Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Цифрова + Интернет от Blizoo

Featured Replies

Здравейте. Тези дни имам намерение да премина към интернета на Blizoo 25 мегабита + 140 канала и 17 HD. Може ли да кажете дали сте доволни от него, дали спира често и го няма с дни, както се твърди на много места в интернет. Сегашният ми доставчик е добър, не спира, но скоростта му е само 15 мегабита.

Също така сравнявали ли сте качеството на телевизиите на Blizoo и на друг оператор, който и да е? Не съм много доволен от качеството на всички канали, освен на HD, но може би това е най-доброто за SD картина.

Благодаря предварително.

• Отговори 55
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всичките ми приятели които са на близу им прекъсва постоянно интернета. :D  За цифровата им телевизия не мога да кажа нищо, но интернета им е много зле! Аз до 2010 година им бях на аналоговата телевизия и много често спираше. Не бих ти ги препоръчал. ;)

Здравейте. Тези дни имам намерение да премина към интернета на Blizoo 25 мегабита + 140 канала и 17 HD. Може ли да кажете дали сте доволни от него, дали спира често и го няма с дни, както се твърди на много места в интернет. Сегашният ми доставчик е добър, не спира, но скоростта му е само 15 мегабита.

Също така сравнявали ли сте качеството на телевизиите на Blizoo и на друг оператор, който и да е? Не съм много доволен от качеството на всички канали, освен на HD, но може би това е най-доброто за SD картина.

Благодаря предварително.

От интернета им нямам наблюдение, но по думи на приятели, които го ползват в последната година доста са се поправили в положителен смисъл.

За телевизията - нямат аналог в България за мен.

Ползвам ги от доста години - цифровата им ТВ от третия ден на пускането и навремето, а HD каналите от първия ден.

Перфектно качество имам, плащам пълния набор и ползвам абсолютно всичко, а HD каналите са най-много от всички, предлагащи такава услуга в БГ.

Единствения им минус е липсата на Дискавъри от няколко месеца, но се надявам до края на януари да си финализират успешно преговорите и да ги върнат в пакета си.

Ако нещо конкретно те интересува - питай.

Ще ти отговоря с удоволствие.

• Автор

Благодаря и на двама ви за мненията. Договора ми е сключен вече, грешка или не - 1.5 години няма да имам право на оплакване. Мога само да се надявам да не спира

Моя телевизор е много голям, 40 инча и може би затова картината изглежда малко лошо, а може би разбирането ми за добра картина е твърде високо, знам ли :)

Само една молба имам към algor - на 22 канал имам розови предавания. Как да сложа парола или пък да се прескача този канал? На самсунг съм и не намерих никъде опция за парола.

Явно  във всеки град е различно, защото аз съм много доволен. Винаги са били коректни и точни. Техниците за новия телевизор ме посъветваха да си взема CAM модул и картината на SD и HD каналите е перфектна.

Абонат съм на близу от година и половина и дори скоро си поднових договора. Свалям си с 50 мегабита, няма прекъсвания. Скоро имаше повреден елемент в една от кутиите и дойдоха след около 20 минути и го смениха. Ползвам само аналоговата им тв, но е с безупречно качество. Това, че не струват е много относително. Ъплоуда е малко бавен, но няма пълно щастие.

Редактирано от vankata83 (преглед на промените)

Blizoo и качествена тв - два абсолютно не съвсеместими неща , две думи които не могат да бъдат в едно изречение.

Единствено ако нямат алтернатива си заслужава ! Вече си се прекарал ,но за в бъдеще да си знаеш ;)

От Шумен съм и нямам никакви проблеми да чукна на дърво досега фрапиращи.Ако стане нещо докато се обадя и идват веднага.Интернета не прекъсва изобщо,на 40мегиба съм.Свалям с 4.8мб/с.С НД-приемник съм и програмите се виждат много добре.Имам и приемник на Булсата и да ти кажа няма нищо общо картината с Близоото.Направо е трагична .

Благодаря и на двама ви за мненията. Договора ми е сключен вече, грешка или не - 1.5 години няма да имам право на оплакване. Мога само да се надявам да не спира

Моя телевизор е много голям, 40 инча и може би затова картината изглежда малко лошо, а може би разбирането ми за добра картина е твърде високо, знам ли :)

Само една молба имам към algor - на 22 канал имам розови предавания. Как да сложа парола или пък да се прескача този канал? На самсунг съм и не намерих никъде опция за парола.

Настройката е като влезеш в менюто Меню/Система/Защита/Заключване канали

Там ти трябва ПИН кода и си готов.

Иначе поздравления за избора!

Както те посъветваха и по-горе - ако приемника ти го позволява вземи си CAM модул и качеството на каналите ще е по-добро, а и спестяваш размотаване на излишни кабели, приемници и т.н.

• Автор

Отново благодаря за мненията :) 

Алгор, имам вече СА модул от 1 седмица. Преди това бях на приемник topfield и нямаше нито HD, нито 140 канала, а само 80. Самото качество на картината със СА модула няма промяна - леко размазано на SD каналите, но чиста картина. Преди все някакви бели букви и образи се движеха като фон, засега със СА модула не съм забелязал, дано да няма. Удобно е, че няма кабели, да.

Трябва скоро да дойдат да прекарат интернета, ще ви пиша как е, въпреки че за 1 ден не може да се прецени качеството на нета, проблемите може да почнат по-късно. 

Засега като измама от екипа на близу съм видял само, че ме държат по половин час на телефона, за да навъртат пари, а онлайн чата в сайта им е просто без коментар - 1 час ви е нужен, за да се свържете, и още 45 минути поне докато зададете 2 въпроса. Дано скоростта на сваляне да не е като скоростта на обслужване. И все пак съм убеден в едно - при всеки потребител е различно - при едни спира, при други не. Сигурно зависи как го правят при инсталирането. 

• Автор

Хайде! Още от сега се започва с неприятностите! Обаждат се и викат, че не можело днес да дойдат, чак в събота, а може и другата седмица! Какво е това!?!?! И сигурно когато има повреда пак ще чакаме по 4-5 до 10 дни да дойдат техниците, още повече, че живея в малък град! 

Много ме е яд, че минах! Много!

Ако искаш да ти дойдат веднага, звъниш и казваш, че почваш рязане или късане на техни кабели. Действа и реагират светкавично  ;)  ....иначе от Близу бегах, когато според телефонната фактура, за един месец,  бях говорил повече с тях отколкото с жена ми и децата накуп.....

....да не говорим, че с офазена маса на коаксиала ми скапаха и плазмата.......нема други такива леваци!!!! ................................ Не се ядосвай, просто спри да плащаш и си потърси други! Тия не могат да ти направят нищо с техните смотани договори.

• Автор
Ако искаш да ти дойдат веднага, звъниш и казваш, че почваш рязане или късане на техни кабели. Действа и реагират светкавично  ;)  ....иначе от Близу бегах, когато според телефонната фактура, за един месец,  бях говорил повече с тях отколкото с жена ми и децата накуп.....

....да не говорим, че с офазена маса на коаксиала ми скапаха и плазмата.......нема други такива леваци!!!! ................................ Не се ядосвай, просто спри да плащаш и си потърси други! Тия не могат да ти направят нищо с техните смотани договори.

Телефонът ми не ми е на тях и за измами с пари няма как да ме изпързалят. 25 лева си плащам телевизия и интернет и това е. Измамата е друга - в скоростта на интернета. Те сами в договора пишат, че гарантират 30 процента, тоест 8 мегабита, което сигурно за Близу пак е много, но в момента имам 19 мегабита, плащам за 14!!!!!! Не знам как става номера, но ето :) Не се местя заради фирмата, а заради по-високата скорост уж. Ако е по-ниска, мога ли да отида в офиса и да се откажа? Все пак в такъв случай няма да си изпълняват обещаната скорост.

И имам право да се откажа до 7 дни, ако не съм доволен, но 7 дни откакто съм купил пакета, или 7 дни откакто сложат интернета? Защото в 1вия случай могат нарочно да се забавят, за да нямам време после да преценя дали си заслужава да остана. Във втория случай може да пуснат нарочно интернета на макс до 7-10 ден. После идват мъченията. От измамници всичко можеш да очакваш!

А как да спра да плащам, така номера става ли?

Редактирано от Oliver Jones (преглед на промените)

За тел. не ме разбра. Бях се обаждал повече на тях за аварии, отколкото разговори с близките  ;)  Спираш да плащаш и готово. Ще те притесняват малко отначало, ама не им обръщай внимание. 

Иначе обявяваната им скорост по договор е ДО някакви мВ, а не потдържана постоянно такава.

• Автор
За тел. не ме разбра. Бях се обаждал повече на тях за аварии, отколкото разговори с близките  ;)  Спираш да плащаш и готово. Ще те притесняват малко отначало, ама не им обръщай внимание. 

Иначе обявяваната им скорост по договор е ДО някакви мВ, а не потдържана постоянно такава.

Те те държат по половин час, как няма да имаш много...

Да ама така и телевизията ще спрат. 

А иначе мога ли тоя стария нет да си го "замразя", тоест да не го режат, а просто да изключат сигнала и някой ден евентуално да го пуснат пак? 

Можеш, ама требва да си много нахален ....и див, да се пребориш с преговарящия....

Как стои въпроса с интернета от Близу в момента? В рекламите става въпрос за оптика ама не става ясно до какво ниво стига до потребителя. Оптика до всеки клиент поотделно, оптика до медиаконвертора и от там с лан кабел или още карат с кабелни модеми?

По-далеч от близу,постоянно ми забива приемника за цифровата тв и интернета къде го има къде го няма.

• Автор
По-далеч от близу,постоянно ми забива приемника за цифровата тв и интернета къде го има къде го няма.

Topfield ти е приемника, нали? Махни го това и си купи СА модул, ако може да се сложи в телевизора де. Ако е по-стар няма да може. Ако не, иди в офиса и кажи да изпратят техници. И на мен така забиваше и трябваше да рестартирам от контакта.

Topfield ти е приемника, нали? Махни го това и си купи СА модул, ако може да се сложи в телевизора де. Ако е по-стар няма да може. Ако не, иди в офиса и кажи да изпратят техници. И на мен така забиваше и трябваше да рестартирам от контакта.

Да, още като го монтираха и почна да забива при мене, след това едно лъгане година и половина едвам ги издържах и сега ги лъжа аз!Не знам какви варианти имате по другите градове, но в София, както е казал колегата далече от Близу!

И имам право да се откажа до 7 дни, ако не съм доволен, но 7 дни откакто съм купил пакета, или 7 дни откакто сложат интернета?  

Виж какво ти пише в договора, но не мисля да са се излъгали да кажат, че договора тече от момента на пускането на интернета и това се удостоверява с приемо - предавателен протокол, подписан от двете страни.

Тоест бих заложил на 7 дни от подписване на договора.

Нямаш никакъв проблем да се откажеш и то без да им дължиш обяснение.

Бих посъветвал теб и всички останали четящи и пишещи да четете предложения договор преди да подписвате, а ако вече е факт, може и сега.

Не знам защо малко хора го правят, а в това е разковничето за доста несполуки впоследствие.

При най-малкото съмнение за непочтеност или ако видиш, че те слагат на шейната, директен контакт с КЗП и те ще ти кажат какво да пишеш и къде да го подадеш.

Това е и идеята на същината на това отказване - подписваш, пускат ти дадената услуга (без значение за каква говорим), потребителя си я тества и гледа тези 7 дни какво получава и ако не го устройва разваля договора без неустойки и притеснения.

Друг е въпроса, че голяма част от доставчиците на услуги първия месец са чудесни откъм това, което трябва да предоставят и после се скапват нещата.

Да, още като го монтираха и почна да забива при мене, след това едно лъгане година и половина едвам ги издържах и сега ги лъжа аз!Не знам какви варианти имате по другите градове, но в София, както е казал колегата далече от Близу!

Добре де, не мога да разбера защо като ти имаш проблеми, това автоматично те кара да казваш, че всички имат?!?!

Точно в София имам колеги и приятели в Люлин, Младост, Белите брези, Стрелбище и т.н., които имат доста алтернативи с интернета, но ползват този на Близу и са чудесно доволни.

Това го казвам като опониране в смисъла, че не рли всеки има проблеми, както и не при всеки са чудесни нещата.

Просто трябва малко повече човек да вложи усилия да се пребори за правата си и може би все пак ще получи качествената услуга, за която си е платил.

• Автор
Виж какво ти пише в договора, но не мисля да са се излъгали да кажат, че договора тече от момента на пускането на интернета и това се удостоверява с приемо - предавателен протокол, подписан от двете страни.

Тоест бих заложил на 7 дни от подписване на договора.

Нямаш никакъв проблем да се откажеш и то без да им дължиш обяснение.

Бих посъветвал теб и всички останали четящи и пишещи да четете предложения договор преди да подписвате, а ако вече е факт, може и сега.

Не знам защо малко хора го правят, а в това е разковничето за доста несполуки впоследствие.

При най-малкото съмнение за непочтеност или ако видиш, че те слагат на шейната, директен контакт с КЗП и те ще ти кажат какво да пишеш и къде да го подадеш.

Това е и идеята на същината на това отказване - подписваш, пускат ти дадената услуга (без значение за каква говорим), потребителя си я тества и гледа тези 7 дни какво получава и ако не го устройва разваля договора без неустойки и притеснения.

Друг е въпроса, че голяма част от доставчиците на услуги първия месец са чудесни откъм това, което трябва да предоставят и после се скапват нещата.

Добре де, не мога да разбера защо като ти имаш проблеми, това автоматично те кара да казваш, че всички имат?!?!

Точно в София имам колеги и приятели в Люлин, Младост, Белите брези, Стрелбище и т.н., които имат доста алтернативи с интернета, но ползват този на Близу и са чудесно доволни.

Това го казвам като опониране в смисъла, че не рли всеки има проблеми, както и не при всеки са чудесни нещата.

Просто трябва малко повече човек да вложи усилия да се пребори за правата си и може би все пак ще получи качествената услуга, за която си е платил.

Toест искаш да кажеш, че мога да си прекратя договора по всяко време ли? Аз доколкото знам не е така точно. Току-що прочетох договора си и пише, че се плащат всички месеци занапред до края на договора като неустойка. Тоест ако има 10 месеца докато изтече, плащаш неустойка 26.90*10=269.10 лв. 

Договора е направен на 08.01, а е валиден от 13.01, не знам защо така пише, сигурно и нета тогава ще го пуснат. 

Toест искаш да кажеш, че мога да си прекратя договора по всяко време ли? Аз доколкото знам не е така точно. Току-що прочетох договора си и пише, че се плащат всички месеци занапред до края на договора като неустойка. Тоест ако има 10 месеца докато изтече, плащаш неустойка 26.90*10=269.10 лв. 

Договора е направен на 08.01, а е валиден от 13.01, не знам защо така пише, сигурно и нета тогава ще го пуснат. 

За да не те подведа без да искам и защото не обичам да се правя на дървен философ и да пиша глупости, звънни сутринта на КЗП.

Ще ти обърнат внимание и ще ти кажат точно какво да направиш и какви са ти правата в конкретния казус.

ДА topfoeld е един сив,имам приятели,които са на същия пакет и приемника им е друг,и нямат проблеми.

Някой да е чул как стоят работите с дискавъри. Не стига че спряха два научни канала и не си намалиха цените.

Редактирано от eset2 (преглед на промените)

• Автор
ДА topfoeld е един сив,имам приятели,които са на същия пакет и приемника им е друг,и нямат проблеми.

Някой да е чул как стоят работите с дискавъри. Не стига че спряха два научни канала и не си намалиха цените.

Това е най-стария и затова е така. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.