Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за вентилатор

Featured Replies

Здравейте :) Имам видеокарта с инсталиран вентилатор за охлаждане,който никога не съм ползвал по простата причина,че не знам как да го включа. Кабелът представялва горе-долу това:

Публикувано изображение

Дъното ми е ECS G31T-M9

Публикувано изображение

Някой може ли да удари едно рамо?

• Автор

Имам вентилатор към видеокартата,който не знам как да включа и видеокартата прегрява,това искам да кажа,надявам се,че ме разбирате :D

• Автор

Входът на самата видеокарта е с 2 пина, а буксата на вентилаторчето с 3,може би с това трябваше да започна,моя грешка

Тоя вентилатор изобщо от тая карта ли е ? трябва по някакъв начин да отстраниш белия кабел , да изпилиш буксата за  да може да влезе в буксата на картата :( .

По добре я занеси на някой който знае какво прави че има значение + и - :D

• Автор

ами не е от тази карта,явно е монтиран отделно,въпросът е може ли да се включи някъде другаде по дъното

Другият вариант е да видиш как е бил свързан оригиналния вентилатор - кой цвят кабел в кой край е на буксата, после изваждаш пластмасовия накрайник на буксата от платката (те са два метални пина върху който е нанизана буксата) и на пиновете нанизваш по съответния начин буксата на вентилатора.

Отделен е въпроса дали ще пасне вентилатора върху видео картата

П.П. Накрайниците на вентилатора са три за да може да се управляват оборотите му. Като се използват двата тази функция се губи, но на тебе не ти е и нужна - винаги ще работи на макс.

Редактирано от saint_jazz (преглед на промените)

• Автор

работата е там че нямам оригинален :D по начало моделът на видеокартата май е без стоков вентилатор

Другият вариант е да видиш как е бил свързан оригиналния вентилатор - кой цвят кабел в кой край е на буксата, после изваждаш пластмасовия накрайник на буксата от платката (те са два метални пина върху който е нанизана буксата) и на пиновете нанизваш по съответния начин буксата на вентилатора.

Отделен е въпроса дали ще пасне вентилатора върху видео картата

П.П. Накрайниците на вентилатора са три за да може да се управляват оборотите му. Като се използват двата тази функция се губи, но на тебе не ти е и нужна - винаги ще работи на макс.

Ползваш двата проводника на вентилатора

червен  +12 волта

черен  маса или 0

Белият го изолираш. Използваш свободен молекс от импулсното захранване и вентилаторът ще си работи на максимални обороти  както е написал колегата. Операцията е много лесна за изпълнение.Погледнах дъното, но на него няма предвиден куплунг до слота на видеокартата за включване на вентилатор.Остава варианта, който сме ви описали. Успех.Няма нищо страшно, при положение че съумееш да го направиш.

http://www.modsbg.com/extras/shemi/420-molex.html

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Добре,ще опитам,ако не стане предполагам,че в крайна мога да си намеря вентилатор с нормална букса...

Добре,ще опитам,ако не стане предполагам,че в крайна мога да си намеря вентилатор с нормална букса...

Хайде сега. Как няма да стане? Имате даже и нагледно как се вързва. Само че на вентилатора проводникът за 12 волта е червен, а не жълт - като на молекса.

• Автор

Да,получи се,да сте живи и здрави :) Сега температурата падна от 85 на 55.Елементарно е естествено,но за който разбира ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.