Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

i5 2500k vs i5 3570k vs i7 3770k !

Кой от тезе 3 процесора е най-добър за гейминг ? Труден ми е избора между тях . Процесора ще се клоква ! Благодаря предварително . Ще подържа ли игрите на максимум настройки след 2/3 години ?

Ето и конфигурацията :

http://nikem-bg.net/...r42988p1rf.html

GB Z77X-UD3H - 1 бр. - 262.19 лв.

CM HYPER 212 EVO - 1 бр. - 56.83 лв.

CORSAIR 2x4GB Vengeance DDR3 1600Mhz 1.35V - 1 бр. - 93.00 лв.

1TB SEAGATE SATA 6G/7200/64M - 1 бр. - 130.22 лв.

GB N670OC-2GD - 1 бр. - 754.92 лв.

PSU SEASONIC SS-660XP PLATINUM - 1 бр. - 263.96 лв.

CM HAF-912 PLUS - 1 бр. - 160.66 лв.

Обща стойност - 1 721.78 лв. с ДДС

Редактирано от Lonce (преглед на промените)

• Отговори 54
  • Прегледи 5,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ох как обичам такива въпроси... А останалите компоненти какви са? На така хвърчащо зададен въпрос ще отговоря: i5 3570k. Поздрави и лек и успешен ден!

• Автор

Ох как обичам такива въпроси...

А останалите компоненти какви са?

На така хвърчащо зададен въпрос ще отговоря: i5 3570k.

Поздрави и лек и успешен ден!

Благодаря ти за бързия отговор .

Аз пък ще отговоря, че особена разлика за игрите няма... Основание за мнението http://www.ixbt.com/cpu/intel-ci7-limits.shtml

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

i5 3570k е оптимума. Повече е от значение видеото.

Значи няма да имам проблем с процесора в бъдеще ?

Ами няма такова основание. Поне в близкото бъдеще. ПП: Наблегни на видеокартата.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

• Автор

Ами няма такова основание. Поне в близкото бъдеще.

ПП: Наблегни на видеокартата.

А за streaming и Fraps recording процесора слаб ли е ?

Как ще е слаб ? Не е разбира се. Нали това говорихме до сега... ПП: Достатчно си е мощен процесора, че да не спъва съвреммена видеокарта.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

• Автор

Как ще е слаб ? Не е разбира се. Нали това говорихме до сега...

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=KQYZNCbq2kA&feature=related

Благодаря ти :D . А това много ли ще му е ?

Ако не ти се свидят парите, взвемаш i7 разбира се. Чудно ми е, как някой хора не намират разлика между i5 и i7? За видеокарта от висок клас задължително i7.

Ако не ти се свидят парите, взвемаш i7 разбира се. Чудно ми е, как някой хора не намират разлика между i5 и i7? За видеокарта от висок клас задължително i7.

.

Аха... :rolleyes:

Хайде обяснете според вас защо ?

Може ли с факти? Защото тоя въпрос сме го чепкали десетки пъти и никой не видя преимуществото на i7 за игри...

• Автор

Не е въпроса дали ми се свиди , а дали е нужен . Ще ползвам компютъра за игри и streaming ....

http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/20 Разлика в игрите естествено има, но не е фрапантна...

http://ark.intel.com...are/65523,65520

i5-3570k - 430 лв

i7-3770k - 630 лв

Аз лично мисля, че разликата от 200 лв не е обоснована, но ако си "паралия" си вземи i7-3770k ;)

i5-2500 като е излезнал са си го взели много хора, но въпреки това съм за i5-3570k.

Накратко: за мен i5-3570k е най-доброто, освен ако не ти се дават още 200 лв за малко upgrade ;)

Между другото --> PSU SEASONIC SS-660XP PLATINUM - 1 бр. - 263.96 лв. Май си "паралия", вземи си i7-3770k ;)

Вие искарахте нашата електро-мрежа като в Бангладеш :X

Редактирано от gw_dragon (преглед на промените)

i5-3570k с една видео карта за тия пари и 8 GB RAM и си в джаза за 3 години напред с игрите и каквото друго се сетиш .

http://ark.intel.com...are/65523,65520

i5-3570k - 430 лв

i7-3770k - 630 лв

Аз лично мисля, че разликата от 200 лв не е обоснована, но ако си "паралия" си вземи i7-3770k ;)

i5-2500 като е излезнал са си го взели много хора, но въпреки това съм за i5-3570k.

Накратко: за мен i5-3570k е най-доброто, освен ако не ти се дават още 200 лв за малко upgrade ;)

Между другото --> PSU SEASONIC SS-660XP PLATINUM - 1 бр. - 263.96 лв. Май си "паралия", вземи си i7-3770k ;)

Вие искарахте нашата електро-мрежа като в Бангладеш :X

Не човека не е паралия !!! а е разумен човек , който знае че захранването е страшно важен компонент и последното нещо от което може да се ореже е него ! Аз направих грешката да взема скапано захранване и евтино ! е сега ще се налага да го сменям ,защото постоянно компютъра ми се рестартира !

Не човека не е паралия !!! а е разумен човек , който знае че захранването е страшно важен компонент и последното нещо от което може да се ореже е него ! Аз направих грешката да взема скапано захранване и евтино ! е сега ще се налага да го сменям ,защото постоянно компютъра ми се рестартира !

264лв за захранване ??? Ти, че "направих грешката да взема скапано захранване и евтино" , сега захранване по 264 лв ли трябва да се взима :X Има къде къде добри захранвания със 100 лв по-надолу ;)

Значи аз като съм със захранване от 30 лева FSP ATX-350PNF 350W и е смотано така ли :) За 100 лева има достатъчно читави захранвания който ще му вършат работа за система харчеща не повече от 250 W със всичките чарколяци в нея. За чий му е 660W захранване на което могат да се окачат 3 компютъра се питам аз ?

Колко ток харчи една TOP карта за 1000+ лева под товар която той едва ли ще си я купи ? Повече от 500W не смятам ,че са нужни за една геймърска машина.

Редактирано от AlkatrazBG (преглед на промените)

• Автор

Значи аз като съм със захранване от 30 лева FSP ATX-350PNF 350W и е смотано така ли :) За 100 лева има достатъчно читави захранвания който ще му вършат работа за система харчеща не повече от 250 W със всичките чарколяци в нея. За чий му е 660W захранване на което могат да се окачат 3 компютъра се питам аз ?

Приемам критиката 1 или 2 ?

1 : http://nikem-bg.net/...SS-620GB-BRONZE

2 : http://nikem-bg.net/...-SSR-650RM-GOLD

EDIT : След това моля да се върнем към темата ! :)

Когато бюджета е такъв , не виждам нищо лошо да се даде повече пари за захранване ! какво като е 246 лв, ? има и за по 500 ! Seasonic x-660 platinum e уникално захранване , така че аз бих го взел ;) при такъв бюджет :)

Още един глас за Платинката. То поне ще е актуално и след две години за разлика от дискутираните процесори и разни видеокарти.

А и предвид колко години ще кара с него ще избие разликата от сметките за ток. Другия момент е че ще може да спи на включен компютър.

Та въпроса не е само до мощност и сигурност.

Публикувано изображение

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Човека иска да клоква висок клас компоненти и хубаво се е насочил към Платинум-а. Не знам защо хора, които не са много наясно с материята се хвърлиха да го разубеждават, че видиш ли захранване за 260лв. било излишно. Излишно е ако бърка бюджета на другите компоненти и ще трябва да се ореже я дъно, я процесор, или пък видеокартата заради него, но в случай, че парите стигат въпросният Платинум е идеален избор.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.