Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Питане за сателитна антена на Виваком

Featured Replies

Прекратявам си договора с Виваком за цифровата им тв,и се интересувам дали има някакъв начин да ползвам антената и оборудването им след като ми спрат картата!Ако някой знае начин моля да каже!

Тунерите са кодирани на всички оператори и може да се ползват само с техните карти . Конвертора и чинията ползвай с каквото намериш като свободен тунер бил той цифров или аналогов. Ако си ги закупил и не са от някоя промоция оборудването си е твое и може да го правиш каквото си искаш .

• 2 седмици по-късно...

След като изтече 1мес. период от момента на подаване на заявление за отказ, трябва да върнеш приемника и захранването му, както и картата и дистанционното. Чиниите не ги взимат, поне не и преди 6 мес. т.е. чинията си я задържаш за теб. Не знам дали конвертора /това е "окото" на чинията/ ще работи и с различен приемник- примерно конверторите на Булсатком са заключени само към приемниците им, предполагам е възможно да се хакнат и "отключат"

Ако по някакъв начин се сдобиеш и с приемник би могъл да си купиш универсално дистанционно и евентуално да хакнеш приемника за да разбиеш защитата и да го ползваш, само с помоща на специалист..

Редактирано от kDimitroff (преглед на промените)

След като изтече 1мес. период от момента на подаване на заявление за отказ, трябва да върнеш приемника и захранването му, както и картата и дистанционното. Чиниите не ги взимат, поне не и преди 6 мес. т.е. чинията си я задържаш за теб. Не знам дали конвертора /това е "окото" на чинията/ ще работи и с различен приемник- примерно конверторите на Булсатком са заключени само към приемниците им, предполагам е възможно да се хакнат и "отключат"

Ако по някакъв начин се сдобиеш и с приемник би могъл да си купиш универсално дистанционно и евентуално да хакнеш приемника за да разбиеш защитата и да го ползваш, само с помоща на специалист..

Приятел!

Не пиши такива глупости тук. Ако наистина нещо не знаеш, не си давай мнението.За какви заключени конвертори говориш!Има ограничаване в самия приемник, но той спокойно може да се ползва след намесата на специалист.Всичко свеждате до вашето "хакване" ама ако те питам какво е то, я го знаеш или си го чувал, я не.Конвертора работи със всякакъв тип приемник без никакъв проблем. Още повече! Ако е от по- новите модели, последният е двоен и може да му се вържат не един, а два приемника.А че приемниците са много калпави, то това се знае. Ненапразно струват по 20-30 лева.

Потвърждавам  писаното по-горе от колегата. Конвертора не се кодира и може да се ползва свободно. Приемника е кодиран и е толкова елементарен ,че не си струва труда да се занимаваш с разкодиране. Предлагат се много и най-различни марки и модели приемници за свободен прием на сателитна телевизия.  С една подробност , че тяхната цена не е 20-30 лв. а значително повече. Може да се намери втора употреба   при малко повече търсене.

Приятел!

Не пиши такива глупости тук. Ако наистина нещо не знаеш, не си давай мнението.За какви заключени конвертори говориш!Има ограничаване в самия приемник, но той спокойно може да се ползва след намесата на специалист.Всичко свеждате до вашето "хакване" ама ако те питам какво е то, я го знаеш или си го чувал, я не.Конвертора работи със всякакъв тип приемник без никакъв проблем. Още повече! Ако е от по- новите модели, последният е двоен и може да му се вържат не един, а два приемника.А че приемниците са много калпави, то това се знае. Ненапразно струват по 20-30 лева.

Здрасти, говоря за конвертори и приемници на Булсатком, които знам, че са заключени и това е факт!

Както казах- не знаех дали конвертора на Виваком се заключва, приемника работи само с тяхна карта. А намесата на специалист си звучи точно като хакване, просто е по-познато на мнозинството като термин.Такава услуга като специалист да ти отключи приемника не се предлага легално, така че си е хакване както и да го погледнеш. :)

Знам, че пича може да си запази чинията след като му изтече договора, а аз лично нямам време да търся дали мога да гледам безплатно сателитна ТВ и си плащам на Булсатком, за сега съм доволен и съм имал 4-5 пъти дребни проблеми за последните 6г. 

Редактирано от kDimitroff (преглед на промените)

Заключени конвертори! Извинявай приятелю ,  ама такива не познавам? Аз имам пет/5/ активни сателитни чиний , който работят дори и в момента ,  закупувал съм и са ми давали приятели различни включително и на булсат ком чиний заедно с модемите. Купувал съм модеми дори и от самия представител на Булсатком в Благоевград  ама до сега заключен модем нито съм виждал , нито съм попадал на такъв.

Нищо заключено няма. В момента ползвам антена и око на Виваком и приемник на Булсатком. приемника е на Брат ми. Той зимата се свива само в едната стая и втория приемник не го ползва.

Сега, цяла зима ще си делим таксата. Нищо, че живее на другият край на града.

• 1 месец по-късно...

Никакав шанс ,във слота на приемника има слим карта..не се активира ..до тук ..Приемника без слим карта не деиства,така юе ...нищо лично,но .....до тук

Никакав шанс ,във слота на приемника има слим карта..не се активира ..до тук ..Приемника без слим карта не деиства,така юе ...нищо лично,но .....до тук

Кое е така и кое не - не разбрахме, ама и няма значение.

Виж какво ти е написал"nikolela":...ползвам антена и око на Виваком и приемник на Булсатком" Какво не ти е ясно? Или мислиш, че няма да работи? Ако разбираш нещата, пиши - ако ли не - само питай!

Да Чинията и конвертора стават за Булсатком приемник,но...със активирана слим карта...какво не ясно.Останалото оборудване се връща на оператора след 1 месец ..прекратен//испекал договор

Прекратявам си договора с Виваком за цифровата им тв,и се интересувам дали има някакъв начин да ползвам антената и оборудването им след като ми спрат картата!Ако някой знае начин моля да каже!

Да мовеш да ползваш Антената и Конвертора ..окото...за Булсатком със донастроика.Останалото не ..не е активно а и трябва да се върне по договор на Оператора..

Редактирано от veznata24 (преглед на промените)

Хардуера си е твой след изтичане на договора и трябва да си малоумен за да им го връщаш освен ако не ти върнат парите. Единствено картата е собственост на Булсат.

При Вивата нещата може и да не стоят така. Би трябвало да знаеш плащал ли си нещо над месечната такса или не?

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Карта от приемник, не работи на друг приемник. Ако не се плаща картата на приемника, хваща няколко свободни канала и радиа. Честно казано съдържанието не е интересно и е по добре да се завърти антената на друг спътник. Там също има много свободни канали без превод. Тава е за Булсатком. За Виваком, Не съм чул за случай в който е прекратен договора и да не си поискат приемника. Другото ти го оставят. Виждам в менюто, че има опция за избиране на нови спътници и търсене на нови канали. Ако се завърти антената, би трябвало да хване свободните канали, които ще хване и Булсата.

Хардуера си е твой след изтичане на договора и трябва да си малоумен за да им го връщаш освен ако не ти върнат парите. Единствено картата е собственост на Булсат.

При Вивата нещата може и да не стоят така. Би трябвало да знаеш плащал ли си нещо над месечната такса или не?

Съжалявам приятел не не е твои.Един приемник  има голяма цена,а ти си плащал за услугата.За неустоики ще имаш проблеми със  Оператора във Съда и ще загубиш

Виж какво ти е написал"nikolela":...ползвам антена и око на Виваком и приемник на Булсатком" Какво не ти е ясно? Или мислиш, че няма да работи? Ако разбираш нещата, пиши - ако ли не - само питай!

това е питането и отговора ми е верен ,а на теб успехи

"*Оборудването се предоставя безплатно при сключване на 12/24 месечен договор, при сключване на безсрочен договор цената на оборудването е 140 лв. с ДДС."

-

това е цитат от страницата на ВИВАКОМ - http://www.vivacom.bg/tv/bg/VivacomTV/EquipmentDescriptionDetails

Сега остава автора да уточни на какъв договор е бил. А дали и как може да се ползва оборудването - колегите са уточнили по-горе.

И да уточня за неразбралите: Когато се предоставя 'БЕЗПЛАТНО' - оборудването подлежи на връщане и се изисква документ от офиса, че си го върнал.

Когато си го КУПИЛ за 140лв. - си е твое - не съм чувал опция за обратно изкупуване от страна на ВИВАКОМ.

Редактирано от krassleto (преглед на промените)

Съжалявам приятел не не е твои.Един приемник  има голяма цена,а ти си плащал за услугата.За неустоики   ще имаш проблеми със  Оператора във Съда и ще загубиш

И аз те съжалявам приятел. Те ти го продават и получаваш документ че си го платил. Това че ти не си наясно си е лично твой проблем.

Пише го и на сайта и в договора и на касовата бележка. Разбира се ако са почнали да раздават между временно безплатно оборудване е друг въпрос.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

И аз те съжалявам приятел. Те ти го продават и получаваш документ че си го платил. Това че ти не си наясно си е лично твой проблем.

Пише го и на сайта и в договора и на касовата бележка. Разбира се ако са почнали да раздават между временно безплатно оборудване е друг въпрос.

Нищо лично приятел...не ме съжаляваи.От всезнаиковци постоянно сме на монтаж,настроики,подмяна на приемници и т.н....а вие си останете със здраве

Нищо лично приятел...не ме съжаляваи.От всезнаиковци постоянно сме на монтаж,настроики,подмяна на приемници и т.н....а вие си останете със здраве

"Прекратявам си договора с Виваком за цифровата им тв,и се интересувам дали има някакъв начин да ползвам антената и оборудването им след като ми спрат картата!Ако някой знае начин моля да каже!
това е питането и отговора ми е верен ,а на теб успехи"

Ето ти въпроса! И малко по-долу пишеш това:
"...От всезнаиковци постоянно сме на монтаж,настроики,подмяна на приемници и т.н....а вие си останете със здраве"
Щом като си постоянно на монтаж, настройки и т.н. би било редно отлично да знаеш какво може и какво  - не.
И още нещо: Щом си прекратяваш договора към Виваком, съответно ти спират и действието на картата. По твоята логика и написаното от теб, следва връщане на техниката на фирмата, за да не  те "подгони закона" както сам си написал.Тогава какъв приемник ще ползваш, не ми е ясно.
Ето ти думите, написани от теб: "Съжалявам приятел не не е твои.Един приемник  има голяма цена,а ти си плащал за услугата.За неустоики   ще имаш проблеми със  Оператора във Съда и ще загубиш"
Статичният монтаж на една антена, особено с такива размери 60-80 см е толкова лесен, че за това няма и да ти споменавам. Настройката на антената към спътника - също. Друг е въпросът, когато ти се налага да сложиш много-по голяма антена- 120 до 200 см диаметър и да я спрегнеш така, щото от 66 градуса на Изток дo 45 градуса на Запад да можеш да приемаш всеки един от спътниците по траеkторията на антената. Явно тук не ще се справиш.А да смениш приемник заради причина, че последният не работи или е дал някакъв дефект, това го може почти всеки един от абонатите на оператора.Нали не ти звънят да ходиш да им превключваш програмите за да гледат желаните канали?И накрая!Като си задавате въпросите го правете така, че да сте максимално ясни и с няколко поста да се намери правилното решение на въпроса, а не да се изписват по 3-4 листа ненужни постове.Претендирате че сте порасли, но не се вижда.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.