Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Клиповете ми не работят нормално

Featured Replies

Здр! Значи когато влизам в Google Chrome и пускам някои клип в You Tube или Vbox7 отначало клипа си върви гладко както и звука, но когато се опитвам през същото време да зареждам друг сайт звукът на клиповете започва да грачи и забелязах, че един от процесите chrome ми вдига CPU към 60% . После реших да пробвам на Internet explorer интересно е, че там звукът си върви но видеото не върви както на другите браузъри. Реших да продължа със експеримент. Този път изтеглих програма Spybot - Search & Destroy която ми сканира за някакви гадинки и намери няколко следящи бисквитки. След рестарт опитах пак да пусна клип на youtube но ефект нямаше. Истината е, че вируси нямам, всичко ми работи нормално с изкл. на проблема със клиповете. Мисля, си че преди последната прейнсталация на компютъра нямах такъв проблем. За това си мисля, че не е нормално. Опитах и да си инсталирам и всички 117 ъпдейта, ъпдейти които мислех да не инсталирам, но все си мислех, че ако ги инсталирам ще запълнят дупките в ОС както казват хората и познайте пак нямаше ефект. Даже пробвах да махна Avirata разбира се вече имах повече свободна RAM памет но проблема с клиповете си оставаше и реших пак да си върна Aviara та да не станат някакви бели. Пробвах да сложа последната версия на adobe flash player и познайте същата работа. В краен случай стигнах до извода, че може би самата версия на google chrome може да е малко бъгава въпреки че използвам последната актуална версия. Ако някои знае каква може да е причината ще съм му много благодарен. :)

Редактирано от petko93 (преглед на промените)

Познат проблем с хром , изчакайте да зареди клипа до край и кажете дали го има този ефект . Аз затова и го разкарах .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Познат проблем с хром , изчакайте да зареди клипа до край и кажете дали го има този ефект . Аз затова и го разкарах .

Проблема пак остава. Когато пускам клип и го изгледам без изобщо да пускам друг сайт или да мърдам плъзгача нагоре - надолу тогава няма проблем. Дали пък това да е някакъв недостатък в самата версия на браузъра.

Я дай характеристиките на компютъра. Аз съм по същият начин с chrome защото компютъра ми е слаб, а chrome товари от порядъка на 225/270/300 зависи колко прозорци си отворил. Сложих на моята щайга Firefox 4.0 и БЕЗ нищо да обновявам или ъбдейтвам, и сега си върви гладко, всичко е на 6 :)

Да не ти е слаб интернета в момента!Провери си скороста от тук и кажи данните.http://www.speedtest.net/

• Автор

Я дай характеристиките на компютъра. Аз съм по същият начин с chrome защото компютъра ми е слаб, а chrome товари от порядъка на 225/270/300 зависи колко прозорци си отворил. Сложих на моята щайга Firefox 4.0 и БЕЗ нищо да обновявам или ъбдейтвам, и сега си върви гладко, всичко е на 6 :)

1GB Ram

256MB video memory / NVIDIA GeForce 6100

1.6 GHz AMD Sempron

HDD Western Digital 500GB

Не мисля, че компа ми е толкова слаб, че да прави тия проблеми. Мисля че има нещо друго или може би самата верси на браузъра е такава. Знам и помня, че преди нямах този проблем како и споменах в темата.

• Автор

Да не ти е слаб интернета в момента!Провери си скороста от тук и кажи данните.http://www.speedtest.net/

http://www.speedtest.net/result/2362979864.png

нета ми е 30 mb, не мисля че това е проблема, то си зарежда клипове съвсем нормално

1GB Ram

256MB video memory / NVIDIA GeForce 6100

1.6 GHz AMD Sempron

HDD Western Digital 500GB

Не мисля, че компа ми е толкова слаб, че да прави тия проблеми. Мисля че има нещо друго или може би самата верси на браузъра е такава. Знам и помня, че преди нямах този проблем како и споменах в темата.

Смени си браузъра и кажи резултата. ;)

Направо си е умрел тоя 1.6 GHz AMD Sempron :) Забравете за клипчета с тия процесори . Пусни едно и виж колко се товари :( 100% в зависимост от качеството на клипа . И аз искам на пета да изкача петрохан с олела ама :no-no:

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• Автор

Направо си е умрел тоя 1.6 GHz AMD Sempron :) Забравете за клипчета с тия процесори .

Пусни едно и виж колко се товари :( 100% в зависимост от качеството на клипа .

И аз искам на пета да изкача петрохан с олела ама :no-no:

Може процесора да е слаб, но знам, че преди не правеше така ;)

Преди е относително понятие. Машината ти наистина е безумно слаба. Когато е била нова, софтуера, браузърите и т.н. също са били на друго ниво. Ълдейти, темп-файлове и т.н. всичко това оказва влияние. Нормално е да ти забива вече. И ще продължава да забива все повече, тъй като всеки нов софт ще иска повече процесорна мощ, повече рам и т.н.

И моят стар комп преди 8 години беше хит, а в момента дори не може да плейне едно видео без да забие 3, 4 пъти.

На първо време можеш да си вземеш още 1ГБ рам, но като цяло с тези компоненти не очаквай съществено подобрение-мобилните телефони вече са с по-мощни от твоето.

Редактирано от Vladov (преглед на промените)

За да имаме повече яснота, ще може ли да направите една снимка на следната страница:

Когато дойде онзи момент, да ви забие звука, направете следното:

Кликнете на онези три чертички горе във дясно. Изберете Инструменти. След това селектирайте Менижър на задачите.Направете снимка и я качете тук.

• Автор

За да имаме повече яснота, ще може ли да направите една снимка на следната страница:

Когато дойде онзи момент, да ви забие звука, направете следното:

Кликнете на онези три чертички горе във дясно. Изберете Инструменти. След това селектирайте Менижър на задачите.Направете снимка и я качете тук.

http://store.picbg.net/pubpic/0E/C3/befbfd6314360ec3.PNG

само да уточня, че звукът ми не забива ами след определен момент започва да грачи т.е звука ми не върви плавно.

http://store.picbg.n...d6314360ec3.PNG

само да уточня, че звукът ми не забива ами след определен момент започва да грачи т.е звука ми не върви плавно.

Ще можеш ли да пробваш следният начин. Отвори хрома. Напиши във адресната лента:

chrome://plugins

На следващата страница, натисни на плюсчето горе във дясно срещу подробности.

На първият ред ще видиш, файловете на Адобе.

Те трябва да са два.

Ще можеш ли да деактивираш втория и отново да пробваш. Ако няма промяна, да направиш снимка на страницата, и да я качиш тук.

• Автор

Ще можеш ли да пробваш следният начин. Отвори хрома. Напиши във адресната лента:

chrome://plugins

На следващата страница, натисни на плюсчето горе във дясно срещу подробности.

На първият ред ще видиш, файловете на Адобе.

Те трябва да са два.

Ще можеш ли да деактивираш втория и отново да пробваш. Ако няма промяна, да направиш снимка на страницата, и да я качиш тук.

На първия ред пише Adobe Flash Player и малко по-надолу имам опция за деактивиране.

На следващия ред е Windows Media Player и т.н.

Изтеглете си нов Флаш плеър от сайта на Адобе:

http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/

На втория ред ще зададете за други браузъри. Когато го изтегляте не забравяйте да махнете отметката пред McAfee, да не се инсталира. След като го инсталирате флаш плеъра, страницата със плъгините ще трябва да изглежда така:

http://prikachi.com/images.php?images/569/5594569M.jpg

Вече ще си имаш, два флаш плеъра. Единият е вграден, и другият който е системен.

Сега можеш отново да пробваш клиповете, дали ще има проблем.И ако има, деактивирайте вграденият плеър. Трябва да изглежда така.

http://prikachi.com/images.php?images/570/5594570B.jpg

Пробвайте отново някой клип и пишете дали има разлика.

• Автор

Изтеглете си нов Флаш плеър от сайта на Адобе:

http://get.adobe.com.../otherversions/

На втория ред ще зададете за други браузъри. Когато го изтегляте не забравяйте да махнете отметката пред McAfee, да не се инсталира. След като го инсталирате флаш плеъра, страницата със плъгините ще трябва да изглежда така:

http://prikachi.com/...69/5594569M.jpg

Вече ще си имаш, два флаш плеъра. Единият е вграден, и другият който е системен.

Сега можеш отново да пробваш клиповете, дали ще има проблем.И ако има, деактивирайте вграденият плеър. Трябва да изглежда така.

http://prikachi.com/...70/5594570B.jpg

Пробвайте отново някой клип и пишете дали има разлика.

Стана! Мерси много, ти си гений. Най-великия.

Аз почти имам твоя проблем но моя е че когато гледам някой клип звука направо се забавя и влачи като при касетофоните няма значение от сайт е вече една две седмици ми го прави и не мога го оправя

Редактирано от good_boy923 (преглед на промените)

Аз почти имам твоя проблем но моя е че когато гледам някой клип звука направо се забавя и влачи като при касетофоните няма значение от сайт е вече една две седмици ми го прави и не мога го оправя

Със всички браузъри ли е така. Кажи със кои си пробвал.

От известно време насам качените нови клипове и заради това , и плейъра (имат нов и по-мощен плейър) на YouTube изискват по-високи стандарти за компютър ! Някои от клиповете са даже блурей.Не може да очаквате да вървят нормално на 1.6 GHz....

Този клип примерно едва ли ще тръгне нормално даже и на "по-корав" компютър :

Ако пробвате с по-стари клипове и с по-ниски характеристики проблема го няма ....вече разбираемо защо.Вариант е да си свалите клипа , да го конвертирате в по-слаб формат и тогава да си го гледате.

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

Със всички браузъри ли е така. Кажи със кои си пробвал.

Ами със Google Chrome съм сега мисля да пробвам със мозилата и  opera 

Интересно но факт цялата работа Google Chrome го е правил със Opera нямам никакви проблеми със клиповете 

Редактирано от good_boy923 (преглед на промените)

Ами със Google Chrome съм сега мисля да пробвам със мозилата и  opera 

Интересно но факт цялата работа Google Chrome го е правил със Opera нямам никакви проблеми със клиповете 

Щом със опера няма проблем, то тогава върнете се назад и прочетете 17 тема. Без да теглите и да инсталирате, понеже си го имате. Направете така както съм показал на последната снимка.Пишете пак, да знаем какво е станало.

Щом със опера няма проблем, то тогава върнете се назад и прочетете 17 тема. Без да теглите и да инсталирате, понеже си го имате. Направете така както съм показал на последната снимка.Пишете пак, да знаем какво е станало.

Само не те разбрах коя тема да прочета 

Само не те разбрах коя тема да прочета 

Май неправилно го обясних. Значи на тази тема 17 пост.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.