Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за избор на тонколони за РС до 300 лева

Featured Replies

• Автор
Правилно! Колони от найлон не ви трябват. Утре ще погледна във Велико Търново дали ги има и ще напиша.

Благодаря много, предварително :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Преди малко ми докараха колоните в нас, обаче май има проблем. Свързах ги, включвам ги и започна едно бучене от тях ... спрях ги, пак прегледах всичко, включвам и същото бучене се чува. Разкачих всичко, остана само главната колона и я включих в друг контакт, без да е свързана с другата и компютъра, пускам и пак бучи :(

На сегашната ми 5.1 система беше станало същото миналата година и ги носих в сервиз, където се оказа че е от кондензатори, което ме навежда на мисълта че май и тука има такъв проблем понеже звука е един и същ който издават ... :(

Някакви идеи? Да е от нещо друго, или утре да ги нося да ги оправят?

Редактирано от reamal (преглед на промените)

Ако е силен брумът, не ги включвайте повече. Наистина в този случай е проблема в захранването.Намира се в суббуфера и е лесно поправимо.Не се притеснявайте. Ако аз бих ги ремонтирал, веднага щях да ви предложа замяната на малките по капацитет електролитни кондензатори с добри такива / реално са около 2200 микрофарада/. В края на краищата ще имате много лек шум когато се доближите до съббуфера, но той трябва почти да не се чува ако сте наблизко до буфера.Другото, което може да бръмчи е захранващият трансформатор, който също може да се пооправи.Всичко е до това, колко държите на тях.Такъв модинг може да е евтин и малко по-скъп в зависимост от Вашите желания. Но те при вас на този етап са гаранционни, така че не би следвало да плащате за ремонта им. Ако има проблем после, пишете отново.Аз когато вземах моите, а то беше отдавна, бръмчаха като вършачи. . Проблема се наблюдава при много компютърни активни колони. 

Това ли е моделът, който сте купили? Искам да погледна за документация, за да съм ви полезен повече.

Microlab SOLO7C

http://www.ixbt.com/multimedia/microlab-solo7.shtml

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Да точно това е модела. Всъщност има много лека разлика, отзад, но едва ли е от значение. При мен може да се регулира само звука отзад, а на модела който сте дали, ако не се лъжа и басите.

Иначе бръмченето не е слабо, а много силно, дори не можах да ги пробвам, понеже ги изключих веднага, както казах абсолютно по същия начин, както когато ми се развали субуфера на сегашните ми колони. Гаранция имат, аз не съм ги използвал изобщо, а пристигнаха при мен днес слеобеда. В понеделник ще ги нося да ги оправят. И благодаря за отговора.

Втория линк са моите.

http://www.ixbt.com/multimedia/microlab/solo7/3b.jpg

http://www.microlab.com/zcms_files/pubimg/SO7/solo713.jpg

Редактирано от reamal (преглед на промените)

Да точно това е модела. Всъщност има много лека разлика, отзад, но едва ли е от значение. При мен може да се регулира само звука отзад, а на модела който сте дали, ако не се лъжа и басите.

Иначе бръмченето не е слабо, а много силно, дори не можах да ги пробвам, понеже ги изключих веднага, както казах абсолютно по същия начин, както когато ми се развали субуфера на сегашните ми колони. Гаранция имат, аз не съм ги използвал изобщо, а пристигнаха при мен днес слеобеда. В понеделник ще ги нося да ги оправят. И благодаря за отговора.

Втория линк са моите.

http://www.ixbt.com/multimedia/microlab/solo7/3b.jpg

http://www.microlab.com/zcms_files/pubimg/SO7/solo713.jpg

Съжелявам, че не сме близко. Веднага бихме ги оправили без значение на гаранцията. А и "ТЕ" въобще няма да разберат че са "пипани" Иначе са добри колонки и не се безпокойте.

Това, че бръмченето е много силно, както сте го написал, ме навежда и на друга мисъл. Дефектирала интегрална схема на крайно стъпало, което се предполага/ понеже намерих документация но е платена за теглене/ че еTDA2030 ili TDA 2040.Всичко ще се оправи, само да е кадърен техникът, който ще праи ремонта. Въобще не трябва да се притеснявате. Всичко е на късмет, а и може да са ползвани някой ден от някой , който не е в час какво прави и как ги свързва/ говоря за другата колона, т.е изхода на първата с входа на втората. Нали така е свързването, защото го гледам от снимковият материал.

• Автор

Е няма проблем, още веднъж ви благодаря много. Като има някакво развитие ще драсна пак, да споделя как е звука :)

Ето ви нагледно какви кабели можете да си закупите за системката.Кабела между компютъра и колоната да е по качествен и не много тънък. Може и по-голяма дължина, както вие искате. Има такива 3 метра, 5 метра и 10 метра.

За добър кабел за другата колона, посоченият на снимката отдолу е с тефлонова изолация и нека да не е с по малко сечение от 1квадратен милиметър.Дължина - толкова, че да ви стигне до там, където ще се намира лявата колона и да остане поне половин метър Продават се на много места и ще намерите във Варна. Не са скъпи. Ето и снимка:

Много е добре, че разполагате с 2 входа, които се превключват.Единият можете да закачите на компютъра, а на другият, изхода например от телевизионният приемник.

• Автор

Благодаря. Страшно много ми помогна :) Сега остана само да ремонтират колоните и най-после да ги чуя как звучат :D

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Темата вече стана старичка, но обещах да драсна като има развитие. Днес след близо 1 месец чакане ми пристигнаха колоните, вече ремонтирани. Казаха че някакъв чип са сменили. Много добре звучат, пробвах ги и увеличени до край, няма кривене на звука, което ми хареса много. Благодаря на всички които ми помогнаха и най-вече на @LZ4JW. Ако някой се колебае и разполага със същия бюджет, определено няма да съжалява ако си ги вземе и ще остане доволен :)

Радостно е,че си доволен от покупката,въпреки дефекта и забавянето,но явно и тук важи поговорката-всяко зло за добро.Когато чух за първи път Solo7c на живо ми се сториха някак глухи,от към среди особено.Трбява леко да се увеличи трибъл-а за да докара среди както трябва.Разбира се много хора няма да забележат това,но аз сравнявах директно с усилвател quad520 и големи флоорстенд колони на heco.За компютърни колони са идеални!Мой приятел,който ги притежава им се радва,като се има и на предвид предишните му Logitech s220(пълна скраб),соло-то си е голямо подобрение.

Редактирано от xtremist (преглед на промените)

http://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/genius/sw-hf-5050-v2-p45583111/

или старата версия Genius SW-HF5.1 5000

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Стока, която пристига в повредено състояние говори много лошо за производителя! Най-малкото не са си направили труда да си изпробват произведението дали работи нормално. Никога няма да си купя колони онлайн!

С какво те обезщетиха за чакането докато ги оправят?

• Автор

Няма да посмеят да не ги оправят след като са гаранционни. В днешно време в Комисията за защита на потребителите си вършат работата перфектно. Към тях съм се обръщал два пъти. Котлона ни който е на газ и ток се беше развалил и ни мотаха месец-два, докато да дойдат да поправят дефекта. След като пуснахме жалбата до КЗП, от там ни увериха че ще задействат нещата в най-кратък срок. Котлона беше поправен в рамките на следващите 5 работни дни. Другото беше за едни ботуши, където пак всичко свърши добре. Просто трябва да си търсиш правата, ако те правят на тъп и всичко се нарежда, щом си в правото си.

Колкото до това че не говори добре за марката, че техниката е пристигнала повредена, до някъде си прав но не напълно. Няма как да тестват всяка колона една по една за дефекти, а дори да го правят, няма гаранция че след теста не може да се повреди, например аз като я включа в нас и да се случи нещо. Масово във фабриките от дадена партида взимат няколко бройки на случаен принцип които ги тестват.

Преди няколко години климатика ми "Мицубиши" който се смята за една от най-добрите марки в този вид техника, се оказа дефектен също. В хола ми, както и двама приятели имат абсолютно същия климатик, аз бях много доволен от него, както и познатите ми и реших и в другата стая да сложа абсолютно същия, но както казах ми се случи с дефект. Чуваше се едно жужене докато работеше и се оказа от моторчето във вътрешното тяло. Смениха го и всичко беше шест, работи си без грешка и съм страшно доволен. Техника е, чупи се, не си застрахован от такова нещо.

За чакането не са ми обезщетили с нищо, аз нямам претенции, нали са оправени. Всъщност честно казано дори не знам дали трябва да ме обезщетяват, не съм запознат :)

И така, в крайна сметка както казах аз съм доволен, всичко приключи добре.

@xtremist  абсолютно си прав, че средите се чуват леко глухи, но като се вдигне трибъл-а и става супер.

Няма да посмеят да не ги оправят след като са гаранционни. В днешно време в Комисията за защита на потребителите си вършат работата перфектно. Към тях съм се обръщал два пъти. Котлона ни който е на газ и ток се беше развалил и ни мотаха месец-два, докато да дойдат да поправят дефекта. След като пуснахме жалбата до КЗП, от там ни увериха че ще задействат нещата в най-кратък срок. Котлона беше поправен в рамките на следващите 5 работни дни. Другото беше за едни ботуши, където пак всичко свърши добре. Просто трябва да си търсиш правата, ако те правят на тъп и всичко се нарежда, щом си в правото си.

Колкото до това че не говори добре за марката, че техниката е пристигнала повредена, до някъде си прав но не напълно. Няма как да тестват всяка колона една по една за дефекти, а дори да го правят, няма гаранция че след теста не може да се повреди, например аз като я включа в нас и да се случи нещо. Масово във фабриките от дадена партида взимат няколко бройки на случаен принцип които ги тестват.

Преди няколко години климатика ми "Мицубиши" който се смята за една от най-добрите марки в този вид техника, се оказа дефектен също. В хола ми, както и двама приятели имат абсолютно същия климатик, аз бях много доволен от него, както и познатите ми и реших и в другата стая да сложа абсолютно същия, но както казах ми се случи с дефект. Чуваше се едно жужене докато работеше и се оказа от моторчето във вътрешното тяло. Смениха го и всичко беше шест, работи си без грешка и съм страшно доволен. Техника е, чупи се, не си застрахован от такова нещо.

За чакането не са ми обезщетили с нищо, аз нямам претенции, нали са оправени. Всъщност честно казано дори не знам дали трябва да ме обезщетяват, не съм запознат :)

И така, в крайна сметка както казах аз съм доволен, всичко приключи добре.

@xtremist  абсолютно си прав, че средите се чуват леко глухи, но като се вдигне трибъл-а и става супер.

Те ако не бяха активни  колони средните щяха да са още по глухи, но са го направили хората с електронен филтър. Ако седне човек, може да изкара още малко от тях на "генератора" Пък ако имаше и MFB на басовия, така щеше да ти хареса, че нямам думи. За съжаление, много отдавна не го ползват /  http://en.wikipedia.org/wiki/Motional_Feedback

http://www.hifi-studio.de/hifi-klassiker/MFB.htm

Те ако не бяха активни  колони средните щяха да са още по глухи, но са го направили хората с електронен филтър. Ако седне човек, може да изкара още малко от тях на "генератора" Пък ако имаше и MFB на басовия, така щеше да ти хареса, че нямам думи. За съжаление, много отдавна не го ползват /  http://en.wikipedia.org/wiki/Motional_Feedback

http://www.hifi-studio.de/hifi-klassiker/MFB.htm

Ето тука http://www.jamo.com/speaker-lines/subwoofers/?sku=C80SUB все още се ползва тази система. Нищо, че е от 70-те години още не е забравена.

Ето тука http://www.jamo.com/speaker-lines/subwoofers/?sku=C80SUB все още се ползва тази система. Нищо, че е от 70-те години още не е забравена.

Да. Аз по този въпрос само да ти загатна че съм ползвал двата модела на тази фирма JAMO MFB90  и след него  MFB100 в продължение на около 7 години. И двата модела са активни трилентови тонколони  с отлични за времето си качества и MFB в басовият говорител. Мога да ти предоставя пълна документация, в случай, че те интересува. Един от конструкторите на изделията е инж. Йорданов/дългогодишен служител в Jamo , завършил акустика в бивша Чехословакия/

Само да питам - ползва ли се специален нискочестотен говорител или само елестронна схема към него http://circuitsdiagramlab.blogspot.com/search/label/Audio%20and%20Music . Като се отвори линка във Audio and Music .Това като някяква обратна връзка ли е?

Редактирано от AGD (преглед на промените)

Само да питам - ползва ли се специален нискочестотен говорител или само елестронна схема към него http://circuitsdiagramlab.blogspot.com/2012/06/motional-feed-back-amplifier.html. Това като някяква обратна връзка ли е?

Да. Ползва се и високоговорителя/басовият е на Philips "AD 8067MFB". Платката със сензора и електрониката е вградена отпред на шпулата , в центъра.Това им е 200 мм. говорител, който свободно се продава, като имат и такъв с размер 250мм. А управлението и корекцията е прибавена към крайното стъпало на басовият говорител, вертикалната платка на снимката от близката страна. На втората вертикална са двете стъпала за средни и високи. Основната платка е за електронните филтри и захранването на всичко.В колоните са ползвани басов и среден от PHilips, а купулният високоговорител е на "Heco"

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.