Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за NGINX и PHP

Featured Replies

Моето мнение е че проблема е от това че не ти е инсталиран php-cli интерфейса. Не съм се занимавал много с пхп но мисля че fcgi handler - a изпълнява php - файловете с него.

Моето мнение е че проблема е от това че не ти е инсталиран php-cli интерфейса. Не съм се занимавал много с пхп но мисля че fcgi handler - a изпълнява php - файловете с него.

Прочети за php-fpm.

Коя точно директива те интересува от PHP-FPM. Там потребителите са същите.

/run е с друг собственик и група, но с права 0777.

Все едно на стената говоря. Пусни целите конфове и лога на php-fpm + access и error лога за server block-a. Нямаме кристална топка.  :help wanted4:

• Автор
Прочети за php-fpm.

Все едно на стената говоря. Пусни целите конфове и лога на php-fpm + access и error лога за server block-a. Нямаме кристална топка.  :help wanted4:

Ако проблема е в липсата на CLI, въпроса е ясен и никакви файлове не са нужни. Ще проуча въпроса.

Това за кристалните топки във форума ми е познат цитат, но не винаги е на място!

• Автор

Много ти благодаря за верния отговор. Това беше причината. Все такива отговори да даваш.

А за тези които инсталират тестови версии на производствени сървъри, ще трябва да прочетат още малко по темата.

Много ти благодаря за верния отговор. Това беше причината. Все такива отговори да даваш.

А за тези които инсталират тестови версии на производствени сървъри, ще трябва да прочетат още малко по темата.

Не си следвал документацията . Хубаво си виж use flags в make.conf  и кои си пуснал при компилирането на php в package.use  ще имаш ядове и за напред ако си изпуснал някой флаг. Portage би трябвало да те предупреждава де, но явно в този случай не е. Не знам каква ти е конфигурацията.

Софтуера не е тестов btw. php-fpm е stable от бая време. Даже мисля последната версия на php е 5.4.8 Аз минах на CentOS зареди глупавите панели за хостинга, та нямам достъп в момента до Gentoo. Скоро ще пуснем VPS-и обаче  с template за Gentoo. :)

А, да, chown-и директорията за сокет файловете, 777 не е добра идея :)

Редактирано от arzhar (преглед на промените)

• Автор
Не си следвал документацията . Хубаво си виж use flags в make.conf  и кои си пуснал при компилирането на php в package.use  ще имаш ядове и за напред ако си изпуснал някой флаг. Portage би трябвало да те предупреждава де, но явно в този случай не е. Не знам каква ти е конфигурацията.

Софтуера не е тестов btw. php-fpm е stable от бая време. Даже мисля последната версия на php е 5.4.8 Аз минах на CentOS зареди глупавите панели за хостинга, та нямам достъп в момента до Gentoo. Скоро ще пуснем VPS-и обаче  с template за Gentoo. :)

А, да, chown-и директорията за сокет файловете, 777 не е добра идея :)

Документация и съвети никога не се следват сляпо!!!

Стабилните версии на PHP (PHP-FPM е вече официално част от PHP) са: 5.3.20 и 5.4.10. Версиите в Gentoo обикновенно идват с закъснение, а докато си оправят проблемите с пакетите и решат, че могат да се ползват минава още доста време. Явно нямат много фенове! Но това е разбираемо. Това си личи по тяхната документация, изпълнението на някои стартиращи скриптове и описанието на USE флагове и други директиви в MAKE.CONF. Но това е отдавна известен факт.

Правата на директорийте бяха такива за да съм сигурен че не е там проблема. Вече всичко е променено както трябва.

Казваш, че не знаеш моята конфигурация, което е съвсем нормално и никой не очаква такова нещо от теб. Това обаче не е проблем в общия случай. Ако знаеш принципите, бързо вникваш и в дълбочина на проблемите и нещата като цяло.

Между другото и аз съм ряшил да сменям дистрибуцията. Gentoo изисква прекалено много работа, за да се постигне нещо нормално.

Документация и съвети никога не се следват сляпо!!!

Стабилните версии на PHP (PHP-FPM е вече официално част от PHP) са: 5.3.20 и 5.4.10. Версиите в Gentoo обикновенно идват с закъснение, а докато си оправят проблемите с пакетите и решат, че могат да се ползват минава още доста време. Явно нямат много фенове! Но това е разбираемо. Това си личи по тяхната документация, изпълнението на някои стартиращи скриптове и описанието на USE флагове и други директиви в MAKE.CONF. Но това е отдавна известен факт.

Правата на директорийте бяха такива за да съм сигурен че не е там проблема. Вече всичко е променено както трябва.

Казваш, че не знаеш моята конфигурация, което е съвсем нормално и никой не очаква такова нещо от теб. Това обаче не е проблем в общия случай. Ако знаеш принципите, бързо вникваш и в дълбочина на проблемите и нещата като цяло.

Между другото и аз съм ряшил да сменям дистрибуцията. Gentoo изисква прекалено много работа, за да се постигне нещо нормално.

Сляпо не, но е очевидно, че беше изпуснал cli.

Аз я смених зареди клиенти и съвместимост с whm/cpanel. Но за Dedicated/VPS или личен сървър винаги ще предпочета Gentoo най-вече зареди portage и стабилността, която предлага. За мен portage е най-добрия package manager. При ъпдейт ми е в пъти по-лесно от разправията, която имам с Ред Хат и yum. А и само като видиш какво идва дори с minimal ядрото при CentOS и ти се реве.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор
Сляпо не, но е очевидно, че беше изпуснал cli.

Аз я смених зареди клиенти и съвместимост с whm/cpanel. Но за Dedicated/VPS или личен сървър винаги ще предпочета Gentoo най-вече зареди portage и стабилността, която предлага. За мен portage е най-добрия package manager. При ъпдейт ми е в пъти по-лесно от разправията, която имам с Ред Хат и yum. А и само като видиш какво идва дори с minimal ядрото при CentOS и ти се реве.

При положение, че не се иска да се изпълняват скриптове през конзолата в сървър, не виждам как ще е очевидно.

Дори се оказа че не е нужно CLI, a CGI интерпретатора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.