Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Високи температури.

Featured Replies

Здравейте, забелязах, че компютъра ми е доста студен, но процесора почна да нагрява, но не знам защо... Като пипна радиатора е студен, но аидата отчита 30-40-50 без натоварване... Темп. на дънната платка е малка... Не вдига повече от 30 C. Процесор: Intel Celeron 700 mhz. Дъно: DFI CS32-TC/TL. Захранване: ANS 235W. Благодаря за отделеното време.

Вероятно недобър контакт между радиатора и самия процесор. Свалян ли е въпросният радиатор ? При натоварване как стоят нещата с температурите ? 30-40-50 е доста голям диапазон..

• Автор

Вероятно недобър контакт между радиатора и самия процесор. Свалян ли е въпросният радиатор ? При натоварване как стоят нещата с температурите ? 30-40-50 е доста голям диапазон..

Ами 30-40-50 така се мени постоянно, но не минава 50... Не съм свалял радиатора. Да го сваля ли? Какво да проверя като го сваля? При натоварване не съм правил тестове, защото скоро го преинсталирах и няма нищо на него...

Пусни един Prime95 за процесора и следи внимателно температурите. При 50 градуса температура на процесора, радиатора му ще е топъл, провери с пръстомера. Ако е студен, значи не прави контакт с капачката на процесора и не отвежда топлината. Съответно ще трябва да се свали, да се изчисти старата термопаста и да се нанесе нова, след което да се постави добре радиатора обратно.

• Автор

провери с пръстомера

Извинявай, но какво ще рече това?

п.с. и има ли риск за компютъра или по-точно за процесора, ако пусна тази програма prime95?

Редактирано от ComerciaL (преглед на промените)

Означава да пипнеш с пръст. И не, няма риск, в BIOS имаш зададена температурна стойност на процесора, при достигане на която системата се изключва, за да предотврати щети за процесора. Все пак като пуснеш теста, няма да отидеш да пиеш кафе, ами ще стоиш и ще следиш температурите, при достигане на прекалено високи граници, я спираш, няма нужда да чакаш да се изключи ако прегрее.

Това е процесор на 10+ години и от времето котагато нямаха капачки а гол кристал. При тях контактната повърхност е доста малка в сравнение със сегашните и е напълно нормално ако процесора показва 50 радиатора в периферията да не е толкова топъл защото разстоянието е около 3см особено, ако е някой по голям радиатор. При толкова стар процесор и неясно кога му е сменяна пастата е възможно проблема да е от нея, защото е засъхнала а и най малкото разместване на охладителя може да доведе до лош контакти не добро топлоотдаване. Добре е да се смени пастата но трябва да се внимава защото при свалянето и слагането на охладители със стегнати щипки е възможно нащърбване на кристала и процесора е за боклука. По онова време биосите бяха толкова постни че е възможно в биоса даже и да не се показват температури или каквито и да е опции за сигнализиране и изключване на системата поради прегряване.

Пусни програмата която те е посъветвал колегата и натовари и следи температурите ако минат 65-70 градуса гаси веднага и сменяй пастата. Това че не си пуснал нищо не е от значение, за тоя процесор самия Wimdows XP си е голямо натоварване.

As a minimum you’ll need a high-speed broad connection of 512kbps down / 128kbps up and a computer with a 1 GHz processor.

Това например е минималното изискване на скайп :)

• Автор

Това е процесор на 10+ години и от времето котагато нямаха капачки а гол кристал. При тях контактната повърхност е доста малка в сравнение със сегашните и е напълно нормално ако процесора показва 50 радиатора в периферията да не е толкова топъл защото разстоянието е около 3см особено, ако е някой по голям радиатор. При толкова стар процесор и неясно кога му е сменяна пастата е възможно проблема да е от нея, защото е засъхнала а и най малкото разместване на охладителя може да доведе до лош контакти не добро топлоотдаване. Добре е да се смени пастата но трябва да се внимава защото при свалянето и слагането на охладители със стегнати щипки е възможно нащърбване на кристала и процесора е за боклука. По онова време биосите бяха толкова постни че е възможно в биоса даже и да не се показват температури или каквито и да е опции за сигнализиране и изключване на системата поради прегряване.

Пусни програмата която те е посъветвал колегата и натовари и следи температурите ако минат 65-70 градуса гаси веднага и сменяй пастата. Това че не си пуснал нищо не е от значение, за тоя процесор самия Wimdows XP си е голямо натоварване.

Това например е минималното изискване на скайп :)

За съжаление не видях коментара ти и току що махнах радиатора... Термо пастата не беше много засъхнала, но ще я сменя не съм слагал радиатора, защото се чудя... Имам 1 с медна основа, но е по-голям и е близо до кондензаторите... Това проблем ли е?

И радиатора беше на сокет 462, ще е проблем ли?

За съжаление не видях коментара ти и току що махнах радиатора... Термо пастата не беше много засъхнала, но ще я сменя не съм слагал радиатора, защото се чудя... Имам 1 с медна основа, но е по-голям и е близо до кондензаторите... Това проблем ли е?

Аз поне не го разбрах това много.. имаш още един радиатор за процесор, който обаче е с медна основа, но е прекалено голям и почти опира в кондензаторите ?

• Автор

Аз поне не го разбрах това много.. имаш още един радиатор за процесор, който обаче е с медна основа, но е прекалено голям и почти опира в кондензаторите ?

Не опира, но е близо до тях, това проблем ли е, защото ще ги обдухва тези редове от радиатора са от тяхната страна а от там излиза въздуха...? И е от сокет 462...

П.с. На около 1см е от кондензаторите.

Не опира, но е близо до тях това проблем ли е? И е от сокет 462...

Ще стане ли как мислиш!!??!!!!!!!
  • Автор

Ще стане ли как мислиш!!??!!!!!!!

Май да закрепването им е същото... Чувал съм и да слагат от 462 на 370 радиатори... Притеснен съм повече от близостта до кондензаторите не от другото...

Не е проблем. Ще стане радиатора, а и 1см е ужасно много разстояние до кондензаторите :)

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Ако захващащите отвори на охладителя пасват на зъбчетата на сокета проблем никакъв.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Не е проблем. Ще стане радиатора, а и 1см е ужасно много разстояние до кондензаторите :)

Значи да слагам смело така ли? И имам въпрос за термо пастата, понеже на този процесор не съм я сменявал и не знам колко да сложа... Грахово зърно или по-малко?

Слагаш според контактната повърхност. Това с граховото зърно важи повече за процесорите с капачка, този е само кристал, така че гледай количеството да е толкова, колкото да покрие с тънък слой кристала. И като слагаш смело, все пак внимавай.

По малко да речем оризово зърно е достатъчно площта е около 1кв.см.

И като слагаш смело, все пак внимавай.

Хлапето има нещо между ушите си и първо пита :)

Внимавай и с бърсането на старата паста от процесора. Не използвай твърди предмети за да я отстраниш от ръбовете може да нараниш кристала. Тампон за уши със спирт, ако е много засъхнала и кореселин върши работа и ацетон, но накрая със спирт. Оставяш го да изсъхне и слагаш пастата.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Слагаш според контактната повърхност. Това с граховото зърно важи повече за процесорите с капачка, този е само кристал, така че гледай количеството да е толкова, колкото да покрие с тънък слой кристала.

И като слагаш смело, все пак внимавай.

Добре, благодаря на всички ви за помощта. :) Сега слагам и ще видим резултата. :)

Сега сложих радиатора и се оказа по-малко от 1см.. 0.5 см до 1 кондензатор..., притеснявам се да не е малко?

• Автор

Не е малко, стига да не опира. Ако имаш възможност качи една снимка.

Нямам възможст в момента... Може би по-късно... Да пускам ли веднага компютъра след като съм сложил термо пастата и радиатора и вента?

Момчета, благодаря на всички ви! Сега температура не минава 25-27 C! Много Ви благодаря!

Нямам възможст в момента... Може би по-късно... Да пускам ли веднага компютъра след като съм сложил термо пастата и радиатора и вента?

Момчета, благодаря на всички ви! Сега температура не минава 25-27 C! Много Ви благодаря!

Леле сега пак проблем сега пък преохлажда! ;) Нищо ще го ползваш за хладилник. ;)
  • Автор

Леле сега пак проблем сега пък преохлажда! ;) Нищо ще го ползваш за хладилник. ;)

Защо винаги ми се подиграваш? Къде съм казал, че се преохлажда? :mad:
  • Автор

Пошегувал се е само... ;)

Шегува се в три теми? И то винаги в моите теми. :mad:

Шегува се в три теми? И то винаги в моите теми. :mad:

А така сега аз ли съм проблем мислех, че е процесора!Ти явно не разбираш от майтап!
  • Автор

А така сега аз ли съм проблем мислех, че е процесора!Ти явно не разбираш от майтап!

Просто недей, не обичам шеги. Нека не спамим повече.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.