Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Pioneer VSX-515 със краини стъпала STK 412-230B

Featured Replies

• Автор

Яснооо значи нас ни интересува захранжанто осигуряващто баса така да го кажем

• Отговори 62
  • Прегледи 6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Яснооо значи нас ни интересува захранжанто осигуряващто баса така да го кажем

Във всеки чип на интегрална схема има две крайни стъпала. Не е необходимо всички да се захранват със+ - 50 волта напрежение

Има два основни вида аудиотехника-

1. За постигане на голяма динамика-разлика между тихо и силно-дискотечни озвучавания

2. За постигане на висока вярност- за домашни цели и за ценители

Съответно е много трудно да съчетаеш двете изисквания.

Така са изчислени и компонентите!

Аз лично препоръчвам за усилватели по стари от 10 години подмяна на електролитните кондензатори и евентуално плъзгачи , потенциометри!

1. Динамиката не е производна на мощността.

2. Има голяма група ценители, които умишлено бягат далеч от високата вярност и се радват на хармонични изкривявания.

Лично аз ползвам няколко 20-30 годишни усилвателчета на които не са им сменяни капацитетите в захранването и не са имали проблем, а за потенциометрите си има контактен спрей .

И понеже трафа е един и същ и за ниските и за средните и за високите като удари баса кондензаторите ще помогнат ама не безкрайно...

И понеже трафа е един и същ и за ниските и за средните и за високите като удари баса кондензаторите ще помогнат ама не безкрайно...

Искаш да кажеш един вид...да имаше по голям ток от вторичните намотки, щеше да бъде по-добре. Ами така е, но и това е достатъчно. Мисля даже че има и малък запас. Аз му написах, че няма да постигне почти нищо, но нека да се пробва.Единственото което е добро - ще бъде с нови кондензатори.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Сега правя едни замервания с активен товар на 2 канала с розов шум при минус 10db изходната мощност е 90вата( не ми се усилваше повече) та при тези условия захранването пада с10волта от 55 на 45

За спрея е вярно но аз лично съм ги отварял и съм нагласявал пластинката да опира малко по отстрани на пътечката! Това беше преди 15-20-25 години когато техниката хем беше скъпа хем я нямаше -пък сега всичко е направено да е още здраво въпрекиче е морално остаряло!

Сега правя едни замервания с активен товар на 2 канала с розов шум при минус 10db изходната мощност е 90вата( не ми се усилваше повече) та при тези условия захранването пада с10волта от 55 на 45

Редно е да пада. Това са 90 Вата мощност.Но това не го прави продължително време, защото интегралната схема ще почне да включва термично защитата си.Амплитудата която подаваш и тази, която се подава при действителна музика са две различни неща. При втората няма такова натоварване. Слава Богу, че си почнал с -10 децибела, а не с 0 Една такава схема е малко повече от 100 лева.Не прави експерименти. Абе ти разбираш ли ми като ти пиша всичките тези работи? Хайде и друг да напише, че постовете са само мои както гледам.

• Автор

ами реших да го замеря,щото много хора ми казват,че бил слаб на музика замерих над 200 вата пикова

Много щеше да е хубаво трафа да е 600 вата за това усилвателче 6Х100вата, ама това е ширпотреба, пък и никой не слуша синусоиди.

Абе я кажи каква ти е крайната цел и в какво помещение а също и за каква музика ще го използваш?

Много щеше да е хубаво трафа да е 600 вата за това усилвателче 6Х100вата, ама това е ширпотреба, пък и никой не слуша синусоиди.

Разбира се, че е точно така, ама нали е решило момчето...нека се занимава. Аз го харесвам, че се интересува и го влече!
  • Автор

ехх ако ще има разлика съмнажит и траф дасложа допулнително хе хе ами всякаква музика слушам в 20 кв2

ехх ако ще има разлика съмнажит и траф дасложа допулнително хе хе ами всякаква музика слушам в 20 кв2

Такъв траф за твоя случай, да ти го направят, ще ти струва повече от 220 лева. Повервай ми! И ако ти го правят от "Ш "ламела, той ще "бръмчи" което значи да е на феритен пръстен. Ти можеш ли сам да си го направиш? Изчисленията не са сложни! Също ти трябва 2,5 килограма меден проводник, който по цени е само 60 лева.Само проводника.А каква работа е без машина навиването на тороидален трансформатор - нямаш идея!

Я снимай колонките или пусни линк ако ги има в нета!

• Автор

навивал съм малки трафове ш образни,но тороидални не съм,ако ще слагам траф сигурно ще го купя готов,но това по нататък де засега нямам още хубави колони(бях писал такава тема за избор на колони) още нямам финанситенадявам се скоро да се сдобия. В момента съм седни калпави PJ FC 4500 намерих в нета траф за 55лв 300вата става ли да се пусне паралелно на существуващияhttp://www.tme.eu/bg/details/tst300w_2x40v/toroidni-transformatori/indel/tst300022/#

навивал съм малки трафове ш образни,но тороидални не съм,ако ще слагам траф сигурно ще го купя готов,но това по нататък де засега нямам още хубави колони(бях писал такава тема за избор на колони) още нямам финанситенадявам се скоро да се сдобия. В момента съм седни калпави PJ FC 4500

намерих в нета траф за 55лв 300вата става ли да се пусне паралелно на существуващияhttp://www.tme.eu/bg/details/tst300w_2x40v/toroidni-transformatori/indel/tst300022/#

НЕ! Не става. Някои работи не ги пиши. Само си мисли на ум!

До сега пита ТИ! А сега Аз да попитам!

Каква ти е целта в края на краищата?Хората са го направили. ти няма да направиш нищо повече от това, което имаш. Най лошото е, ако го развалиш!

Що да са калпави -със тоя усилвател и тези джамо ако не се лъжа си идеално за домашно слушане ! Ако искаш дискотечна динамика -тогава става дума за съвсем друга работа - не задължително скъпа!

• Автор

о калпави са мое мнение в ниските ги няма изобщо дрънкат само като слушах едни jbl и си казах леле какво имам азв наседно ништо :Д

а да неговорим чe за филтър имат само един кондензатор и то електролитен и в следствие на това съм сменял няколко високочeстотни

Каква ти е целта в края на краищата?Хората са го направили. ти няма да направиш нищо повече от това, което имаш. Най лошото е, ако го развалиш!

ами знам ли.... тогава да използвам стария заниското напрежение новия за виското?

И от техниката зависи и от акустиката зависи! Случвало ми се е да пускам музика 90 г. на бар астория на златните! Грамофони предусилватели екюлайзери стъпала -отделно говорителите за различните честоти имаха различно положение И това беше на зала със перфектна амфитеатрална форма!

• Автор

целта ми е да го подобря да може да захранва добре новите ми колони и да има добра динамика

целта ми е да го подобря да може да захранва добре новите ми колони и да има добра динамика

Е! тук вече не позна! Конструкторите на изделието ще ти се обидят ако това го направиш! А и за какви колони говориш, след като още не си ги купил? То е трябвало да почнеш първо с тонколоните. Да се спреш на модел, който ще те удовлетворява, защото като отидеш в приятел и чуеш неговите че свирят по-добре от твоите и веднага ще се разочароваш. А после мисли за усилвател, който най добре ще им подхожда.И най накрая! 5,1 канален - 7,1 канален - това не е за сериозна работа!
  • Автор

ами тонколоните ще са JBL ES 90 а усилвател си имам просто се питах дали не мога да го подобря и защо тези 5.1 7.1 не са за сериозна работа?

Човека приятелю има две уши и малко костно чуване на вибрациите -затова едно време квадро технологията не можа да се наложи!

• Автор

Човека приятелю има две уши и малко костно чуване на вибрациите -затова едно време квадро технологията не можа да се наложи!

нищо не разбрах от това!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.