Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ в избор на "машина"

Featured Replies

Здравейте колеги,

няма правилен раздел за моята тема, за това си поставям въпроса тук...

Става дума за личностна дилема. Знам колко е трудно, да се даде съвет в такъв момент... За това по-скоро искам да знам вие какво бихте избрали...

Още малко бръщолевици: Всеки ден се сблъсквам с новите технологии, давам съвети тук, следя хардуера, иска ми се и аз да се обзаведа с нещо ново. И тук става сложното вече... Не мога да реша.

За какво ползвам компютъра:

- Скайп, предимно и Facebook. Това са ми основните канали за комуникация.

- Филми и сериали. Макар и да разполагам в 1920х1080 монитор и телевизор все още си тегля и гледам филми на по-ниска резолюция, не ми е проблем...

- Текстообработка като курсови работи, есета, други документи, свързани с работата. Предимно светата троица: Word, Excel и Powerpoint.

- Музика, като на последък съм основно на интернет радиа, но и имам някаква колекция от MP3-ки, не FLAC или друг тежък формат. (ако мога така да се изразя)

Бюджет точен нямам. Не знам дали ще е на изплащане или ще е на куп. Не знам колко ще е. Всъщност тук трябва да уточня, че покупката на някаква машина не ми е основният приоритет, има и други неща в които мога да си вложа парите и не съм 100% убеден, че ще взема нещо...

И пред каква дилема съм подложен...

Таблет:

Хвърлил съм око на Asus Google Nexus 7 3G. Наистина мобилен, харесва ми като функции, няма USB (за флашка) и тн, но не знам... Тук силно се притеснявам, че в даден момент може да ми се окаже неудобен... Но така казвах и за 1-вият ми телефон с тъч дисплей, а сега не бих си взел телефон, който да не е...

Ултрабук:

Нещо като ASUS ZenBook UX21E, който в момента е на страхотна цена. Тук имам свободата за избор на операционна система, ще кажете "екрана е малък за филми", ама това не е основното, цената е по-висока, очевидно... Но много държа на мобилността. Дървото, което имам в момента последният месец сигурно, не съм го местил от контакта... Именно, защото ме мързи да се разправям с него и да го мъкна...

Лаптоп:

Определено една обикновена машинка ще ми покрие всички нужди. Харесал съм си серията на Samsung заради матовия дисплей и SSD, а и здравата батерия. Условно да кажем Samsung NP300E5X, че даже и по-евтин. Хем не си чупя навиците, хем скорост и всичко. Че и пространство за съхранение... Ама някак си не знам, дали искам пак лаптоп...

Настолният:

Така или иначе моето дърво общо взето все още ми върши работа, макар и заради проблеми с батерията, а и нерва около това да го гася, включвам на ново, чанта и тн и тн се е превърнал в недвижима собственост. Та си мисля, дали не е по-добре да се погрижа за настолният. Нещо като ъпгрейд: SSD на Intel 520-та серия, още малко RAM, евентуално смяна на платформата, не че има нужда от последното... По-скоро качествени колони, периферия, нещо от тоя род. +SSD...

Та разбирате дилемата ми. Нека дам още малко пояснение за навиците ми, че да се ориентирате:

Почти всяка седмица пътувам на някъде, обичам да си имам машинката с мен, макар и на последък, както обясних, да не го правя. Интересите са ми основно Скайп, Фейс, Филми, Музика, Браузване и Текстообработка... На практика всяка машина би ми свършила работа. Ако ще е преносимо държа на батерията и то много. Заедно с това на самата мобилност, да е лек и лесен за пренос. Но също така и тези 1-2 дена в седмица (или през седмица) не точното определение за "нужда от мобилност". 85-90% от времето си, когато ползвам компютър, прекарвам пред настолният... За това е и голямата чуденка... Какво да избера.

По принцип, ако питаше някой обикновен потребите, бих препоръчал лаптоп. Да, но аз не съм сигурен, че това е избора за мен. Всъщност не знам какъв е :D

Малко "женско" мнение стана.

Та интересува ме вашето лично мнение, какво бихте избрали лично за вас, някакви идеи, де да знам. Много объркано стана.

Благодаря ви за вниманието и за помощта!

Поздрави и лека и спокойна вечер!

p.s. Много обичам като си легна в леглото, да изгледам 1-2 серии на някой от сериалите, които следя, преди да заспя. Тук имам известни притеснения за таблета, че никак няма да ми е удобен...

Веднага колега давам моето мнение, макар че не съм хардуерен специалист. Таблета го отписвам въобще като нещо за ползване. Някой ще кажат, че говоря глупости но за мен е точно така. Познавам вече около 20 човека (повече колеги от работа) въобще даже не го и използват. Голямата радост за 1 месец и ненужни средства на вятъра. Да не говорим, че там нямаш никаква свобода. За ултрабука не знам колко е хубава цената, но с тези 11 инча просто забрави. Нищо не може да се прави. Направо си тормозиш очите, а и не става за филми или за текстообработка. За някой друг пост може, но ще ти опъне нервите ако трябва да работиш повече. ( това е от личен опит) Лаптопа не е задължително да е Samsung, но знаеш колега, че аз съм с такава машина и съм много доволен. За нещата, които правя ми е перфектна. Модела не е тежък и може да се носи ако се налага пътуване.

Хвърли ме в сериозен размисъл точно преди да си легна. Набързо... До колкото си спомням имаше SE който можеш да използваш за интернет съответно Skype и FB. Искаш да гледаш филм - сериал преди лягане. Решението е телевизора ти спокойно можеш да го свържеш с настолния компютър и с една безжична мишка, клавиатура да си пускаш филмите че и в интернет да висиш. Правя всичко възможно за да ди спестя разходи от към таблет и ултрабук ( лаптоп ). Лека вечер.

Аз лично в твоето положение бих си взел един качествен лаптоп. Компа ти от подписа, за нещата, за които го ползваш, може и още поне 5 години да ти върши работа. Щом ти се налага често да пътуваш, избора е, един здрав лаптоп.

Съгласен съм със мнението на Емо. Нещата които ползваш не са толкова натоварващи тъй че можеш да отклониш бюджета от към параметри към качество на изработката и дизайнерски стил. Аз бих заложил на ултрабук, но не точно този който си посочил. Има по-големи ултрабуци на Асус не чак толкова скъпи.

Според мен най-добрият избор ще бъде 13-14 инчов лаптоп. Същите съчетават мобилност и добри параметри. Таблет не ти трябва. Скоро разглеждах един самсунг, който не беше с нищо по-различен от мобилния ми телефон, освен с по-големия екран. Няма да ти препоръчвам марка и модел. Ще оставя това на специалистите.

Като чета така, мисля, че най-добрият ти вариант ще е ултрабук. Общо взето отговаря на всичките ти изисквания, лек е, удобен, мобилен, имаш избор в големината на екрана, за да си прецениш за теб самия кое е най-доброто съотношение за големина на екрана/мобилност. Тоя ASUS например за мен е идеален: ASUS S56CA. Има си и SSD даже, екрана си е достатъчно голям - 15.6 като на обикновен лаптоп.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.