Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко помощ за кофигурации с новия компютър

Featured Replies

от 2 ноември до сега автора не ви е писал и едва ли ще ви и пише

...

Всички сме уникални и трябва да ни се обърне специално внимание. Повече посещаемост добре за форума. ;)

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Много е огромна разликата между това захранване от 30лв. и захранването на CM :D Попитай Людмил или Кирилов те са по-напред с материала за захранванията :)

Е сега, нали точно аз съм спорил с Людмил и Кирилов, че CM Elite Power са прилични захранвания за бюджетни конфигурации. :wink12:

Просто съм се постарал да извлека максимума за 500 лева и мисля, че конфигурация, която много трудно ще достигне 120W потребление, може да мине и с по-компромисно захранване.

PS: Хайде да оставим и другите да предложат нещо. :P

Няма проблем ;)

Захранването не вярвам да е много качествено, но като гледам снимките, не е много зле. Сега, какво е качеството на изпълнение и качеството на компонентите е друг въпрос.

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от tahumba (преглед на промените)

• Автор

Здравейте , съжалявам че така ви затруднявам с ресурсите който разполагам . Значи ето моето захранването вижте ако е добро може да поръчам съответния от вас даден пц (параметри) И ако моето захранване е добро за тях ще сложа моето . http://prikachi.com/...94/5507694W.jpg Ето това е то . Имам и хард , който ще ми бъде доволен за новия пц, така че и от него можем да свалим сумата и да я сложим към нещо друго. Благодаря на всеки съпортнал , извинявам се с забавянето на отговорите ми!

Това ми е компютъра с който работя в момента ! Само захранването съм сменил с това където съм написал по нагоре ОТГОВОР

Редактирано от КрасимирПетковПетков (преглед на промените)

съжалявам че така ви затруднявам с ресурсите който разполагам .

Имам и хард

Само захранването съм сменил

За качеството на захранването нека колегите по-навътре от мен да се произнесат.

Но при този ограничен бюджет и ниско потербление( и топлоотделяне) на избраните компоненти, какъв е проблема да си караш и със старата кутия. Нещо счупена, смачкана ли е или.....?

Проца 65 вата, картата и тя мах 80 вата. За тези двете един страничен 120мм или 200мм вентилатор (или какъвто там имаш под ръка) насочен директно към картата и чипсета на дъното ( и подобряване на циркулацията чрез допълнителни отвори отпред, отсрани или отзад, в случаи че няма вече такива) е напълно достатъчен.

P.S. Сега видях че в саита на GB ca се презастраховали ,,леко'' и са писали захранване за картата препоръчително 450 вата

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4133#sp

Не можах да намеря колко ампера ще и трябва за 12 волтовата линия и колко ,,гореща'' е. Но по принцип съм чел че 7-та серия на AMD Radeon са по-икономични и студени от по-старата 6-та серuя

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

• Автор

За качеството на захранването нека колегите по-навътре от мен да се произнесат.

Но при този ограничен бюджет и ниско потербление( и топлоотделяне) на избраните компоненти, какъв е проблема да си караш и със старата кутия. Нещо счупена, смачкана ли е или.....?

Проца 65 вата, картата и тя мах 80 вата. За тези двете един страничен 120мм или 200мм вентилатор (или какъвто там имаш под ръка) насочен директно към картата и чипсета на дъното ( и подобряване на циркулацията чрез допълнителни отвори отпред, отсрани или отзад, в случаи че няма вече такива) е напълно достатъчен.

P.S. Сега видях че в саита на GB ca се презастраховали ,,леко'' и са писали захранване за картата препоръчително 450 вата

http://www.gigabyte....spx?pid=4133#sp

Не можах да намеря колко ампера ще и трябва за 12 волтовата линия и колко ,,гореща'' е. Но по принцип съм чел че 7-та серия на AMD Radeon са по-икономични и студени от по-старата 6-та серuя

Искаш да ми кажеш , да подобря пц-то ми а не да взимам ново ! Не бях мн съгласен защото преди няколко дни имах проблем с този дигаше градуси , купих ново охлаждане за процесора смених захранването и чак тогава се оправи и ме води ма мисълта да не да го подобря и да възникне нов проблем от някъде , затова се напътих към нов пц. Но сега разполагам с 500лв , аз ако разполагах с повече имам хора който разбират и правят пц-та но тои каза че гаме пц да ми направи 1,500 лв не мърдат а за 500 лв пц няма седме да прави.

имам хора който разбират и правят пц-та но тои каза че гаме пц да ми направи 1,500 лв не мърдат а за 500 лв пц няма седме да прави.

Напълно е прав !

Искаш да ми кажеш , да подобря пц-то ми а не да взимам ново !

Искам да ти кажа.... да не продължавам, че имам вече едно предупреждение

Пич. Кои ти говори да оставаш със същото ПЦ. Казвам ти да си караш със старата кутия(правиш ли разлика между кутия и компютър, не е едно и също). Купуваш новите компоненти които там си решиш и просто ги слагаш във старата кутия, като по този начин спестяваш едни 25 или не знам колко там си лева. Впоследствие спестените пари може да се вложат във подсилване на останалите компоненти или пък да ти покрият пощенските ражоди на пратката. Предложил съм ти това защото бюджета е доcта свит и всеки лев отгоре вложен я във процесор , я във видео карта ще ти е от полза

Не бях мн съгласен защото преди няколко дни имах проблем с този дигаше градуси , купих ново охлаждане за процесора смених захранването и чак тогава се оправи и ме води ма мисълта да не да го подобря и да възникне нов проблем от някъде , затова се напътих към нов пц.

То по твоята логика, при всяко загряване или друг възникнал проблем трябва да си подновяваме компютрите. Аз всъщност не разбрах в момента с какво ПЦ си.

тои каза че гаме пц да ми направи 1,500 лв не мърдат а за 500 лв пц няма седме да прави.

Ами няма да седне да прави, защото нямa да може да му сложи толкова голяма надценка, такава каквато ще сложи при големия (1500 лв.) бюджет. Т.е. от теб далаверата му ще е по-малка. Гледам че горе долу пишеш добре(даваш вид на умен младеж) та надявам се ще ме разбереш какво искам да ти кажа.

EDIT: Извинявам се. След повторно по-подробно препрочитане на цялата тема наи-накрая видях на скриин шотовете от мнение 31 какви са останалите части.

Ами моя съвет е : Да ги продадеш (поотделно или направо всичко заедно) в случаи че не си решил да го запазиш и дадеш някои роднина комуто производителността на сегашното ПЦ ще му е напълна достатъчна. . Ако решиш да ги продаваш поотделно, в този случаи бих те посъветвал да си ползваш същата КУТИЯ ( НЕ ПЦ). А по нататък когато бюджета го позволява, ако толкова е наложително купуваш нова и те така.

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.