Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с старо ПС

Featured Replies

Ако имате възможност, питайте някой приятел да ви даде назаем друго захранване, ако пак прави така, отворете кутията и захранването и направете снимки да видим за подути кондензатори. Лека вечер. :)

Добри нагледни уроци даваш ,не може да ти се отрече,но винаги са крайни до няма на къде . Мойте уважения към теб ,но именно защото си вадиш хляба с това, в 2/3 от случайте предполагаш неща който един незапознат човек както е видно и в тази тема ,не може да направи сам и трябва да посети сервиз . Малко има у теб професионалното изкривяване и винаги го караш така като да струва пари . Като ти донесат компютър който не пали монитора какво правиш другарю , първо му сненяш захранването ,мериш напрежения и т.н ,или проверяваш видеото и кабелите ?????????????????????? Мисля че правиш второто ,но по навик казваш нещата такива каквито биха изглеждали възмоно най- зле,а това е обяснимо за всички който са имали вземане даване по сервизи .  Нито ти ,нито който и да е знае какво е на този компютър за да дава крайни и директни съвети . Пак ще напомня ,сигурно за н-ти път , всеки проблем си има логичен път изразяващ се в последователността на отговорните за това части и компоненти ,това важи за всяка система. Лека вечер уважаеми технико .

"Докторе" доста пъти съм влизал в спорове с професора но тоя път съм напълно съгласен с него.

Когато на масата легне РС което като му вкараш захранващия кабел и сатва дискотека първото нещо което ще направя е да го изгася и сменя захранването, за да съм сигурен в него и след това ще проверя дъното и когато и в него съм сигурен тогава ще гледам какво става на монитора. Я да те питам защо не даде съвет да се проверят колоните защото и звук не му излиза на човека. 

Това че вентилаторите тръгват може и да не е проблем защото може да е нагласено от биоса когато има спиране на захранването при появяването му да тръгва и не се знае как е изгасено РСто преди това с дърпане на кабела или както трябва.

Но когато светват някакви диоди и при натискане на пауър бутона същите почват да светят по-силно това е достатъчен показател че има нещо гнило с тоците.

А младежа дет загубил ума и дума и дава съвети да се проверят кабелчетата на диодите от фронт панела да вземе да попрочете повечко преди да се напъва с непосилни за него съвети. Наличието на ток в едно РС не означава, че той е такъв какъвто трябва за да работи то нормално.

Както по-горе беше казано повечето хора тук дават съвети,които те самите не разбират.По повод за F_PANEL му го казах,защото дори леко да е излязъл кабела от Пинчето..ще му дава този проблем.Ако не знаеш "Разбирач" че тези кабели водят до "Power"Reset" Бутони.Също бяха казали,че проблема може да е от Самия кабел,или монитор,защо постоянно оспорвате някое решение дори то да има смисъл.По цял ден висите и четете някакви глупости по форумите,защото,някой така е казал.Чули от някъде ама не разбрали за какво иде реч.

"Докторе" доста пъти съм влизал в спорове с професора но тоя път съм напълно съгласен с него.

Когато на масата легне РС което като му вкараш захранващия кабел и сатва дискотека първото нещо което ще направя е да го изгася и сменя захранването, за да съм сигурен в него и след това ще проверя дъното и когато и в него съм сигурен тогава ще гледам какво става на монитора. Я да те питам защо не даде съвет да се проверят колоните защото и звук не му излиза на човека. 

Това че вентилаторите тръгват може и да не е проблем защото може да е нагласено от биоса когато има спиране на захранването при появяването му да тръгва и не се знае как е изгасено РСто преди това с дърпане на кабела или както трябва.

Но когато светват някакви диоди и при натискане на пауър бутона същите почват да светят по-силно това е достатъчен показател че има нещо гнило с тоците.

А младежа дет загубил ума и дума и дава съвети да се проверят кабелчетата на диодите от фронт панела да вземе да попрочете повечко преди да се напъва с непосилни за него съвети. Наличието на ток в едно РС не означава, че той е такъв какъвто трябва за да работи то нормално.

Редактирано от candEE (преглед на промените)

Както по-горе беше казано повечето хора тук дават съвети,които те самите не разбират.По повод за F_PANEL му го казах,защото дори леко да е излязъл кабела от Пинчето..ще му дава този проблем.Ако не знаеш "Разбирач" че тези кабели водят до "Power"Reset" Бутони.Също бяха казали,че проблема може да е от Самия кабел,или монитор,защо постоянно оспорвате някое решение дори то да има смисъл.По цял ден висите и четете някакви глупости по форумите,защото,някой така е казал.Чули от някъде ама не разбрали за какво иде реч.

Приятелю ти си от тези дето седят по форумите и в това няма да има нищо лошо стига да научиш нещо. А що се отнася до аз какво правя ми изкарвам си хляба с ремонт на компютри от времето когато ти си бил блясък в очите на баща ти вероятно или най-много си бил в детската градина.. Ако е "излязъл кабел от пинчето" няма да има такъв ефект ша ма извиняваш. Действието на двата бутона в сервизна обстановка се симулира с окъсяване я с отвертка я с пинцети за части от секундата така, че не добър контакт на пин от фронт панела няма как да предизвика дискотека.

Да взема пак да ти кажа обикновено с професора имаме спорове но в случая съм напълно съгласен с него. Както аз така и професора си изкарваме хляба с ремонтиране на компютри и когато говорим нещо то е от собствен опит.

Когато пъхне захранващия кабел и щом светват диодите за момент, и вентилаторите се завъртат значи има ток....Проблема е друг,както по-горе казаха (изгоряла рам памет).

Пак да ти обясня това че нещо светва и се развърта не означава че има какъвто трябва ток където е нужно. 

Изгоряла памет може да предизвика не тръгване на РСто, или не стабилна работа, но не може да предизвика подаването на напрежение на места където не трябва да го има.

Не коректното захранване може да предизвика проблеми каквито не си и сънувал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.