Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Няколко въпроса относно нов телевизор.

Featured Replies

Здравейте, днес си направих коледния подарък и си купих 47 инчов 2д към 3д синема нещо си LG заедно с игровата конзола Ексбокс, но тъй като досега бях със стар телевизор, сега ми е доста трудно  с натройките и кабелите на този .. Като за начало, не мога да разбера, защо снимките и менюто ми е в перфектни цветове и контраст, но щом пусна самите канали са  с доста замазано и гадно качество и колко и да пипам по настройките, нищо не се променя. На Булсатком съм и ако утре  си  взема от тях, новия им приемник и сложа HDMI кабел дали ще подобря картината или бъркам нещо в кабелите ? Другото, което ме вълнува е това, че пише, че може да форматира от 2д в 3д филми и това какво ще значи, че един обикновен филм мога да го форматирам на 3д ли ? Имам и оригинални очила към тях, но не разбирам как стават  нещата... Също така ми дадоха още един HDMI кабел, който е за Ексбокса към телевизора, но от страната на конзолата, не мога да вкарам входа на този, кабел тъй като кабела над него му пречи ... Някой има ли идея защо е така ? Ще съм много благодарен ако дадете съвети ! :)

Като за начало дръпни от някъде 1080p видео да тестваш картината. Може и да има ефект от новия приемник, но не вярвам да е огромен. По принцип Sd сигнал на Full HD телевизор не изглежда особено добре, да не кажа по-силни думи. На тези телевизори изглежда добре съдържание от 720p нагоре. Нашите телевизии все още не са дорасли. Ако до сега си използвал добър кинескопен телевизор е нормално да има съществено падане на качеството на изображението при нормалната цифрова телевизия, при новия телевизор. Разбира се ако е прекалено гадно изображението може и да има друга причина, за това го тествай с хубав материал.

2д към 3д пълна глупост, крайно съмнителен ефект, ако ще гледаш 3д пускаш реални 3д филми-които (мое мнение) не е кой знае какво.

Xbox 

Най - вероятно се вижда лошо защото е такова качеството на телевизията, а при такъв голям телевизор дефектите се забелязват по лесно от колкото при 20" примерно :) Булсата нямат ли възмойност да се гледат с КА модул ? така би трябвало да е най - хубава картината. Иначе новия приемник който ще ти дадат какъв е, HD ? Свържи го с HDMI ако има възможност така би трябвало да е добре. Предполагам че сега свързваш с чинч или SCART което е аналогов сигбал и е нормално качеството да не е супер :)

2D към 3D е технология която позволява да гледаш нормално 2D съдържание в 3D формат, преобразуването става в момента на възпроизвеждане на клипа/филма, но не очаквай чудеса. Мисля че при LG конвертирането поддържа до 3 слоя в 3D режим. Гледал съм няколко клипа с конвертиране и това което видях е че самата картина се вижда на 1 слой но малко по навътре от самата рамка на телевизора. Има настройки за дълбочина на образа. При игри май се получава по хубав 3D ефект, но аз нямам лични наблюдения там :)

За да пуснеш 3D-то използвай бутона "3D" на дистанционното и си избери функция. Първо пускаш клипа/филма и после цъкаш функциите :) там е и функцията за конвертиране.

За xbox-a кабела който ти пречи на HDMI би трябвало да е другия кабел за видео/аудио връзка с телевизора - просто го махни :)

не мога да разбера, защо снимките и менюто ми е в перфектни цветове и контраст, но щом пусна самите канали са  с доста замазано и гадно качество и колко и да пипам по настройките, нищо не се променя. На Булсатком съм и ако утре  си  взема от тях, новия им приемник и сложа HDMI кабел дали ще подобря картината или бъркам нещо в кабелите ? 

Щом още нямаш приемник,свързан с HDMI кабел,то значи гледаш само канали с аналогов сигнал!Затова ти изглеждат„замазано и гадно„Този вид сигнал е вече от около 40 години.До сега със старите модели телевизори,които не могат да предават,качествена картина,не се забелязваше това.С нов модел цифров приемник ,свързан с HDMI кабел,качеството ще е много добро.Но не всички канали все още са с HD сигнал.

• Автор

Пичове, пълните ми душата с тези светкавични отговори по никое време ! :) Благодарско ! Утре определено ще отида в офиса им и ще взема нов HD приемник и ще сложа HDMI кабел, пък дано да се подобри качеството, че доста ме дразни... Просто до сега, не съм забелязвал ... А самите филми мисля с флашка да си ги пускам, но откъде ще ми е по - добра картината... директно от твто или през конзолата и след като не е хакната ( не мисля и да я хаквам за сега ) ще мога ли през флашка да си гледам филми ? И 3д филмите, които са доста памет, как ще е най - добре да ги гледам, с голяма флашка или нещо друго ? А относно кабелите на ексбокса тази букса, която пречи на hdmi с какво мога да го заменя, след като този син кабел ( както в клипа) аз го нямам в комплекта.... И тъй като се води и  смарт тв, гледам, че има доста функции с интернета, как мога да си го настроя ... ? 

Като пробваш да пуснеш филми през флажка.Ще имаш повод за още теми тук.От рода защо не ми възпроизвежда всички видео формати и защо субтитрите са на маймуница.Направо да ти отговоря предварително.Един филм с HD качество изисква значително мощен процесор,който да може да го възпроизведе,а Блю рей качеството е още по трудно.Там само по новите модели компютри успяват да го отворят.Т.е.вграденият плейър в телевизорите,използващ по слаб процесор от който и да е компютър,е ограничен в възможноста да отваря по качествените видео филми.Въпроса с субтитрите е разискван доста в този форум.Всичко идва от това че производителите на техника не вграждат езика на не-Унукод програмите на Български.Поради тази причина излизат субтитрите на така наречената маймуница.

• Автор

И в такъв случай, какъв е най - добрият вариант за възможно най - качествено гледане на филми ? Чрез дискове на ексбоска ли ? 

Имаш fULL HD тв и съответно ти трябва такъв сигнал. Интересувай се, кой може да ти предложи fULL HD приемник и пиши договор с него. Булсата, за сега нямат HD приемници.

Има мераклии, ама приемници няма. Толкова за телевизията. Филми се гледат през DVD player, blu ray player конзола и пц.

И в такъв случай, какъв е най - добрият вариант за възможно най - качествено гледане на филми ? Чрез дискове на ексбоска ли ? 

Чрез дискове на ексбокса,става.Но на въпроса за най-добрият вариант,отговора е самото ПС да е свързано с кабел HDMI..тогава имаш най-добрата резолюция и най-големи възможности за възпроизвеждане всички видове видео стандарти и субтитри.Тогава самото ПС ще отваря и предава филмите на телевизора.При което печелиш.че няма да записваш филмите на дискове,за ги пускаш на ексбокса,а направо ще ги отваряш и гледаш от самите папки на компютъра.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Така днес си купих новият приемник на Булсатком, свързах го с HDMI кабела и всичко се промени почти до съвършенство а HD каналите са им супер, даже на едно филмче пуснах 2д към 3д и ми излезнаха 3 опции, на 2 от тях ми се насълзиха очите и почти нищо не се вижда все едно с 1то око виждам всичко а с другото наопаки и не се търпи, не знам какъв е смисъла на такъв тип гледане, освен ако не си мазохист ... А иначе с нормалното 3д има лека разлика, но нищо особено и се надявам истински 3д филмите да са далеч по - добре .А конзолата като не ми е хакната мога ли с обикновен диск да гледам ? А иначе имам лаптоп ако го свържа  него с твто ще стане нали ? :) 

2д към 3д пълна глупост, крайно съмнителен ефект, ако ще гледаш 3д пускаш реални 3д филми-които (мое мнение) не е кой знае какво.

Харесах мнението ти, с изключение на тази му част. За мен 2D към 3D си е една страхотна функция, която на мен лично ми харесва повече от баш 3D-то. Реалното 3D ми дразни очите, но ако е качествен сигнала и го пуснеш от 2D към 3D, то тогава все едно гледаш друг филм.

П.П. За пример: пуснете си, например "Къде е Маги" на упоменатата функция и се наслаждавайте на визия.

Редактирано от Agentpat™ (преглед на промените)

А сега като видях, че на лаптопа нямам вход за hdmii кабел какво правя... Иначе довечера ще гледам ''Под Прикритие'' на функцията 2д към 2д и ще видим разликите :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.