Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно конфигурация

Featured Replies

AMD FX-8150/3.6G/X8/BOX WATER - 1 бр. - 482.39 лв.

3TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M - 1 бр. - 271.12 лв.

Corsair SSD 60GB 2.5 Force GT bracket - 1 бр. - 174.93 лв.

SAPPHIRE HD7950 3G GD5 FULL - 1 бр. - 584.51 лв.

PSU FORTRON RIDER 650 BRONZE - 1 бр. - 126.76 лв.

Thermaltake V3 blacX edition VL800M1W2N - 1 бр. - 96.00 лв.

CORSAIR 2x8GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.5V - 2 бр. - 275.30 лв.

Обща стойност - 2 011.01 лв. с ДДС

Ще стане ли за клокване

Защо ще взимаш Булдозер, след като излезе Пайлдрайвър ?

ПП: А дъно имаш ли ?

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Айде отначало. Освен за клокване, за какво друго ще се ползва компютъра, за какво са ти цели 16GB RAM, защо си сложил посредствено захранване, дъно защо няма, и имаш ли вече налично AM3+ такова?

• Автор

Дънно имам да. Булдозер понеже незнам какво охлаждане трябва водно ли а като видях че булдозера е с охлаждане и затова

Айде отначало. Освен за клокване, за какво друго ще се ползва компютъра, за какво са ти цели 16GB RAM, защо си сложил посредствено захранване, дъно защо няма, и имаш ли вече налично AM3+ такова?

Явно си има дъно. Процесора, на който се е спрял става за клок, но не намирам слисъл да се спира на Булдозера, след като Вишерата е с по-голям потенциал.
  • Автор

сега питам само за клок вече си избрах конфигурация. Реших за клока щото видях едни резултати с клок и без клок и се запалих :Dhttp://nikem-bg.net/cart/44709p1r1003450p1r46975p1r1027p1r1000586p2r47412p1r1000601p1r47342p1r44348p1rf.html сега по добре ли е ? имам дъно но и него щото моито е по старо

Ако направиш въздушен поток в кутията, може и с това охлаждане да минеш. Според мен няма смисъл от водно, но ти си решаваш.

Предполагам, че си видял онова клипче на Булдозера. Тези 8 гхз, които си видял са с течен азот и няма как да ги достигнеш с такова охлаждане.

С добър въздушен поток в кутията, и качествено охлаждане този процесор се клоква доста. Не мога да кажа колко точно можеш да гониш в клока, но да достижими са. ;)

Не, естествено. Монтираш охладители на кутията. Ето едно четиво.

ПП: Така и не разбрахме за какво ще се ползва машината ? Само клок ли е целта ?

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Чакай сега, имаш дъно, а в следващия пост си сложил конфигурация с дъно. Нещо не ми е ясно. А овърклока е толкова въпрос на късмет, знания и опит, че никога никой не може да каже даден процесор до каква честота ще се клокне. Дори и два процесора с пореден сериен номер, произведени от една силициева подложка може да имат немалка разлика в потенциала за овърклок. Кажи за какво искаш конфигурацията, че ти хубаво си избрал, ама ще си много разочарован от резултата накрая.

• Автор

понеже дунното ми е по евтино а аз искам максимално да го клокна що да съм разочарован всичко съм го регулирал 8 ядрен процесор 32 гб рам - мощен процесор и мощна рам видео карта 3 гб ддр5 и тя е мощна 3ТБ не са малко и те си пасват с другите ?

• Автор

как така изчисли че ще съм разочарован аре кажи ми къде ми е грешката може да е в захранването но другото много ясно че ще се палкат игри :Д

много ясно че ще се палкат игри :Д

Това се мъчехме да разберем в рамките на няколко излишни поста. Щом ще е за игри си е добре конфигуацията, но за тези пари и Интел с отключен множител е добра идея. Например i5 2500k + GTX670.
  • Автор

не съм фен на интел (да мрът) :D ама темата е за клока не е за какво ще се ползва просто искам да знам дали ще мога да го клокна

Освен захранването, явно е че нямаш никакви знания и умения за овърклок, не познаваш добре хардуера като цяло, а в същото време си тръгнал с голямата кошница за световни рекорди по честота. Първо, няма два еднакви процесора и дори да са с пореден сериен номер произведени от една и съща силициева подложка, потенциалните им възможности за овърклок ще са адски различни и всичко е въпрос на късмет каква бройка ще уцелиш. Сложил си безсмислено количество памет, но за сметка на това без потенциал за постигане на високи честоти и си избрал псевдо-водно, което освен, че е скъпо, като възможности е под нивото на топ въздушните охладители, и накрая завираш всичко в среден клас кутия, подходяща за обикновена домашна конфигурация, но не и за топ компоненти с висок овърклок, които ще греят доста. Ако искаш истинско водно гледай тук - http://iskampc.com/water-cooling.html В противен случай, ако нямаш необходимите технически познания да избереш подходящите компоненти се насочи към топ въздушни охладители като Noctua NH-D14 и Thermaltake Frio

Това с крайното фенство е само и единствено в твоя вреда. Явно си избрал вече някакви компоненти и търсиш одобрение от хората, че да ги купиш. Е, от мен специално нямаш това одобрение и имаш съвети и насоки в коя посока да действаш. Конкретно ти препоръчвам да се насочиш към Intel Core i5-3570K с топ въздушно. Вече ако си наумил да вземаш AMD твоя работа. :)

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

• Автор

какви умения бе пич тря ми знание няма да оправлявам космически кораб. Какво трябва да знам за хардуера че там сати 2 3 колко кеш има. Компа няма да го сменям в рамките на 6 години и искам да стоя в модата до тогава затова 32 ГБ рам :Д . Кутията е по евитана затова гледам да е максимално ефтино и мощно закво ми е въздушно като мога да сложа водно и сега модата е да си с водно и захранването кво общо има с произведителноста на компа ? голяма кошница :Д:Д 2600 лева голяма може да кажеш на 3000 3500 лева па и някои неща мога да ги дам на брат ми И гледам да не давам пари за маловажни неща кутия по добре да го дам за по мощен процесор там квот ще да е Ако кутията ми дигаше произведителноста тогава по можеше да дам повече пари но тя кво само да вкараш дунното захранването и там другите неща

Редактирано от ValentinAtanasov (преглед на промените)

Прочети пак внимателно предния ми пост, че добавих някои неща, а и се опитай да вникнеш в написаното. И щом толкова си в час за чий пускаш темата? Хората тук пишат по собствена воля с цел да ти помогнат да вземеш най-доброто за парите си, а ти се репчиш. Ми твой проблем - вземай каквито боклуци си решил и приключвай!

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

• Автор

да вида дали съм го направил правилно а не да се прецакам неискам да ми помагат с там конфигурацията искам да знам дали ще стане за оверлок ако нестане тогава а то стана такаче само това искам да знам http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2075306 срещу http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1371848 какво ми пробутваш тоя интел

Редактирано от ValentinAtanasov (преглед на промените)

Не, че съм "спец-мец", но да дадеш 482лв за тва АМД процесорче... нямам думи. За само 16% повече пари можеш да си вземеш --> I7-3770 /3.4G/8M/BOX/LGA1155 , верно без клок е, но има и вариант с клок за 30% повече пари --> I7-3770K /3.5G/8M/BOX/LGA1155 . Метни един поглед за процесорите тук --> http://www.cpubenchm...h_end_cpus.html .

Колкото до охлаждането и фенството и модата.... хьхаьхах ... ми ако излезне на мода "възелиновото охлаждане " какво правим ?!?

Ей ся се загледах в твоята конфигурация, мале човек ти съзнаваш ли, че ша дадеш над 2 000лв за конфигурация без дъно и крайния резултат ще е "най-кавалсkият", който съм виждал :X

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

Пич правиш се на много разбиращ , ама фирми като МОСТ , ЖАР и т.н чакат с нетърпение някой такъв "разбирач" като теб да им вземеш застарялата стока на висока цена и в крайна сметка да нямаш нищо ! За какво ти е 32 гб рам ? като ти вмомента и 3 неможеш да запълниш - това са излишни 300 лв. , Водно охлаждане - МОДА ? омг сериозно ли ? Кутията не е важна и нямала да даде производителност ли ? Еми нахакай скъпо видео , процесор , захранване който лапат доста въздух в евтина кутийка за 50 лв. апък гледай после как се пържат пред теб ;) Просто сериозно си объркан ;) ще дадеш сумати пари за възможно най-лошото ! Моя съвет е да послушаш колегите , иначе после сам ще съжаляваш ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.