Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Цифрова + Интернет от Blizoo

Featured Replies

Някой да е чул как стоят работите с дискавъри. Не стига че спряха два научни канала и не си намалиха цените.

Наистина водят преговори и се надяват (ние повече от тях), че до края на месеца всичко ще е точно и ще са отново в списъка с достъпните канали.

ДА topfoeld е един сив,имам приятели,които са на същия пакет и приемника им е друг,и нямат проблеми.

Най-елементарния опит направи : да го вземе заедно с картата си твоя приятел (един от тях) и като дойде у вас включете го да видите как ще предава.

Ако е лошо - значи е от сигнала.

Ако е ок - значи е от приемника и си поискай подмяната му.

• Отговори 55
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор

Днес пуснах заявка за интернет към Близу-Double EXTRA. 150 ТВ програми,50 Mbps Интернет и 21 HD програми.

Досега ползвам ТВ с СА модул,и съм доволен от услугата.

Е ! Тази вечер имам само Канал 1-имат проблем според Кол Центъра им,но наистина им е за първи път/от 5 години/.

Интернет-а го пускам като втори,защото на сина му трябва скорост,и затова той остана на предишният ми доставчик.

Там пък плащам малко,защото имам и антена и ТВ на тях /действащи в провинцията/.

Добре де, не мога да разбера защо като ти имаш проблеми, това автоматично те кара да казваш, че всички имат?!?!

Някъде да съм написал ,че говоря от името на всички!Споделил съм лично мнение така както са направили N на брой съфорумци!

Някъде да съм написал ,че говоря от името на всички!Споделил съм лично мнение така както са направили N на брой съфорумци!

Ок!

Грешно съм разбрал, значи, за което се извинявам. 

Телефонът ми не ми е на тях и за измами с пари няма как да ме изпързалят. 25 лева си плащам телевизия и интернет и това е. Измамата е друга - в скоростта на интернета. Те сами в договора пишат, че гарантират 30 процента, тоест 8 мегабита, което сигурно за Близу пак е много, но в момента имам 19 мегабита, плащам за 14!!!!!! Не знам как става номера, но ето :) Не се местя заради фирмата, а заради по-високата скорост уж. Ако е по-ниска, мога ли да отида в офиса и да се откажа? Все пак в такъв случай няма да си изпълняват обещаната скорост.

И имам право да се откажа до 7 дни, ако не съм доволен, но 7 дни откакто съм купил пакета, или 7 дни откакто сложат интернета? Защото в 1вия случай могат нарочно да се забавят, за да нямам време после да преценя дали си заслужава да остана. Във втория случай може да пуснат нарочно интернета на макс до 7-10 ден. После идват мъченията. От измамници всичко можеш да очакваш!

А как да спра да плащам, така номера става ли?

Ако интернета ти не е оптичен, а е от кабела за кабелната (с модем) и ако мрежата им е зле изградена, очаквай много често да ти спира интернета.

• Автор
Ако интернета ти не е оптичен, а е от кабела за кабелната (с модем) и ако мрежата им е зле изградена, очаквай много често да ти спира интернета.

Wi-Fi e. TP-LINK.

Аз от октомври съм абонат на интернета им Fiber Power -Нет 150  със бесрочен договор за 32,90. Ползвам собствен рутер Асус явно за 33лв на месец не заслужавам рутер. Сигнала идва по коксиален кабел и влиза в кабелен модем на Сиско. До сега прекъсване на нета не е имало  свалям с добра скрост. Разликата с  предишния ми нет на Спиди за 35лв  е че там скороста на сваляне беше малко по малка но тази на качване беше може би 4-5 пъти по голяма. Смятам да си включа и цифровата телевизя с ка модул защото Булсаткома започват силно да ме дразнят.

Редактирано от Антон Гълъбов (преглед на промените)

Щом Булсат те дразнят то тогава с Близуу със сигурно ще имаш нервна криза !

Предполагам че зависи  от мрежата в определения квартал.  А и вече 18 месеца договор няма да подпиша. Плащам си за нет+тв с 2-3 лева повече на месец но поне можеш да го спреш когато си решиш.

Нета се върти около тези скорости 

като може и да прескочи 9 Мб/с но се върти в тези граници 7,5-8,4.

post-24956-0-74592300-1357814393_thumb.p

• Автор
Предполагам че зависи  от мрежата в определения квартал.  А и вече 18 месеца договор няма да подпиша. Плащам си за нет+тв с 2-3 лева повече на месец но поне можеш да го спреш когато си решиш.

Нета се върти около тези скорости 

като може и да прескочи 9 Мб/с но се върти в тези граници 7,5-8,4.

ЕЕЕ браво, 9 мб/с е повече от перфектно. На мен като ми беше преди 20-100 кб/с? Но то си беше нормално за 2002-3 година. После стана 300-400, 1.4 мб/с, след това 1.8 и сега стига до 2.7. И всичко за една и съща цена. 

А ако случайно, евентуално, може би, но едва ли не от близу са коректни и ми пускат 25 мегабита, това трябва да е 4 и нещо мб/с, нали? А 150 мегабита? Някой няма ли толкова? Колко мб/с е това?

Мерси за приложените снимки.

Редактирано от Oliver Jones (преглед на промените)

Само , че торент клиента не бива да се ползва за да се определя download/upload !

Това от снимката едва ли отговаря на истината относно реалният download/upload

• Автор
Е така де аз съм на това Fiber Power -Нет 150 няма по висока скорост :)

И само 9 мб/с ли е при 150 мегабита? Абсурд.

Може ли да пратиш линк от твоя speed test?

www.speedtest.net

iliev72 Е НА 1000%  прав :) 

За това правя снимки с  мерене на скоростта :

Снимка е  1  тест на скоростта през рутера  със изключен утроент  няма трафик .

Снимка 2 е със вкючен лан кабел към настолно pc  директно в модема, тоест не се рутира сигнала и  се ползва както настояват от Близу  без рутер. 

Снимка 3  е на уторент  свалящ филм с 32 сайдъри  от замунда  без да  рутира  директно от модема.  

Предишните снимки  въпреки че не са 100% точни са реални защото аз ползвам този нет  с рутер  към 3 настолно свързани компа и WI-FI . 

Снимка три не ми дава да я кача не знам защо със същия размер е като другите :)  + касова бележка в АЛБУМЧЕТО 

В момента са активни само 2-та  настолно вързани компа  без реален трафик. Така че рутера реално не рутира нищо.

post-24956-0-17135000-1357823676_thumb.p

post-24956-0-69232500-1357823684_thumb.p

post-24956-0-17165300-1357825776_thumb.p

На ASUS RT-N12C1 портовете са 100 Mbps, не трябва ли да е с 1Gbps портове рутера за да можеш да изкараш 150 Mbps?

• Автор

А не трябва ли да ти е 150 мегабита като плащаш за толкова? Не че 60 са малко - това е мечта за почти всеки, но то щом от 150 получаваш 60, значи от 25 ще получавам 10, което никак не ме устройва. 

Аз съм с лаптоп и няма как да съм с кабел. С Wi-fi е единствения начин.

1 x RJ45 for 10/100 BaseT for WAN, 4 x RJ45 for 10/100 BaseT for LAN

Като на всяка една лан карта 10/100  

http://www.asus.com/Networks/Wireless_Routers/RTN12_C1/#specifications

300Mbps Wireless N Router е безжично и си ги държи. 

http://www.speedtest.net/result/2428202291.png

Принципно е 40/40, но съм през remote desktop, 2 рутера в нас и какви ли не други глупости. Плащам 4.50лв на месец. Със съквартирантите делим, иначе е 15лв ТВ и Нет от Булсатком. Аз ТВ не гледам, но и 15лв е добре. Не прекъсва.

От Близу имам само лоши спомени. Да не говорим и че според общите им условия при повреда се реагира ДО 3 дни? wtf ? Поне така беше преди 1-2 години. Тъй като работя в Интернет доставчик, мога да кажа единствено, че зависи от квартала и населеното място където си. Близу изкупиха множество малки доставчици. Та, всичко е до късмет. Но това с повредите и 3-те дни направо ме разбива, аз работя с компютри почти 24/7.

Международния също е добър, като цяло се държи 50% от BG peer-a.

Редактирано от arzhar (преглед на промените)

• Автор
http://www.speedtest.net/result/2428202291.png

Принципно е 40/40, но съм през remote desktop, 2 рутера в нас и какви ли не други глупости. Плащам 4.50лв на месец. Със съквартирантите делим, иначе е 15лв ТВ и Нет от Булсатком. Аз ТВ не гледам, но и 15лв е добре. Не прекъсва.

От Близу имам само лоши спомени. Да не говорим и че според общите им условия при повреда се реагира ДО 3 дни? wtf ? Поне така беше преди 1-2 години. Тъй като работя в Интернет доставчик, мога да кажа единствено, че зависи от квартала и населеното място където си. Близу изкупиха множество малки доставчици. Та, всичко е до късмет. Но това с повредите и 3-те дни направо ме разбива, аз работя с компютри почти 24/7.

Международния също е добър, като цяло се държи 50% от BG peer-a.

Винаги има доволни и недоволни. При някои спира, при други не. Ако при 100% от хората имаше проблеми, щеше да се закрие фирмата.

При мен има офис съвсем наблизо, но техниците реагират до 5 работни дни, тоест 1 седмица със събота и неделя. Абсолютно безобразие. 

Значи 15 лева тв и интернет 40 мегабита???

Аз плащам 14 лв само за интернет 14 мегабита. Каква разлика само!

Антон, при теб 300 mbps ли е интернета или 150?

А не трябва ли да ти е 150 мегабита като плащаш за толкова? Не че 60 са малко - това е мечта за почти всеки, но то щом от 150 получаваш 60, значи от 25 ще получавам 10, което никак не ме устройва. 

Аз съм с лаптоп и няма как да съм с кабел. С Wi-fi е единствения начин.

води се до 25 mbps... в смисъл това е интернет скорост, а тя не е постоянна... просто тея от blizo ти слагат едно ограничение 25mbps и оттам нататъка всичко опира до късмет, а именно колко ще е натоварен switch-a ти и какъв трафик ще са му заделили... изобщо много са работите... поне така си го обяснявам аз

• Автор
води се до 25 mbps... в смисъл това е интернет скорост, а тя не е постоянна... просто тея от blizo ти слагат едно ограничение 25mbps и оттам нататъка всичко опира до късмет, а именно колко ще е натоварен switch-a ти и какъв трафик ще са му заделили... изобщо много са работите... поне така си го обяснявам аз

Те така се застраховат. 

Не  е въпрос за застраховане а в мерни единици. Те пишат  Максимална скорост на качване до 6 Мbps а това е  700 Кб/с    същото е и с Максимална скорост на сваляне до 150 Мbps  има разлика между мегабайти (MB) и мегабитове(MBits).

http://www.tovaonova.com/read.php?article=36

• Автор
Ето пример      https://www.megalan.bg/internet_pon-261.html   Неограничен екстра  за  60 лв с необвързващ договор  а къде са Близууу с техните 32,90 за уж 150 

Знам, че има разлика между мегабити и мегабайтове, но не знаех, че точно на 8 се дели. На лс ще те питам нещо, дано можеш да ми отговориш.

Да, на близу са много по-ниски цените, но сигурно и качеството. 

ПП

Тия наш'те хора от близу "файбър пауър" в крайна сметка "ще могат" да дойдат ЧАК в четвъртък!!! На 17.01!

Договора е направен на 08.01, тоест те идват на десетия ден :@

Ако и с повредите ще се бавят по 10 дни. Гати и нещото е тая фирма. Не ми се мисли, ако нямах интернет в момента и чаках да го сложат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.