Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да подадем жалби

Featured Replies

Абонаментната ми карта за всички линии за градския транспорт в София изтече на 10.11.2012г. Както обикновено отидох днес да си заредя картата за още един месец. Обаче служителката ми обясни, че обновяват софтуера и не може да ми зареди картата в следващите три дни. При което аз не си купих билет, тъй като всеки ден трябва да сменям два транспорта или казано по друг начин трябва да дам 12 лв. заради неуредиците в системата им. Това е повече от половината цена на месечната ми карта. Сами разбирате, че това е непосилна сума за един студент :). За беда бях проверен от контрола. Обясних им защо съм без билет и им показах бележката от последното ми плащане в уверение на това, че картата ми е изтекла. и няма как да си я заредя. Те взеха номера на картата от нея и ми казаха да отида да си я разблокирам, тоест глобиха ме с 20 лв. Прибрах се в нас и видях, че на сайта на "Център за градска мобилност" ЕАД има обява за промяната, но тя от 07.11.2012г. След това се обадих на Комисия за защита на потребителите и те ми казаха, че ще разрешат проблема и няма да ми се налага да плащам, тъй като има два основни довода за това: 1. Никой няма право да ти откаже плащане, а в този случай е точно така. 2. Обявата им за промяната е от 07.11.2012 г., тоест три дни преди промяната, а законовият срок е повече. Човекът с когото говорих ми каза да отида в понеделник да подам жалба, но не беше много в час със закона и не е много сигурен какъв е срокът за известие при подобна промяна, но със сигурност не е три дени. Ако има още някой опарил си, нека да подаде жалба. Да сложим край на произвола с нас като потребители и да покажем, че селските им номера за събиране на някой лев няма да минат :).

Редактирано от denkin (преглед на промените)

първо трябва да изучиш внимателно Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване

с обществения транспорт на територията на Столична община

Чл. 45а. (нов с Решение № 433 по Протокол № 43 от 25.06.2009; отменен с Решение № 147 по Протокол № 12 от 22.03.2012) :)не е ясно какво е решено и отменено и кое е реално

"Център за градска мобилност" ЕООД има изключителните права да Не издава нова електронна карта на лице, на което е блокирана електронната карта по чл. 36, ал. 1, до заплащане на глобата(отменена Решение № 147 по Протокол № 12 от 22.03.2012)2. Настоящата Наредба отменя "Наредбата за превоз на пътници и условия за пътуване с масовия градски транспорт на територията на Столична община", приета с решение № 36 . по Протокол №8

§ 3. (нов с Решение № 433 по Протокол № 43 от 25.06.2009) Навсякъде в наредбата думите "СКГТ - София" ЕООД" се заменят с „Център за градска мобилност" ЕООД".

§ 4. Настоящата Наредба е приета с решение № 458 от 24.07.2008 на Столичен общински съвет, от Протокол № 17 от 24.07.2008 и влиза в сила от 01.09.2008 г.и е отменена с (ново с Решение № 147 по Протокол № 12 от 22.03.2012)

:) за връщане на глоби не се споменава,най добре да пишеш в стасбург! :)

Що не вдигна скандал на кучката на гишето за издаване на карти, с мотив да се добереш до управителя и да го заплашиш с КЗП?

• Автор

Законът е по-висш от наредбата. Ако той казва, че аз трябва да бъда уведомен в срок по-голям от три дни трябва да се спази законът и да ми махнат глобата. Поради това ме интересува какво пише в закона, а не в наредбата. Благодаря за отговора все пак. По въпроса със заплашването, не видях смисъл да го правя, тъй като при лелките управители няма и те с нищо не са виновни за решението на шефовете им :).

• Автор

Тази тема съм я пуснал по-скоро за хората, който са глобени също като мен и да ги насърча да подадат жалби и да не се плашат. Във вторник ще ходя в КЗП, където има достатъчно компетентни юристи, който могат да ми помогнат.

• Автор

Тя е недействаща заради нас. Ако всеки си търсеше правата и не си мислеше за някакви кържави 5 - 10 лева няма смисъл да се разправям, тя щеше да функционира много добре. Законите ни са добри ама не се спазват.

Най-хубавото нещо на университета е, че постоянно те кара де се бориш с разни неуредици и да не се отказваш. Също така и на търпение :), което е нужно в случай като този.

Между другото, никъде в закона не е посочено задължение на фирмите, без значение частни, или държавни, да си обновяват софтуерната база по времето на работният ден(обикновено от 8:00 до 17:00, или както на съответното гише е сложено разписание), когато те трябва да обслужват клиентите. Има си след работно време за тези цели.

• Автор

Днес ходих да видя какво остава и се оказа, че картата ми не е блокирана. Това означава, че или нямам глоба или още не са синхронизирали старите данни с новия софтуер. Ще трябва да отида до централата им за допълнителна информация, но ако имах глоба според чл. 36 ал. 1 от Наредба за превоз на пътници и условия за пътуване картата се блокирана до заплащане стойността на билет, продаван от контрольор по редовността на пътниците. Това би трябвало да означава, че всичко е наред, но човек не знае кога могат да го изненада с някоя закъсняла честитка заради проблеми със софтуера :). благодаря на всички за подкрепата и съветите

Ами да, те не глобяват "Ромите", че са гратис а хората с карти. Аз пък тези дни си заредих картата и ми дадоха касова бележка. Качвам се в рейса и се качи контрола и каза, че картата била изтекла и ще ме глоби, ама викаше до бога. Аз му дадох касовата бележка и го принудих да ми се извини пред целия рейс и не бях глобен. Друг случай: Пътувам в рейс и са качи контрола, провери ме и имаше един на 15-16 години без карта/талон/билет и на следващата спирка го поканиха да слезе без глоби и разни простотии. Накъде вървим... Жалко, много жалко

• Автор

Аз винаги си нося касовата бележка с мен, понеже като ме проверяват контрольорите ми казват, че имам проблем с чипа на картата и започват да звъня до централата да разберат дали действително съм я заредил. Но когато отида да я зареждам ми казват, че нямам проблем. Явно не само софтуерът им се нуждае от смяна :).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.