Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на видео-карта на лаптоп.

Featured Replies

Здравейте, значи лаптопа ми е toshiba satellite a200-10w и искам да сменя видео-картата която е nvidia geforce go 7300 - 256mb с някоя по-мощна защото игрите не ми вървят , а тези които вървят - секат. Та значи искам да ви попитам можели да се смени и ако да как! благодаря предварително! П.С. държа новата карта също да е nvidia но и на друга ще се съглася !

• Автор

vankata83 какво е това "2 в SLI"

• Автор

няма ли да стане много "пренаселено" в лаптопа ако го направя това ?

На лаптопа освен рам и хард, друго не можеш да ъпгрейдваш

• Автор

къде продават видео карти за лаптопи?

никъде
  • Автор

ivo23 казаха ми че повечето части в лаптоп могат да се сменят http://www.laptopchasti.com/ проблемът е че никъде няма видео карти

Виж какво са казали и колегите по-горе. Можеш да смениш матрица, ако нещо й стане, можеш да ъпгрейднеш рам, ако ти трябва , да си сложиш нов хард, да смениш батерия, но видео, дъно и процесор, няма как да стане.

• Автор

значи няма да опитвам ! направо ще си купя нов

значи няма да опитвам !

направо ще си купя нов

Купи си компютър за игри. Тогава ще можеш да правиш по него много повече неща, ще имаш достатъчно мощност, ще имаш достатъчно охлаждане...при лаптопа, всичко това е ограничено.

А най-вече ще имаш много по-богат избор за компоненти.

А и ще излезе много по-евтино от лаптоп с по-орязани параметри...

Виж какво са казали и колегите по-горе.

Можеш да смениш матрица, ако нещо й стане, можеш да ъпгрейднеш рам, ако ти трябва , да си сложиш нов хард, да смениш батерия, но видео, дъно и процесор, няма как да стане.

Ако процесора не е запоен защо пък да няма как да стане?

Провери ли в кауфланд, лидл, както и в магазини Мания? Може да има на промоция :P

Ако процесора не е запоен защо пък да няма как да стане?

Провери ли в кауфланд, лидл, както и в магазини Мания? Може да има на промоция :P

Че кво му пречи на запоеният да се отпои?

Хаха, това е за бисерите направо. :D

Че кво му пречи на запоеният да се отпои?

Ами това, че не се продават много такива процесори, както и че в България няма кой да му го направи читаво и ще му коства една торба пари. Противоречиш си, първо казваш, че няма как да се смени процесор, а после какво му пречи.

Ами това, че не се продават много такива процесори, както и че в България няма кой да му го направи читаво и ще му коства една торба пари. Противоречиш си, първо казваш, че няма как да се смени процесор, а после какво му пречи.

Айде прочети си поста пак и ще разбереш :D

.................както и че в България няма кой да му го направи читаво и ще му коства една торба пари....................

Напротив има кой читаво да подменя чипове от този тип, но процедурата по отлепване, реболване и залепване не е особено лесна, свързана е с вдишването на доста вредни изпарения използват се скъпи консумативи и затова цената само на процедурата се движи между 130-200лв.

Напротив има кой читаво да подменя чипове от този тип, но процедурата по отлепване, реболване и залепване не е особено лесна, свързана е с вдишването на доста вредни изпарения използват се скъпи консумативи и затова цената само на процедурата се движи между 130-200лв.

Именно, това казвах. А неговия процесор не мисля, че е запоен, а не както каза колегата, че не може да се смени. Поздрави.

Защо бъркате CPU с GPU? Аз почти не съм срещал лаптоп(не нетбук) със запоен CPU и много лесно се сменя - има си цокъл, също като на настолните, разглобяваш, вадиш процесора и слагаш нов. Виж при GPU в 99% от случаите е или запоена за дъното, или част от чипсета и няма как да се смени, освен както обясни колегата pconline. Обаче точно тая Тошиба е с VGA Board и може да се сменя, но пък няма с какво, a и да се намери не си заслужава цената. Най-доброто, което се продава по ebay е HD2600 с 512MB, но цената е около 80 Евро без доставката до България, така че изобщо не си заслужава гимнастиките.

• Автор

моята идея беше да сменя само видеото , вместо целия лаптоп. Пък и съм гледал в клипчета в интернет в които показват че това може да стане и как да го направя. Знам че моята видео-карта е външна , тоест не е запоена за дъното , но не знам от къде да купя същия размер карта.

Няма смисъл. Цената ще е над 150лв. а производителността съвсем малко отгоре. Видеокартите на лаптопите не са като на настолните и не са съвместими, за това не можеш да вземеш каквато и да е видеокарта, а точно предназначена за твоя модел, като тази - http://www.ebay.de/itm/Toshiba-Satellite-ATI-HD2400-A200-A205-A210-A215-K000051970-LS-3481P-256MB-M72-/320934520978?pt=DE_Elektronik_Computer_Computer_Graphikkarten&hash=item4ab9302892 Ама както казах разликата в производителността е адски малка, а и няма гаранция, че всичко ще тръгне без проблеми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.