Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с аудио система Panasonic sa ak 45

Featured Replies

Здравейте, появи се странен проблем в уредбата ми. Както си слушах музика нормално и изведнъж звука спря и от двее колони. Не се чу нито пукане нито нищо, уредбата продължи да си работи, но без звук. Изключих я от контакта за малко да си почине и после пак я пуснах и имаше звук, който продължи само 2-3 минути и пак спря. Веднага откачих кабелите и я закачих директно на оригиналните жици, тъй като ги бях удължавал (помислих че някаде дава на късо по трасето), но уви звук пак нямаше, даже и след изключване от ел.мрежата вече няма звук. Казаха ми че ако е изгоряло крайно стъпало щяло да пише на дисплея грешка F61, но той си функционира нормално без аномалий. Ще ми се да закача колоните на ресивъра който имам Panasonic sa-xr10,  за да ги пробвам, но от всяка колона излизат по 4 жици (уредбата е с отделни високи и ниски) и ме е страх да не изгоря ресивъра. От къде според Вас може да идва проблема?

На радио,също ли няма звук!В смисъл да не се е прецакало ЦД-то.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Тя по принцип е свързана с компа през AUX, но и на радио и на CD няма звук.

Единственото,което мога да кажа е ,че не е от тонколоните.Тях спокойно можеш да ги пробваш на ресивера,с по леко усилване,няма да има проблем.Трябва някой техник да прегледа системата.Щом тръгва за две минути и после спира,може да е лека повредата.

• Автор

Възможно ли е да има нещо общо с потенциометъра, защото той от доста време не реагираше адекватно. В смисъл такъв че когато увеличавам звука от уредбата не винаги се увеличаваше плавно а трябваше да врътна доста повече понякога за да се увеличи или намали, но по принцип главно оперирах с дистанционното.

Освен, че си отдължавал кабелите включвал ли си други колони и с какъв импеданс?

При отдължаването изолира ли добре всички снадки за да нямаш късо съединение?

• Автор

Други колони не съм включвал към нея. Проверих всички кабели и даже ги свързах към ресивъра, който имам за да ги пробвам. Свириха доста време на него без проблем и никъде нямаше проблем със звука. Така или иначе днес я оставих в сервиз и очаквам до 1-2 дни да ми се обадят да си я взема или вече функционраща или да заминава на боклука. :D

Принципно тая уредба е с 2 STK крайни стъпала, като едното е за събуфърите, другото е за мидбаса и високите и затова се свързват колоните с 4 кабела. Почти е невъзможно да изгорят едновременно и двете крайни стъпала при нормална употреба. Предполагам, че проблема е някъде в управлението, релета или нещо такова.

Добре си направил, че си я закарал в сервиз.

Редактирано от AGD (преглед на промените)

• Автор

Не си прочел първият ми коментар. На дисплея не пише F61, просто ми казаха някои хора, че ако я има тази грешка зачи е стъпалото. Така или иначе онзи ден минах в сервиза, където я бях оставил и казаха че проблема е вероятно от платката където са свързани щипките за тонколоните, но ще я прегледат по обстойно за да са сигурни и като я оправят ще ми звъннат. След някой друг ден като си я взема ще пиша за да споделя къде точно е бил проблема. :)

Редактирано от delcho_ (преглед на промените)

• Автор

Проблема се задълбочава, преди малко взех уредбата от сервиза, но казаха че не са могли да открият какъв точно е проблема! Всичко изглеждало наред. :mad: . Сега като я пуснах вкъщи звука тръгна за 2 мин. и само с докосването на един бутон и звука пак изчезна. Незнам какво  и става.

• Автор

Проблема вече е открит. Дефект в крайното стъпало. Така казаха от втория сервиз, в който я закарах, а вече и не се включва и на дисплея изписва прословутата грешка F61. Жалко за уредбата, няма смисъл да се ремонтира, само стъпалото струва от 90 до 100 лв. :(  Благодаря все пак на хората, които се отзоваха на проблема ми тук във форума.

Пост #9 май излезе верен?

Филипов е много добър сервизен специалист, а не човек, който продава алабаш на плевенския пазар.

• 1 месец по-късно...

Здравейте, ще пиша в тази тема за да не пускам нова. Имам същата уредба, тъкмо и оправих колонките и тя почна да прави проблеми. Пускам я, почва да се чува шум от CD-то, иска да се отври ама няма мощност. Преди малко се отвори и не ще да се затваря, аз го набутвам вътре, то пак излиза... Абе въобще всичко се побърка по нея. НЯМА F61!!! Музика се чува от нея ама едната колонка се чува по тихо, както казах направо се побърка!!! От какво може да е? Благодаря предварително за отговорите! :)

Щом се е побъркала, закарай я на преглед при психиатър да ти я оправи!!! Желателно е психиатъра да разбира малко и от електроника :) . 

• 6 месеца по-късно...

Оправих се! Отворих уредбата, извадих всички лентови кабели, зачистих ги със спирт и сега е по добре! Беше ми излязло F61 на дисплея - оказа се от единия кабел, така че първо ги проверете преди да сменяте крайното стъпало! :D

Не пиши в чужди теми. Гарантирам ти че НЕ Е от лентовите кабели. Евентуално крайното стъпало да е лошо запоено или спойките му да са спукани от разнасяне. Нямам спомени някое стъпало да струва 100 ле, Повечето са в интервала 20-50 + примерно 20 за работа. По документация е RSN308-M24 и е около 50-60 лв

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.