Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна конфигурация -съвети

Featured Replies

• Автор
Баща ти има сервиз за компютри и е избрал несъвместими части? Недей че ще му избягат клиентите. :D

1. имаше

2. Тези части съм ги избирал аз, не той ... Преди около 1 час ми съобщиха че ще ми земат нов компютър само че нещо до към 600-650 лева ...

Ами предложенията с 7770 са под 650 лв. та не виждам причина да режеш видеокартата. Ето за 610 лв. записвачка ако ти трябва са още 28 лв. или 638 лв.

Принципно Джама може да го инсталираш и от флашка. Ако го искаш сглобен просто си казваш и не плащаш нищо. 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

1. имаше 2. Тези части съм ги избирал аз, не той ... Преди около 1 час ми съобщиха че ще ми земат нов компютър само че нещо до към 600-650 лева ...
Добре, мисля, че ти отговорихме на въпросите. Компонентите, които си избрал са несъвместими. За това с колегите предложихме по-добри алтернативи... Отделно все избираш неподходящи видеокарти, което още повече говори колко си скаран с техниката. Ако искаш ще ти обясня защо не стават.
Ами , добре обясни ми ...
Видеокартата си е един своеобразен компютър в компютъра. За това нейната производителност зависи от компонентите в нея. Тя също има свой процесор, изчислително ядро, което пресмята графиката. Както се досещаш - колкото по-бърз е процесора ѝ, толкова е по-бърза и самата карта, от там и по-производителна, по-добра. Тази карта има шина. Това е канала по който влиза и излиза информацията от нея. Колкото е по-широка тази шина, толкова повече информация може да обработи и съответно да работи по-бързо. Също така им и една ядра/транзисторчета/шейдъри. Всяко едно отговоря за определен брой пиксели на екрана. За това колкото повече от тях има (шейдъри) то толкова по-бързо ще работи и ще даде по-добри резултати. Тя има и собствена памет. Тази памет също има значение каква е. Например GDDR5 може да отговори по-бързо, да запамети по-бързо и да обработи, така да кажем, по-бързо заложената информация, от колкото GDDR3 памет например. Ти все показваш карти с GDDR3, което прави въпросните карти по-бавни. И тук някъде идва вече обема памет. Който не е от чак толкова голямо значение. И както 1 колега казваше на времето: на трабант и 300 литра резервоар да му сложиш, пак ще е трабант. А обема памет е резервоара за информация на видеокартата. Сега разбра ли ме?
  • Автор

Добре благодаря на всички направили си труда да отговорят в тази тема, особенно на "naruto", "quickJO", ":)Андрей". Може да локвате :))

Видеокартата си е един своеобразен компютър в компютъра. За това нейната производителност зависи от компонентите в нея. Тя също има свой процесор, изчислително ядро, което пресмята графиката. Както се досещаш - колкото по-бърз е процесора ѝ, толкова е по-бърза и самата карта, от там и по-производителна, по-добра. Тази карта има шина. Това е канала по който влиза и излиза информацията от нея. Колкото е по-широка тази шина, толкова повече информация може да обработи и съответно да работи по-бързо. Също така им и една ядра/транзисторчета/шейдъри. Всяко едно отговоря за определен брой пиксели на екрана. За това колкото повече от тях има (шейдъри) то толкова по-бързо ще работи и ще даде по-добри резултати. Тя има и собствена памет. Тази памет също има значение каква е. Например GDDR5 може да отговори по-бързо, да запамети по-бързо и да обработи, така да кажем, по-бързо заложената информация, от колкото GDDR3 памет например. Ти все показваш карти с GDDR3, което прави въпросните карти по-бавни. И тук някъде идва вече обема памет. Който не е от чак толкова голямо значение. И както 1 колега казваше на времето: на трабант и 300 литра резервоар да му сложиш, пак ще е трабант. А обема памет е резервоара за информация на видеокартата. Сега разбра ли ме?

Мерси :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.