Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сравнение на два компютъра.

Featured Replies

Ще купувам на едни приятели нов настолен компютър и се чудя между два - този (1)  (Картинка)  както и този(2) Картинка

Ето малко информация (следвах правилата на форума):

1. Бюджетът - 400 лв, 430 макс, монитор, клавиатура, мишка и разните други си ги имат, само компютъра.

2. За какво ще се ползва компютърът - Skype, Интернет, Музика, тук-таме някой  филм, покер онлайн, флаш игри от Facebook...

2.1. Ще овърклоквате ли и имате ли претенции към охлаждането. - Категорично не.

2.2. До колко държите на тишината - включен ли е постоянно компютърът ви и дразни ли ви постоянният шум. - Нормално -нито много шумен, нито много тих, компютъра няма да е в стаята в която ще се спи, ще работи само през деня.

3. Какво включва конфигурацията - цял компютър заедно с монитор и периферия (клавиатура, мишка, Web камера, колонки), или пък само компютър. Ако имате стар компютър и възнамерявате да ползвате някой компонент от него, напишете го. - Само компютъра.

3.1. Ако търсите определен(и) компонент(и) за ъпгрейд опишете подробно компютъра на който ще се прави ъпгрейд, а именно дайте данни за дънна платка, процесор, RAM, видеокарта, хард и захранване. Използвайте програми от рода на Everest ако не знаете какви са ви компонентите, а марката и модела на захранващият блок може да видите единствено като отворите компютъра и видите етикета върху захранването или ако си пазите гаранционната карта, то там е описан модела. - Важно е РАМ паметта да е голяма, HDD-to също, за това съм се спрял на тези двата... :)

4. Ваши лични предпочитания - ако сте се фен на дадена марка или имате предпочитания я към размер на хард диска (на някои хора не им трябва голям обем, за други пък е от решаващо значение), обемът на RAM-а, магазинът от който ще купувате, или каквото и да било друго - кажете ги. - Предпочитам втория, защото процесора е по мощен и не е AMD (не съм и особено голям фен)

Ще ме посъветвате ли ? За един българин това са много пари и е отговорност. Ако съм пропуснал нещо кажете, аз поне прегледах темата и не видях.

Редактирано от -_- (преглед на промените)

Никога не купувай готова конфигурация особено от бакалия. Ето нещо за 389 лв. - http://nikem-bg.net/cart/47241p1r47106p1r43061p1r1001847p1r48095p1r47426p1rf.html Хем по-добър хем по-евтин.  ;)

Редактирано от naruto (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/cart/47350p1r45955p1r1001847p1r43857p1r47897p1rf.html

Набързо скалъпих тази конфигурация,по подобие на тази която искаш да купиш от бакалията.Може да се добави по-късно още една платка памет или диска да се увеличи на 1 Гб. за същата цена.

• Автор
Никога не купувай готова конфигурация особено от бакалия.

да, знам.

Компютъра няма да се взима от бакалията а от известни магазини (технополис или техномаркет)

Според мен е най-добре компютъра да бъде сглобен с избрани от приятеля ти части. Защото тези компютри, готови и останали по складове са пълни боклуци ! 

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

• Автор

Набързо скалъпих тази конфигурация,по подобие на тази която искаш да купиш от бакалията.Може да се добави по-късно още една платка памет или диска да се увеличи на 1 Гб. за същата цена.

Това много надвишава цената... :( А и не мога да сглобявам конфигурации (в смисъл мога, но ми треперят ръцете а и това е отговорно, защото компютъра няма да се ползва от мен... )

Това много надвишава цента... :( А и не мога да сглобявам конфигурации (в смисъл мога, но ми треперят ръцете а и това е отговорно, защото компютъра няма да се ползва от мен... )

Няма да го сглобяваш ти, те ще си го сглобят и изпратят. :) 

Редактирано от sando99 (преглед на промените)

да, знам.

Компютъра няма да се взима от бакалията а от известни магазини (технополис или техномаркет)

Точно това имахме впредвид с @naruto за бакалия.А посочената от мен конфигурация е примерна,за да разбереш какви боклуци се продават в маркетите и какви са им цените.

• Автор
Сглобяването ти го правят там където го поръчваш и е безплатно.

Конфигурацията я добра, но много надвишава цената... МАКСИМУМА е 430 лв...

Добре, ще ги убедя за още 30 лв, но мога  ли да имам доверие на Nikem ? Питам защото ми е за първи път а не искам после зад гърба ми да ме обиждат, защото съм ги метнал с някое менте...

Предложил съм ти нещо по-евтино виж втория пост. Може да му сложиш още една плочка от 4GB и пак ще си в бюджета.  

-_- а на техното можеш ли да имаш доверие че ни си взел някое менте? Единствената разлика е че в бакалията ще ти треснат яка надценка и не е съвсем ясно какво точно купуваш.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ето ти една пълна конфигурация за твоите нужди!

430лв.

Имаш идеална преспектива за бъдещ ъпгрейд!

Нито една от двете конфигурации не ми хареса. Готово сглобени от тип технобакалии не са за препоръчване.

Мнението над мен си заслужава повече.

Дълбоко ме съмнява тия от Никем да могат да сглобят конфигурация, че и да ти я пратят читава по пощата. 

Защо, почти всяка подобна филма има такава политика.

• Автор
Ето ти една пълна конфигурация за твоите нужди!

430лв.

Имаш идеална преспектива за бъдещ ъпгрейд!

Това ми харесва защото е точно по бюджета, но дъното дали поддържа рам-та и хард диска ? 

що не му сложиш едно захранване от 30 лв?

Да, много е дадено за захранване и кутия, а може да се мине с една за 25 лева и едно захранване за около 50-60 лева, да не е чак от най-кучата марка. Така ще има пари и за по-добър процесор като G645  за стотина лева. Какси ги говоря. Той поначало си е на по-висока честота, а е по-евтин. Нещо като G860, който в момоента гледам, че липсва. 

Примерно така:

Публикувано изображение

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

Това ми харесва защото е точно по бюджета, но дъното дали поддържа рам-та и хард диска ? 

Разбира се че ги поддържа, за момента това е най-новия чипсет на интел!

След време може да се сложи и3/и5 и отделна видео карта(някоя с по-ниска консумация)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.