Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Следене на wi-fi мрежата

Featured Replies

Този фермуер как да го разкарам сега и да се върна на заводските настройки?

Стават някакви аномалии - на страницата 192.168.1.1 ми изписва, че WAN порта на рутера е забранен.

Порт 1 на рутера го е направил WAN, а синия WAN го е направил в обикновен порт.

Нета ту идва, ту си отива.

Как да го разкарам и да се върна към заводските настройки?

http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=85237&postdays=0&postorder=asc&start=0

от тук можете да видите как да върнете стария фърмуер. Не е възможно да е разменил портовете, без изрично да сте направили промени.

Пренасочих си порт 80 към компа и смених порта на remote control от administration мисля че беше, но няма ефект.. на домейна при пуснато apache продължава да си ми зарежда настройките на рутера...

ако искаш ми пиши на скайп: deadlious

Ще се логна в рутера и ще ти направя необходимите настройки.

Засега нета върви нормално с изключение на това, че не мога да влезна в http://192.168.1.1/

Ако ползвате интернет от БТК (виваком), по всяка вероятност ще трябва да промените ип адреса за вътрешната мрежа. Също така, когато правите настройките на рутера е добре кабела към интернет да е изключен.

Нета ми е оптичен...къде и какво трябва да вкарам сега, за да ми се зареди сайта с настройките на рутера?! :(

По принцип машината автоматично си търси и зарежда мрежовите настройки от ДНСР сървъра на доставчика.

Постоянно ми даваше триъгълника с предупредителната на иконката с двете мониторчета за мрежата.

Почвам да вадя кабели, да им разменям местата, портовете и в един момент тръгва с магия. :wub:

Най интересното е, че кабелът от сетъп бокса на доставчика трябва да е свързан с WAN синия порт на рутера, и оттам вече с друг мрежов кабел трябва да пъхна единия край в някой от четирите порта на рутера с ланката на компа...да ама кабелът от сетъпбокса не е свързан със синия порт на рутера, а ми е в порт 1 и нет има...въобще шашава работа, какво да ти кажа.Сега всичко си е по етапния ред, ама пък не мога да заредя сайта на рутера. :ohmy:

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Този DD-WRT: http://www.dd-wrt.com/site/support/router-database
На кой адрес отговаря?

Публикувано изображение

Ясно е, че не е http://192.168.1.1/
Въпроса е кой е?
Много моля някой да помогне!!!
Рутерът ми е 841ND

Редактирано от C.O.M.O.D.O (преглед на промените)

Не ти отговаря, защото интернета ти е ограничен към мак адреса на лан картата. Когато кабелите са мушнати в лан портовете на рутера, той играе ролята на суич. Доставчика ти разпознава лан картата и лана ти става с ип извън подмрежата на 192,168,1,1.

За да оправиш нещата направи следното:

Махни кабела за нета от рутера. Свържи компютъра с някой от лан портовете на рутера. Направи лан картата да получава автоматично ип (ако е зададено нещо различно). Провери ип-то на лан-а - трябва да е от типа 192.168.1.Х (където Х е м/у 2 и 254). След като е изпълнено това. Влез в настройките на рутера през 192.168.1.1 и задай мак адрес на WAN порта като на твоята лан карта, а ип адреса за този порт го направи да се взима автоматично. запамети настройките. 

След това можеш да му бучнеш интернет кабела във WAN порта и нета трябва да тръгне. 

Не забравяй да си направиш и останалите настройки за безжичната мрежа и да си сложиш парола за управлението на рутера.

• 8 месеца по-късно...

Да съживя темата:

Имам същия рутер като от 1-я пост,ако сложа дд-врт мак адреса на рутера дали ще се промени.Получавам нет през мак адреса на рутера.

Да съживя темата:

Имам същия рутер като от 1-я пост,ако сложа дд-врт мак адреса на рутера дали ще се промени.Получавам нет през мак адреса на рутера.

Не би трябвало да се промени. Но текущия би трябвало да го има отдолу на лепенката

И не можете да получавате нет през МАК адрес, може да се ползва МАК адреса за аутентикация за достъп до мрежата на провайдера и от там интернет

Не би трябвало да се промени. Но текущия би трябвало да го има отдолу на лепенката

И не можете да получавате нет през МАК адрес, може да се ползва МАК адреса за аутентикация за достъп до мрежата на провайдера и от там интернет

Да това имах предвид, не се изразих правилно.

• 3 седмици по-късно...

Така май сгафих и то много....

Флашнах рутера и сега не мога да вляза в настройките 192.168.0.1 нито 192.168.1.1

Има ли някакъв начин да върна оригиналния фирм?

Така май сгафих и то много....

Флашнах рутера и сега не мога да вляза в настройките 192.168.0.1 нито 192.168.1.1

Има ли някакъв начин да върна оригиналния фирм?

Пробвай се да го ресетнеш. Ако не става, най-вероятно си го "brick"-нал... спасението е да го флашнеш през с JTAG или ако все пак пали до някаква степен в сервизен режим през telnet да му копнеш firmware-a...

Пробвай се да го ресетнеш. Ако не става, най-вероятно си го "brick"-нал... спасението е да го флашнеш през с JTAG или ако все пак пали до някаква степен в сервизен режим през telnet да му копнеш firmware-a...

как да го флашна през JTAG?

Иначе си работи ,но само на моя комп имам нет.Другите 2 компа нямат.И мониторчетата на рутера не светят

Щом работи и има нет на някой комп, значи не е брикнат, което е много добра новина и префлашването през JTAG изобщо не е необходимо.

Виж на твоя комп дето има нет какъв е Gateway-a и пробввай да отвориш настройките на рутера с тоя адрес.

Ако не се отварят настройките, пробвай да го ресетнеш от копчето за ресет -> при някои рутери трябва нещо тънко и остро като игла за да се натисне.

Ако не става, вземи си спомни какво си ръчкал в рутера. 

Публикувано изображение

Ако това ти е рутера, мисля че копчето за ресет беше втората черна точка от ляво на дясно.

Флашнах рутера и сега не мога да вляза в настройките 192.168.0.1 нито 192.168.1.1 Има ли някакъв начин да върна оригиналния фирм?

Ресетна ли го преди да пробваш да се свързваш към 192.168.1.1? Пробвай и да настройш LAN TCP/IP на 192.168.1.2 и маска по подразбиране. Така при мен става да се свързвам с web интерфейса 192.168.1.1. За да върнеш стоков, флашваш webrevert (файла е за v4) през web интерфейса. Ако и така не става има вариант през telnet с ftp server като пуснеш рутера във failsafe mode с QSS бутона. И да спомена, че на мен Gargoyle повече ми харесва от DD-WRT.

Редактирано от _vl@di_ (преглед на промените)

Рутера  е в сервиз (уж гаранционен),ако мине номера с гаранцията....,а ако ли не тогава ще пробвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.