Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RAM и волтажи ?

Featured Replies

Здравейте, въпроса ми е защо паметите DDR3 са с различни волтажи- 1.35V ,1,5V ,1.65V и др. и това зависи ли от платформата( АМ3+ , FM2 , 1155 , 2011 и .....) Кой волтажи са най подходящи за дадена платформа ?

Ми защо да няма различни волтажи? Производителите се стремят да постигнат максимална производителност при минимално енергопотребление. Да, има значение. Примерно за Сокет 1155 трябва да е до 1,5 Волта.

• Автор

а за другите сокети ? AM3+ - ...... V FM2 - ........V 2011 - ......V и това значи ли че на 1155 памет с 1.65V няма да запали ?

Редактирано от ivanxxx (преглед на промените)

Ще запали, но вероятно след време ще изпържиш контролера в процесора. Кажи кой Сокет те интересува конкретно.

• Автор

по принцип за АМ3 и АМ3+ но искам да знам и за другите платформи защото до колкото съм чувал след АМ3+ няма да има следваща и евентуално ще се минава на FM2 или 1155

Ще запали, но вероятно след време ще изпържиш контролера в процесора.

Кажи кой Сокет те интересува конкретно.

Всъщност се оказа, че все още няма изгорял процесор заради памет с такова напрежение при LGA 1155. При LGA1366 това беше доста сериозен проблем и потребителите(включително и аз) се бяхме наплашили, че 1155 е наследил тази особеност и за това масово се препоръчваха памети с ниско напрежение, а реално няма никакъв проблем да се ползват 1,65V DDR3 на 1155. Различното напрежение е заради различните чипове и по-точно тяхното качество и скорост. Просто някои за да работят стабилно на дадена честота изискват по-високо напрежение от други чипове, но и там се случвата много различни ситуации. Моите памети са сертифицирани за 1333MHz на 1.5V но работят спокойно на това напрежение на 1600, а на 1866 са абсолютно стабилни на 1,6V. Но съм попадал на една ревизия Kingston 1600 1,65V, които работеха спокойно на 1,5V дори на 1866MHz CL10, a се клокваха стабилно до 2000MHz на 1,7V. Просто посочените на етикета спецификации са тези, при които производителя гарантира 100% стабилна работа. Един вид някои се презастраховат с малко по-висока напрежение, че да не се случи да им връщат гаранционно някоя партида, която не иска да работи на едикаква си честота с едикаквоси напрежение. Ако търсиш клокърски памети в момента Geil Evo legera 2133 са на отлична цена и гарантирано работят на [email protected].

Всъщност се оказа, че все още няма изгорял процесор заради памет с такова напрежение при LGA 1155. При LGA1366 това беше доста сериозен проблем и потребителите(включително и аз) се бяхме наплашили, че 1155 е наследил тази особеност и за това масово се препоръчваха памети с ниско напрежение, а реално няма никакъв проблем да се ползват 1,65V DDR3 на 1155. Различното напрежение е заради различните чипове и по-точно тяхното качество и скорост. Просто някои за да работят стабилно на дадена честота изискват по-високо напрежение от други чипове, но и там се случвата много различни ситуации. Моите памети са сертифицирани за 1333MHz на 1.5V но работят спокойно на това напрежение на 1600, а на 1866 са абсолютно стабилни на 1,6V. Но съм попадал на една ревизия Kingston 1600 1,65V, които работеха спокойно на 1,5V дори на 1866MHz CL10, a се клокваха стабилно до 2000MHz на 1,7V. Просто посочените на етикета спецификации са тези, при които производителя гарантира 100% стабилна работа. Един вид някои се презастраховат с малко по-висока напрежение, че да не се случи да им връщат гаранционно някоя партида, която не иска да работи на едикаква си честота с едикаквоси напрежение. Ако търсиш клокърски памети в момента Geil Evo legera 2133 са на отлична цена и гарантирано работят на [email protected].

Може ли още малко разяснения, защото се получава някакво противоречие с написаното в този, този и този пост? :rolleyes:

Е. аз съм го написал:

потребителите(включително и аз) се бяхме наплашили, че 1155 е наследил тази особеност и за това масово се препоръчваха памети с ниско напрежение

:)

Intel наистина препоръчват разликата между VTT и напрежението на паметта да е 0,5 или по-малко, ама с течение на времето(все пак от януари до сега доста вода изтече) се оказа, че няма проблем и с памет на 1.65V.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.