Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Винтоверт с постоянно захранване.

Featured Replies

Здравейте колеги, намерих в гаража един стар винтоверт, който всъщност работи с батерия от 9,6V 1.2ah, но както споменах е доста стар и най - вероятно съм захвърлил зарядното някъде, взех от приятел батерия която стана на моя винтоверт за да пробвам дали работи, и проработи дори си свърших доста работа. Та въпроса ми е следния: Не искам да купувам батерия(която най вероятно и тя е захабена) и зарядно за него, а да попитам дали ако си взема един адаптер който изкарва 10V и го запоя към съответно + и - няма да работи с постоянен ток от мрежата ?

• Автор

То 10 волта , но кой знае дали тока ще му стигна - вържи го и пробвай дали ще има мощност :D

Е батерията иначе е 9.6V 1.2Ah, ако взема един адаптер с 10V напрежение и около 1ah и го запоя за + и -, като го включа в мрежата да не ми изпуши в ръцете ? П.П. Като цяло въпроса ми беше дали като включа адаптера в мрежата няма да изгоря винтоверта.

забрави ! по принцип може но тока на изправителя трябва да е равен с тока на разряд на батерията а той едва ли е 5-6 ампера търси батерия и не се занимавай с глупости !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

забрави !

по принцип може но тока на изправителя трябва да е равен с тока на разряд на батерията а той едва ли е 5-6 ампера

търси батерия и не се занимавай с глупости !

На батерията пише 1.2ah, ако взема някой от тези адаптери примерно няма ли да работи нормално ? Сега се поразрових малко в нета и открих подобна тема в която пише, че е станала работата.

На батерията пише 1.2ah, ако взема някой от тези адаптери примерно няма ли да работи нормално ? Сега се поразрових малко в нета и открих подобна тема в която пише, че е станала работата.

Ще работи абсолютно нормално. Няма от какво да се притесняваш. Само трябва да му монтираш адаптер подходящ за неговото потребление.

• Автор

Ще работи абсолютно нормално. Няма от какво да се притесняваш. Само трябва да му монтираш адаптер подходящ за неговото потребление.

Колега, можеш ли да ми предложиш примерен ?

Мале ще ме умориш от смях ! 1.2 ампер часа няма нищо общо с тока на разряд . А той с никакъв случай не е 1.2 ампера ! Е освен винтовера ти да е 11W тогава може !

Елементарни единици в електротехниката са това .

Дай да го видим каква му е мощноста на това нещо в натоварен режим ?

Винтоверта е такъв

в тая реклама не пише нищо за мощността на мотора, а именно той ти трябва за да изчислиш колко ампера трябва да ти е тока, за да го захраниш.

виж върху самия винтоверт пише ли нещо, или вътре, върху самото моторче има ли надпис някакъв

Да, ще работи, само че на празен ход. Правилно и точно е мнението на "izabel_1"

Това, че на акумулаторната батерия пише 1,2 ампера, съвсем не значи, че при натоварване на винтовета, тока ще е 1,2 ампера максимум, а 3-4 пъти повече - в зависимост от натоварването.

Ако мислиш да купуваш импулсен изправител, по-хубаво не го прави. Няма да удържи на натоварването макар и да пише , че дава примерно 5-6 ампера. Имаш голямо натоварване на последният и от там голяма консумация. По-добре е да си направиш трансформаторно изправителче за 10-12 волта минимум 5-6 ампера за да нямаш главоболии.Недостатъкът е този, че след теб винаги върви кабел за захранването на винтовета. Аз така съм направил нашите 4 броя и не ни се налага да даваме 200-300 лева за акумулатори.

• Автор

По-добре е да си направиш трансформаторно изправителче за 10-12 волта минимум 5-6 ампера за да нямаш главоболии.Недостатъкът е този, че след теб винаги върви кабел за захранването на винтовета. Аз така съм направил нашите 4 броя и не ни се налага да даваме 200-300 лева за акумулатори.

Какво имаш в предвид с това "трансформаторно изправителче" ? С траф да си направя един вид зарядно за батерията ли ? :ohmy:

Колега ако не сте разбрал какво са ви препоръчали по добре не си губете времето ! Баш захранване са ви препоръчали с точни параметри !

Какво имаш в предвид с това "трансформаторно изправителче" ? С траф да си направя един вид зарядно за батерията ли ? :ohmy:

Хем ще го ползваш за зарядно, хем ще можеш и да работиш с него.Написах. Единственият недостатък ще е захранващият кабел между изправителя и винтовета. Точно!С трансформатор.

.Ясно е, че ще ти е трудно сам да направиш нещо, по- добре си купи това и резервна батерия. Аз си купих само резервната батерия- 2 броя и използвах елементите за да ги приспособя в кутиите на оригиналните ми батерии. Работят вече година интензивно и не са мръднали. Е, и зарядното промених, като му добавих генератор на ток, който настроих на 0.150 А., по- бавно зарежда, но батериите не се скапват.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

.Ясно е, че ще ти е трудно сам да направиш нещо, по- добре си купи това и резервна батерия. Аз си купих само резервната батерия- 2 броя и използвах елементите за да ги приспособя в кутиите на оригиналните ми батерии. Работят вече година интензивно и не са мръднали. Е, и зарядното промених, като му добавих генератор на ток, който настроих на 0.150 А., по- бавно зарежда, но батериите не се скапват.

Едно отлично решение от колежката. Едно от най- важните неща, за което ТЯ явно има добри познания за разлика от много други "мъже". Помислила е за основното, без  което наистина акумулаторните батерии много бързо се скапват - генератор на тока. Елементарно, но основно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.