Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитор трептене.

Featured Replies

Виждам трептенето само на по-тъмните цветове. Например си пусна фотошоп (цс6 нали има черен интерфейс) и виждам как леко трепти и е дразнещо.Ето ви малко инфо: Monitor Name JC171D on NVIDIA GeForce 210 Current Resolution 1024x768 pixels Work Resolution 1024x738 pixels State enabled, primary, output devices support Monitor Width 1024 Monitor Height 768 Monitor BPP 32 bits per pixel Monitor Frequency 60 Hz Device .DISPLAY1Monitor0 Също така имам още един въпрос.Като настроя на препоръчаната резолюция 1280x1024 (native) иконките,текста стават много малки.Как мога да го направя да си е на препоръчаната резолюция и да мога да разчитам текстовете?

Редактирано от 987 (преглед на промените)

ОС коя е? За трептенето виж кабела както трябва ли е включен. По точно буксите. Може да опиташ и с друг ако имаш подръка.

Съвет: Настройваш препоръчаната резолюция - и вдигаш размера на текста и иконите...

Честота на трептене ти е много ниска- 60 hz е нищо...И на моя Syncmaster 2243LNX ,пуснат на максималната разделителна способност 1680x1050 и следователно може максимум 60 херца и точно и на мене на черните фонове виждам как вървят надолу лентичките... Ами щом като е на толкоз ниска резолюция ,при положение ,че може 1280x1024 тогава ,би трябвало да може да дигне НАД 60 херца...Ако е на макс резолюция -разбирам ,ама на толкоз ниска -трябва да имаш избор за 75 hz Монитора ПРЕДПОЛАГАМ е Hanns JC171D

Виж си фината настройка на картината или настройката за остротата.

Ако работи на 1024x768 трябва да може повече като честота на опресняване...Би трябвало да може 75 херца под ТАЗИ резолюция ако е под 1280x1024 ще си караш със 60 херца

Ако работи на 1024x768 трябва да може повече като честота на опресняване...Би трябвало да може 75 херца под ТАЗИ резолюция

ако е под 1280x1024 ще си караш със 60 херца

На 60 Hz е най-добре, ако е LCD/LED монитор.

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

• Автор

75 хз макса. Не съм казал нищо за по малки хертцове.

ОС коя е? За трептенето виж кабела както трябва ли е включен. По точно буксите. Може да опиташ и с друг ако имаш подръка.

Хп

Съвет: Настройваш препоръчаната резолюция - и вдигаш размера на текста и иконите...

А как става това ако може ми кажете ?

За xp помня ,че трябваше когато си на десктопа , цъкаш десен бутон и натискаш свойства. Оттам в менютата отгоре изредени ,трябва да имаш за "големина и текст на съобщенията" или пък нещо от сорта...изреди ги и ги пробвай всичките...все ще намериш в кое е

Редактирано от Шестокласникът (преглед на промените)

Десен бутон на desktop-а -> Properties Appearance табчето цъкаш на Effects бутона Слагаш отметка на Use Large Icons. Apply

Редактирано от eminem_vr (преглед на промените)

• Автор

Десен бутон на desktop-а -> Properties

Appearance табчето цъкаш на Effects бутона

Слагаш отметка на Use Large Icons.

Apply

Все едно съм с Уиндолс 7 :Д

75 хз макса. Не съм казал нищо за по малки хертцове.

Хп

А как става това ако може ми кажете ?

Десен клавиш на десктопа на празно място -> Properties (свойства) -> Apearrance -> Font size -> сменяш на Large / Extra large...

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Все едно съм с Уиндолс 7 :Д

Натискаш F1, докато си на Desktop-а, пишеш "Use Large Icons" и ще видиш какво трябва да направиш. ;)

правилно са ти написали - включваш native resolution 1280x1024@60Hz, а трептенето е или от лампите (случва се когато лампите след няколко години почнат да се изтощават) или dithering (когато някой цвят не може да се възпроизведе точно от матрица с 6 битов процесор (18 битов цвят) при зададен 24 или 32битов цвят пикселите превключват бързо между два съседни цвята, а човешкото око поради инертността си вижда среден между двата цвята... ако искаш монитора ти да сдаде багажа още по бързо продължавай да го гледаш на друга резолюция и на 75 Hz, така процесора най бързо ще сдаде багажа (особено помагат по виските херци)

• Автор

правилно са ти написали - включваш native resolution 1280x1024@60Hz, а трептенето е или от лампите (случва се когато лампите след няколко години почнат да се изтощават) или dithering (когато някой цвят не може да се възпроизведе точно от матрица с 6 битов процесор (18 битов цвят) при зададен 24 или 32битов цвят пикселите превключват бързо между два съседни цвята, а човешкото око поради инертността си вижда среден между двата цвята...

ако искаш монитора ти да сдаде багажа още по бързо продължавай да го гледаш на друга резолюция и на 75 Hz, така процесора най бързо ще сдаде багажа (особено помагат по виските херци)

Резолюцията ми е 1024x768 pixels 60 хз Проблем ли е това?

П.С Смених кабела и изчезнаха тези трептения :)

Редактирано от 987 (преглед на промените)

Резолюцията ми е 1024x768 pixels 60 хз Проблем ли е това?

П.С Смених кабела и изчезнаха тези трептения :)

По-добре си карай на 60 херца и недей да си правиш експерименти.. резолюцията не е проблем, но би трябвало ти да искаш да ползваш максималната, която монитора поддържа.
  • Автор

По-добре си карай на 60 херца и недей да си правиш експерименти.. резолюцията не е проблем, но би трябвало ти да искаш да ползваш максималната, която монитора поддържа.

Аз херцовете не ги барам,но от както съм взел тоя компютър съм с тази резолюция и съм свикнал с нея.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.