Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет относно проблем с DVD плеър

Featured Replies

Tой пазара е залят с HDMI кабели.Започнаха вече да продават доста техники,вече комплект с кабела!

Да, ама при сериозните техники тази опция не се прилага, а Bly Ray му е сериозна.Може даже да и добави и твърд диск ако иска.Вграден!

Това Ви предлагам аз, че е сигурно;  http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=30123

Може да чете и подметка от обувка. Има си всичко, за което може да си мечтаете

Не разбрах само до какъв капацитет диск може да се монтира. Някой знае ли?

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте отново! Благодаря на всички - купих си Блурей LG BD 650  и го свързах по начина по който ме посъветвахте. Всичко е ок. Плейва си всякакви файлове от USB флашката. Аудиото го пуснах както се разбрахме.

Но имам малък проблем. Субтитрите ми излизат на маймуница. Проверих всичко, в сетъпа на плеъра сложих Disc subtitle - Bulgarian, но продължава да дава същите символи. На дистанционното има бутон subtitle, който ми вади меню субтитри но само он / оф.

Какво да направя?

Здравейте отново! Благодаря на всички - купих си Блурей LG BD 650  и го свързах по начина по който ме посъветвахте. Всичко е ок. Плейва си всякакви файлове от USB флашката. Аудиото го пуснах както се разбрахме.

Но имам малък проблем. Субтитрите ми излизат на маймуница. Проверих всичко, в сетъпа на плеъра сложих Disc subtitle - Bulgarian, но продължава да дава същите символи. На дистанционното има бутон subtitle, който ми вади меню субтитри но само он / оф.

Какво да направя?

Проверете в ръководството каква кодировка очаква за български субтитри (UTF8, CP1251...)

• Автор

Това, което виждам отн субтитрите в ръководството (между другото продавача в магазина ми каза "купи си LG, щото не е претенциозно, плейва всичко и няма проблеми със субтитрите :)), та това което виждам в ръковоството е само:

изисквания към файловете:

субтитри: subrip (srt / txt), SAMI (smi), substation alpha (ssa / txt), micro DVD (sub / txt), vobsub (sub), subviewer 1.0 (sub), subviewer 2.0, TMPlayer (txt), dvd subtitle system (txt)

Това, което виждам отн субтитрите в ръководството (между другото продавача в магазина ми каза "купи си LG, щото не е претенциозно, плейва всичко и няма проблеми със субтитрите :)), та това което виждам в ръковоството е само:

изисквания към файловете:

субтитри: subrip (srt / txt), SAMI (smi), substation alpha (ssa / txt), micro DVD (sub / txt), vobsub (sub), subviewer 1.0 (sub), subviewer 2.0, TMPlayer (txt), dvd subtitle system (txt)

Това е формата, не кодировката. Пробвайте с програма от рода на notepad++ да ги конвертирате в UTF-8 и вижте дали се визуализират

• Автор

Прощавай за глупавия въпрос, но как да ги конверирам в UTF-8. Аз имам notepad, с който ги отварям, но нищо повече. Или notepad++ e нещо различно?

Прощавай за глупавия въпрос, но как да ги конверирам в UTF-8. Аз имам notepad, с който ги отварям, но нищо повече. Или notepad++ e нещо различно?

Това е друг софтуер

• Автор

Сега виждам, че това всъщност е някакъв сорс код едитор. Май е free?

Сега виждам, че това всъщност е някакъв сорс код едитор. Май е free?

Да, това е текстови редактор, който поддържа доста функции. И е безплатен:)

• Автор

Ок, изтеглих го и заредих накви субтитри - сега обаче ударих на камък - какво да избера от менюто?

Ок, изтеглих го и заредих накви субтитри - сега обаче ударих на камък - какво да избера от менюто?

Endocing->Convert to UTF-8, записвате субтитрите и пробвате

• Автор

Извинявай за досадните въпроси: последно.

Понеже е на български, намерих в менюто няколко опции:

Промени кодировката до UTF8 (без BOM)

Промени кодировката до UTF8

и отдолу:

Конверирай до UTF8 (без BOM)

Конверирай до UTF8

Коя да избера?

Не разбрах само до какъв капацитет диск може да се монтира. Някой знае ли?

Мисля, че беше до 3 терабайта и го има в опцията за закупуване.

Ето:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Извинявай за досадните въпроси: последно.

Понеже е на български, намерих в менюто няколко опции:

Промени кодировката до UTF8 (без BOM)

Промени кодировката до UTF8

и отдолу:

Конверирай до UTF8 (без BOM)

Конверирай до UTF8

Коя да избера?

Мисля че трябва да е Конверирай до UTF8. Ако не стане опитвате Конверирай до UTF8 (без BOM)

• Автор

Промених кодировката на UTF-8, без успех.

Отдолу има UCS-2 - big endian и little endian. Да пробвам с тях?

Промених кодировката на UTF-8, без успех.

Отдолу има UCS-2 - big endian и little endian. Да пробвам с тях?

Не, не виждам смисъл.  МОжете да опитате Encoding->Charsets-Cirillyc->Windows-1251 и след това запазвате и пробвате пак

• Автор

И така не става. Мисля да го взема тоя плеър и да отида в магазина обратно да му го забия в главата на оня рекламист.

• Автор

Пробвах с тази програма http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php , която намерих във форума. Тръгна, но е само за avi, a ми се иска да намеря и за mkv и mp4 файлове...

Редактирано от portugal (преглед на промените)

• Автор

В същата тема: Вграждане на субтитри без ре-енкодинг намерих този пост:

"Искам да допълня, че MeGUI също има възможност да добавя subtitle stream в *.avi *.mkv *.mp4 с допълнителен софтуер към енкодера както следва - AVIMux_GUI, MKVMerge, MP4BOX. Хубаво е да се знае."

Мога ли да ползвам http://sourceforge.net/projects/megui/ за да добавя субтитрите в mkv или mp4, по начина по който прави AVIAddXSubs за avi файловете? Или да ме посъветвате някоя друга по-лека програмка, която не иска допълнителни софтуери за всеки вид видеофайлове

Редактирано от portugal (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.