Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация за видео монтаж / избор на дъно

Featured Replies

Здравейте,
Към края на месеца съм се засилил да взимам компютър, който ще ползвам най-много за видео монтаж и от време на време ще поиграйвам някоя игричка, но това определено няма да е приоритет.

Ето на какво съм се спрял дотук:

8GB (2 x 4GB) Kit Corsair Vengeance Red DDR3-1600  или друга еквивалентна и подходяща памет.
Arctic Cooling Arctic Fan F12 120мм. - това отива отзад на кутията, защото няма вентилатор там.
CM K280 W/ELITE 500W - като начало мисля да опитам с това захранване, но ако не се получат нещата минавам на Cooler Master GX 550W

И най-голямото ми колебание е кое дъно да избера. Дават ми различни съвети и затова реших да  се допитам до вас.

ASRock Z77 Extreme4 или ASROCK Z77 EXTREME3 (в hardware.bg го нямат това дъно и ако се спра на него май ще трябва да го взимам от този сайт... само дето склада е на майната си...)

Въпросът ми е какво бих загубил ако избера по-евтино дъно, от какви "екстри" бих се лишил? Като начало няма да overclock-вам процесора, но не е изключено един ден и това да направя. Със сигурност обаче няма да взимам и 2 видеокарти един ден... 

Дотук бюджета със най-скъпото дъно и без допълнително захранване е около 1100 лв, като не ми се иска да го надвишавам.

Благодаря ви предварително!

Ето насочи се за покупка от този магазин:

количка - мисля че по балансирана от твоята има охладител за процесора и рама 16ГБ!

• Автор
Ето насочи се за покупка от този магазин:

количка - мисля че по балансирана от твоята има охладител за процесора и рама 16ГБ!

Имам малко притеснения да купувам от този сайт, най-вече заради това, че склада (вероятно и офиса и сервиза) им е в Световрачане... ако нещо се прецака в системата трябва да ходя на майната си :( За съжаление iskampc.com нямат Extreme 3 

Иначе виждам, че като цени на пазара нямат конкуренция. 

Тогава виж в Скай http://sky.bg/NewAddress.aspx дали всичко го има налично и би трябвало да излезе по-евтино. 

Щом няма да се клоква може да вземеш по-производителна машина за същите пари. Примерно по-добър процесор, двойно повече рам и читав хард.

Този е предвиден за денонощна работа и е по-здрав и с по-голяма гаранция (3 г.). Синьото WD е незначително по-бързо нещо което няма да усетиш и с по-малка гаранция (2 г.).

А ония "баракуди" са най-зле. Производителя едвам му се е откъснало от сърцето да даде 1 г. гаранция та си прави сам изводите колко са читави.

Разбира се ако държиш на Seagate няма лошо просто смени модела с някой по-читав.  ;) Ако пък парите ти идват много не е като да няма какво да се реже...

post-2333-0-89966200-1357863407_thumb.jp

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Парите стигат и за конфигурация с отделна видео карта като GIGABYTE 1024M GTX650Ti N65TOC-1GI DDR 5 PCI-E 3.0(тука от полза ще са ти куда ядрата)

А с тази система имаш опции да клокнеш процесора по шина(предполагам 4-4.2Гхз са посилни за това дъно)

Предложението е примерно и е в рамките на твоя бюджет , от тебе остава да си прецениш от каде да пазаруваш!

• Автор

Да, това с пазаруването ми е известна дилема. Не искам да дам 1000+ лева и да отида в някакъв неизвестен магазин.

Колебая се между hardware.bg и този, който вече няколко пъти ми предлагате - sky. Но тъй като при първите я няма кутията мисля да отида да я взема от sky и да ги преценя що за стока са. То ще си проличи веднага от отношението и от "бърлогата им". Като гледам сайта на sky засега съм малко скептичен, но да видим...

Иначе на мен колебанията ми са най-вече в избора на дъното както бях писал отначало. Каточели клоня най-вече към AsRock Z77 extreme 4 заради повечето фази (8+4). Еxtreme 3 е с една по-малко (8+3), но с 30-40 лв по-евтина, та не знам. Няколко човека ме съветваха за AsRock Pro 4, но там вече идваме на 4+2 фази. Не знам всички тези неща колко ще ме ползват. Затова създадох тази тема, за да ми дадете акъл с дъното. Иначе с процесора няма да правя никакъв компромис. i5-3570k и това е :) 

Следващата ми инвестиция планирам след около година като ще се купува:

Ново захранване, SSD хард диск, видео карта, охлаждане за процесор.

Нито един от двата магазина не е неизвестен и колегите в конкуренцията, дават най-често в препоръките си линкове към тях, та макар и да пренебрегват по този начин магазина на Кирчо Венев. :)

Нито един от двата магазина не е неизвестен и колегите в конкуренцията, дават най-често в препоръките си линкове към тях, та макар и да пренебрегват по този начин магазина на Кирчо Венев. :)

Ами да донякъде се пренебрегва ,цените са им по-високи , но пък предлагат безплатен клок ,ако закупиш от тях система и ако желаеш разбира се и тука според мен човек който не разбира от това по добре да се насочи към този магазин(лично за мен там са събрани едни от най кадърните хора)!

Иначе към автора никой няма да ти гарантира за някоя част ,че няма да ти направи проблем. Всичко е на късмет-дали купения от компютър от никем няма да прави проблеми а от хардуеара да прави и обратното!

• Автор

Да, това ми е ясно, че всичко си е на късмет. Може и най-добрата част да се скапе. Важно за мен е после като им занеса компютъра да ми го оправят, без да се разправям и разбира се да са коректни. Тоест за мен връзката с клиента е много важна.

Предния компютър взех преди 6 години от JarComputers и го носих постоянно на ремонт при тях, а отношението и начина, по който работеха не искам да го коментирам. Никога няма да купя нищо от тях!

И тъй като sky.bg и hardware.bg са нови за мен (въпреки, че вече купих един външен хард от вторите), искам да знам с кого ще си имам работа следващите няколко години, поне докато компонентите ми са още в гаранция...

Иначе за мен най-добрият сервиз е на Torin Computers! Там клиента го имат за Бог и за всяка една повреда, която се налага да отстранят ти отделят доста внимание и ти обясняват какво ще правят.

Да, това ми е ясно, че всичко си е на късмет. Може и най-добрата част да се скапе. Важно за мен е после като им занеса компютъра да ми го оправят, без да се разправям и разбира се да са коректни. Тоест за мен връзката с клиента е много важна.

Предния компютър взех преди 6 години от JarComputers и го носих постоянно на ремонт при тях, а отношението и начина, по който работеха не искам да го коментирам. Никога няма да купя нищо от тях!

И тъй като sky.bg и hardware.bg са нови за мен (въпреки, че вече купих един външен хард от вторите), искам да знам с кого ще си имам работа следващите няколко години, поне докато компонентите ми са още в гаранция...

Иначе за мен най-добрият сервиз е на Torin Computers! Там клиента го имат за Бог и за всяка една повреда, която се налага да отстранят ти отделят доста внимание и ти обясняват какво ще правят.

Хм, това че се налага често да се ходи за ремонти, не говори добре за сервиза, независимо какво е отношението на персонала към клиентите...:D

• Автор

Точно това искам да кажа. Искам ако купя конфигурацията си от sky.bg да знам, че ако се случи нещо, ще са съвестни и ще отстранят повредата качествено, а не както когато купих машина от Jarcomputers да не могат да разберат какво се случва с компютъра и да не могат да го оправят...

Точно това искам да кажа. Искам ако купя конфигурацията си от sky.bg да знам, че ако се случи нещо, ще са съвестни и ще отстранят повредата качествено, а не както когато купих машина от Jarcomputers да не могат да разберат какво се случва с компютъра и да не могат да го оправят...

За JAR не мога да кажа нищо добро, но sky са основно търговци и ползват сервиза на МОСТ....

• Автор

Току що говорих с тях - имат си техен сервиз и там отстраняват повредите.

Така искам да кажа - преди да срещна този форум и да разбера за тези две уникални фирми (скай и никем) бях клиент на Мост БГ , за което много ама много съжалявам - купих си видеото и захранването от там , при което захранването на 6-тия месец даде дефент (те не са виновни за това) но големи разправии имаше и така или иначе не можах да го сменя и си карам с дефектно захранване ... Пазарувал съм няколко пъти както от скай , така и от никем. Мога да твърдя ,че може да са всичко , може и в нещо да не разбират , незнам !! Но се поставят на мястото на хората (ако ме разбирате) и не се карат с никого , взимат си повредената част и ти я поправят или направо ти дават нова. Преди няколко месеца сглобявах един компютър , падна ми се дефектна рам от никем , обадих им се пратих я до сервиза на световрадче ли къде беше с куриерска фирма след 2 дена ли колко им звъннах да видя какво е станало , незнайно как при тях рам паметта казаха че е заработила (а при мен на 4 слота я пробвах ,така и не тръгна с нея ,с друга тръгна) но казаха ,че ако желая ще я заменят с друга щом дъното не тръгвало с нея , замениха ми я и всичко си е наред.Та мога да кажа ,че тези две фирми са много коректни и не правят скандали , докато тези с извинения хомосексуалисти от Мост , а и от Жар , Hardware и темп. подобни фирмички са пълни с мушеници , който не искат да си прибират дефектната стока , а и отгоре на това продават на по-големи проценти !!! Така ,че моя съвет е пазарувай от Скай или Никем ,без да ти мигне окото !!!

За JAR не мога да кажа нищо добро, но sky са основно търговци и ползват сервиза на МОСТ....

Тези от мост даже неискам и да ги чувам !!! Пълно с хомосексуалисти и "разбирачи" , който не си взимат дефектната стока !!! До ден днешен карам с тяхно дефектно захранване , даже неискат да ми го поправят , не да ми го сменят... Викат ми "като изгори тогава ще го сменим" и "Ако искате да разберете в кое точно е проблема имаме лаборатория , която ще се заплати от ваша страна". Ден преди да го прати тоя от моя град към София ли къде го прати ми се обади някакъв от Мост друг от Бургас , който ми викаше по-телефона как съм си бил вношавал ,че имало дефект (а компютъра ми се рестартираше и захранването стържеше) а той даже не беше и погледнал захранването !!! ИДИОТИ !

Отношението на големите фирми към клиентите винаги и на всякъде е сходно - цакат ги отвсякъде, докато с фирмите-търговци няма как да се държат така /правят им голям оборот/ и ремонтират или подменят нещата. Тези "търговци" е нормално да се държат добре, защото иначе бизнеса им тръгва надолу, а на МОСТ и подобни им пука...

• Автор

Да, следващата седмица ще отида до Sky. Със сигурност кутията е от там. Всъщност какво мислите за нея? Трябва ли да се притеснявам, че кутията + някакво що годе читаво захранване излизат 110 лв? Да не се окаже накрая, че по-евтиното излиза скъпо? Кутията има вентилатори само отпред, отляво и отзад.

http://nikem-bg.net/computer-components/CM-K280-W-ELITE-500W/picture.html

Кутията си е добре а докато си с вгр. видео няма място за притеснения относно захранването.

Вече някой ден ако тръгнеш да взимаш видеокарта ще го мислиш. Само кутията е стотина лева та нищо не губиш.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.