правят на сапун"!!!

"Дали е редно хора с определени психични заболявания да сключват брак и да създават потомство?"

Странно, защо си изтълкувала въпроса ми като "разпореждане с живота на човешки същества"?! :ohmy: :ohmy: :ohmy:

предлагам при сделки с имоти да се иска нормативен документ от психото че не се води на отчет продавача и се представя пред нотариуса, може и за купувача да се изиска такъв документ понеже някой път се купуват откровени глупости ............имам предвид нещо като застраховка от ала телефонните измами, да не се набутват хората ................

• Автор

предлагам при сделки с имоти да се иска нормативен документ от психото че не се води на отчет продавача и се представя пред нотариуса, може и за купувача да се изиска такъв документ понеже някой път се купуват откровени глупости ............имам предвид нещо като застраховка от ала телефонните измами, да не се набутват хората ................

Излишно е, защото самият факт, че човек има при себе си лични документи говори, че не е под запрещение.

"Дали е редно хора с определени психични заболявания да сключват брак и да създават потомство?"

Странно, защо си изтълкувала въпроса ми като "разпореждане с живота на човешки същества"?!

Мога да го определя въпроса ти и по друг начин - фашистки-геноциден!

• Автор

Мога да го определя въпроса ти и по друг начин - фашистки-геноциден!

Твоя воля. :)

Не мога да те съдя никого за начина му на мислене.

Твоя воля.

Не мога да те съдя никого за начина му на мислене.

Истината не е "начин на мислене", а просто истина.

Всеки, който с начина си на мислене отрича правото на живи човешки същества да бъдат живи човешки същества е с фашистко-геноциден начин на мислене.

Подбуждане към забрана хората да имат деца се нарича геноцид срещу човечеството и е официална част от фашистката идеология на Хитлер.

• Автор

Aliya, защо просто не докладваш поста ми с този въпрос?

:bye1:

Aliya, защо просто не докладваш поста ми с този въпрос?

:bye1:

Публикувано изображение... оставям на теб това занимание

Подбуждане към забрана хората да имат деца се нарича геноцид срещу човечеството и е официална част от фашистката идеология на Хитлер.

Тц.

Не само на Хитлер .Още Платон е казвал, че човешкото възпроизвеждане трябва да се следи и контролира от държавата.

А прочети малко литература по въпросите за които се изказваш де, стига ни кара да се смеем с теб.

И по-добре, чрез закон да се стерилизират непълноценните и да не им се дава право да се възпроизвеждат, от колкото да се ръси алумин със самолет, не ли ?

Странно, защо си изтълкувала въпроса ми като "разпореждане с живота на човешки същества"?! :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Ами и аз го възприех така.

Обаче не мисля, че точно Вие може да се разпореждате с каквото и да е.

• Автор

Ами и аз го възприех така.

Обаче не мисля, че точно Вие може да се разпореждате с каквото и да е.

Би ли пояснил, какво точно искаш да кажеш?

И мислиш ли, че жена с тежка форма на шизофрения , друго сериозно душевно заболяване или слабоумие е в състояние да полага пълноценни грижи за детето, което е родила?

Според мен - не.

"Според сега действащата разпоредба на навършилите 18-годишна възраст, които страдат от “слабоумие или душевна болест”, им е отнето правото да се разпореждат с имуществото си, да завещават, да сключват брак и т.н."

В крайна сметка психиатрите ще си кажат тежката дума, дали действащата разпоредба да се промени или не.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Тц.

Не само на Хитлер .Още Платон е казвал, че човешкото възпроизвеждане трябва да се следи и контролира от държавата.

А прочети малко литература по въпросите за които се изказваш де, стига ни кара да се смеем с теб.

И по-добре, чрез закон да се стерилизират непълноценните и да не им се дава право да се възпроизвеждат, от колкото да се ръси алумин със самолет, не ли ?

Никой по никакъв начин няма право да посяга върху човешкия живот и свободата на човешкото същество!

Никой по никакъв начин няма право да стерилизира човешки същества, да ги класифицира в графата на "по-нисша раса или по-нисш човешки вид", като ги подлага на заточение в концентрационни лагери, стерилизация или просто варене на сапун!

Много държа да напомня, че вече сме 21 век и Хитлер и неговият доктор Менгеле са отдавна в миналото, заедно с политиката му на евгеника за прочистване на човешката раса чрез мракобеснически човеконенавистнически методи на насилтвена стерилизация и нечовешки опити върху човешки същества!!!

И мислиш ли, че жена с тежка форма на шизофрения , друго сериозно душевно заболяване или слабоумие е в състояние да полага пълноценни грижи за детето, което е родила?

тежката форма на шизофрения може да се случи на всекиго, и на Теб включително!!!

Психическите заболявания, включително и шизофренията, се лекуват така, както и всеки болен човек на тази земя има право на лечение.

Посягането на детеродните способности на една жена не ще я излекува от шизофренията, а ще я тласне към самоубийство!!!

П.С. А шизофреничката, която вече има дете, тогава какво предлагаш!??? - да гръмнем децата й ли!???? :mad:

• Автор

П.С. А шизофреничката, която вече има дете, тогава какво предлагаш!??? - да гръмнем децата й ли!???? :mad:

:) Ужас... :)

Каква съм аз, че да предлагам каквото и да било - има си специални органи които знаят как да процедират при подобни случаи.

п.п. Aliya, успокой се най-сетне и не приемай нещата толкова емоционално.

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Според мен - не.

"

Питай въпросния "URIEL" за "Крася Шоколада" какво ще каже - дали според него тя може да се грижи за дете или да се разпорежда с имуществото си ;)

• Автор

Питай въпросния "URIEL" за "Крася Шоколада" какво ще каже - дали според него тя може да се грижи за дете или да се разпорежда с имуществото си ;)

Коя е "Крася Шоколада"?

Въпросният аз искам само да кажа че бившата ми жена е родена и отгледана от майка болна от шизофрения и въпреки това сега бившата е на 33 и живее в Германия!

За Крася съм съгласен.Там нещата са трагични ;)

Хем така, хем иначе и се обърках съвсем...

Би ли пояснил, какво точно искаш да кажеш?

То и аз не се разбрах какво казвам. :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Естествено, че не съм съгласна. Майката решава дали да спази "препоръката" или не!

Майчиното сърце знае най-добре. И запомни от мен - майчиното сърце не е Хитлер, нито трихоцепалус!!!

Да, права си - майката решава, в част от случаите ражда детото и след това го хвърля в дом, на произвола на съдбата.

не случайно България е на първо място в Еропа по брой изхвърляни деца в домовете за деца .

Знаеш, че не е вярно!

Вярното е, че се опитваме да го създаваме, но само опитваме! Ето защо на гейовете не им се отваря парашута, а им се налага да създават Сурогатни закони и да ни ги налагат с измислените си политици! Някак си все не могат гейовете да минат без майката! :no-no:;)

Пак тия гейове ти бъркат в мозъка.

не всичко се прави заради тях, разбери го - ние, нормалните хора също искаме да имаме здраво потомство.

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Постовете не са изтирити, ами преместени там, където им е мястото.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Да, права си - майката решава, в част от случаите ражда детото и след това го хвърля в дом, на произвола на съдбата.

не случайно България е на първо място в Еропа по брой изхвърляни деца в домовете за деца

Майките в България са героини - гледат децата си, въпреки че самите майки са подложени на геноцид от страна на политиците - чрез прокарване на сурогатни закони, лишаващи майките от достойнството на майки и жени! И опитвайки се да превърнат майките в утроби под наем!

Пак тия гейове ти бъркат в мозъка.

не всичко се прави заради тях, разбери го - ние, нормалните хора също искаме да имаме здраво потомство.

И как точно ти лично смяташ да имаш здраво потомство!? - като лишаваш децата си от майки ли!????

2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение - затваряни/трити и санкционирани.

Постовете не са изтирити, ами преместени там, където им е мястото.

И къде им е мястото!?

Редактирано от Aliya (преглед на промените)

Понеже в темата преди ставаше въпрос за евгеника и дали психично болните имат право на потомство, ей тази новина ме провокира да я сложа тук (надявам се, че си е на мястото): http://www.chem-bg.com/%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B8/ http://bnt.bg/bg/news/view/88631/razgadaha_prichinata_za_shizofrenijata Не разбирам защо толкова и се радват учените и с какво толкова ги улеснява в лечението на шизофренията, ама учените винаги се радват на такива неща :whist: Според мен следващия въпрос, който трябва да си зададем, като сме тръгнали по този път, е дали всички всички не сме съгрешили спрямо "нормалното общество", като сме се се поддали на зова на природата... пардон, еволюцията, създавайки поколения.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.