Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Рутер Linksys WRT160NL

Featured Replies

Значи,проблема е следния:Вечерта като си лягах,изключих рутера от контакта и вече на другия ден като го включих рутера не работеше.Носих го на на няколко сервиза в Бургас като на 1 сервиз ми казаха ,че му е изгорял чипа или нещо друго в следствие че го е шибнал тока..... в другия сервиз казаха "Аааа нищо му няма....софтуерно е е**н , " , но не успяха да го оправят защото нямали някакъв кабел който се мушка в самата платка,като се изкара от кутията и на платката има 4 (да ги наречем зъбчета) Ако правилно съм разбрал целта на този кабел и тези 4 зъбчета е да се свържат и директно да се флашне с нов софтуер :).До ден днешен рутера си стои покойно в шкафа и не работи... Ако не се лъжа , примигва лампичката "Power" и до там.Не работи нито като рутер нито като суич.Просто мъртвец :D Та не ми се вярва да го шибне тока щото все пак е с адаптер и ако някой ще яде токов удар..според мен ще е адаптера.Та въпроса ми е къде да намеря сервиз ? Някой ако е използвал услугите на някой сервиз и е доволен или пък може да не е сервиз а просто някой човек , който е на ТИ с нещата и е способен да го поправи :) Послепис: Забравих да уточня къде търся сервизна помощ.... Принципно съм от Бургас,но уча в София.Демек може да ми предложите решение или в Бургас или в София :)

Редактирано от victor4y (преглед на промените)

Аз ще се постарая да помогна, макар и дистанционно. Имаш ли пинг до рутер-а ?

• Автор

Имаш ли пинг до рутер-а ?

Ами не знам.Ако ми кажеш как да проверя ще опитам :) Работата е там че рутера в момента е в Бургас,а аз съм в София и чак след 3-4 дена ще ми пристигне пратката :) И тогава ще мога да експирементирам :)

Ами не знам.Ако ми кажеш как да проверя ще опитам :) Работата е там че рутера в момента е в Бургас,а аз съм в София и чак след 3-4 дена ще ми пристигне пратката :) И тогава ще мога да експирементирам :)

Съветвам те да прочетеш внимателно тук и да помислиш върху него

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

• Автор

Съветвам те да прочетеш внимателно тук и да помислиш върху него

If the power light blinks in a neverending way. YESSSSS Значи щом пресвятка така... е софтуернооооо май май :) Между другото не е нужно аз да го базикам рутера... мислех на сервиз да го нося,но по принцип се справям с техниката и ако има начин сам да го оправя ;) давайте идеи :)

If the power light blinks in a neverending way. YESSSSS Значи щом пресвятка така... е софтуернооооо май май :) Между другото не е нужно аз да го базикам рутера... мислех на сервиз да го нося,но по принцип се справям с техниката и ако има начин сам да го оправя ;) давайте идеи :)

Ами може и в сервиз, но може да пробваш. В крайна сметка не губиш нищо. Сега внимателно проучи този материал. Мисля, че в него е ключа към оправянето

EDIT За линксис е пълно с информация. Търси в гугъл с ключова дума unbrick или debrick . Ще се справиш

Редактирано от DD-WRT (преглед на промените)

Като си получиш рутера, първо провери колко волта ти вади на изхода. Ако е толкова колкото пише на лепенката на капака, може да провериш и вътре в самия рутер където на входа трябва да има още един стабилизатор с кондензатори който има голяма вероятност да се е разсъхнал или подул. По това което казваш ме навежда на тази мисъл - дълго неизключвано устройство не може да запали - проблем с напрежения и стабилизацията им.

• Автор

Ами на оглед на платката нямаше никакви подути или повредени елементи :) Като дойте рутерчето ще разгледам по обстойно нещата

Като гледам постващия няма вашите умения колеги, но нищо не му пречи да пробва това, което сте го посъветвали. Въпреки всичко ми мирише, че ще ходи да си купува нов рутер.

Като гледам постващия няма вашите умения колеги, но нищо не му пречи да пробва това, което сте го посъветвали. Въпреки всичко ми мирише, че ще ходи да си купува нов рутер.

Нека пробва, така се учи човек проба-грешка. Опитът е безценно нещо за всеки

Най добре е в сервиз и да прецени цената за ремонта дали не е по-голяма от цената за нов рутер. Има рутери по 35-40 лева на TP-Link.
  • Автор

имам рутер TP-Link WR741ND преди го бях взел за 60лв а сега е около 40лв и работи много добре ... такаче 1во ще опитам сам,после ако не стане ще го нося на сервиз и като ми кажат за ко иде реч,ще си предценя какво да правя :)

имам рутер TP-Link WR741ND преди го бях взел за 60лв а сега е около 40лв и работи много добре ... такаче 1во ще опитам сам,после ако не стане ще го нося на сервиз и като ми кажат за ко иде реч,ще си предценя какво да правя :)

Просто пробвай ...

Най добре е в сервиз и да прецени цената за ремонта дали не е по-голяма от цената за нов рутер. Има рутери по 35-40 лева на TP-Link.

Със сигурност ремонта ще струва горе-долу същите пари, а и не се знае дали ще е качествен.

• Автор

Просто пробвай ...

Имам желание да го оправя ,защото го купих за 170лв и ми е жал да го хвърля просто ей така... Добреееее БЛАГОДАРЯ ВИ за помощта,като е при мен рутера и ако имам накакъв резултат ще пиша отново тук :)

А сигурен ли си, че захранването на рутера е примерно 12 волта, както е написано на него отзад? И дали проблема не е от него? Щото при флашване със занижено захранване, наистина няма да ти се наложи да ходиш и на сервиз, а направо да го хвърлиш. Все пак рутерът си е твой и можеш да си правиш "експерименти" .Това е неправилен подход.
  • Автор

А сигурен ли си, че захранването на рутера е примерно 12 волта, както е написано на него отзад? И дали проблема не е от него? Щото при флашване със занижено захранване, наистина няма да ти се наложи да ходиш и на сервиз, а направо да го хвърлиш. Все пак рутерът си е твой и можеш да си правиш "експерименти" .Това е неправилен подход.

Ще проверя колко волта ми идват от адаптера ;)

Ще проверя колко волта ми идват от адаптера ;)

Не само това трябва да проверите а и в самият рутер. Обикновено адаптера дава няколко волта променливо напрежение а стабилизацията му се осъществява в самия рутер с интегрална схема от типа на 78ХХ серия /примерно 7812 - корпус ТО220/ Това е в случай, че адаптера е само за променливо напрежение/погледни какво пише на адаптера и сподели/ В противен случай, адаптера е и стабилизиран изправител за нужното напрежение/ примерно 12 Волта/
  • Автор

Не само това трябва да проверите а и в самият рутер. Обикновено адаптера дава няколко волта променливо напрежение а стабилизацията му се осъществява в самия рутер с интегрална схема от типа на 78ХХ серия /примерно 7812 - корпус ТО220/ Това е в случай, че адаптера е само за променливо напрежение/погледни какво пише на адаптера и сподели/ В противен случай, адаптера е и стабилизиран изправител за нужното напрежение/ примерно 12 Волта/

Проверено е :) тоците са му наред,остава варианта просто софтуерно да е зациклил :) тези дни ще го помъча и дано стане :)
  • Автор

Такаааа рутера е при мен , обаче някаква идея как да разбера какъв му беше IP адреса :D

Задържаш копчето за ресет 30 секунди. После погледни под рутера(долната страна) дали пише default ip и парола

• Автор

Задържаш копчето за ресет 30 секунди. После погледни под рутера(долната страна) дали пише default ip и парола

лампичката за power пресвятка , а ресета не става ... пробвах и 30/30/30 и май май нямам пинг то рутера
  • Автор

Според мен трябва да се флашне с кабел USB2.0 to RS232 директно ;) ама ми трябва сервиз.... някой ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.