Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Едновременна работа на две клавиатури и мишки

Featured Replies

Зависи от дъното и ОС по мои наблюдения. Варианта с виртуалната машина не е лош, стига машината ти да има нужния ресурс за тая цел. И като казвам нужния ресурс, имам предвид достатъчно хардуерна мощ, за да не се задъхва при пусната виртуална машина и ежедневна работа на двата екрана. И въобще не е толкова сложен за реализиране и конфигуриране, както simtech се опитва да те убеди. Виждам, че не си наясно с цялата хамалогия, за това, ако решиш да пристъпиш към тоя проект, ще е по-добре да си пуснеш друга тема в съответстващия раздел, сигурен съм, че достатъчно хора ще ти помогнат. При този вариант остава само проблема със звука, ако си свързал видео картата към телевизора с HDMI, то тоя проблем отпада, но ако видео картата няма HDMI, ще се наложи да закупиш някаква PCI аудио карта, за да имаш звук и на двете станции (телевизора и монитора по отделно).

Варианта с мини компютър за телевизора е идеален по принцип. Но не бих препоръчал този, който дадоха по-горе. На точно същата цена е и Privileg MPC-1. И с двата съм имал личен досег и смея да твърдя, че Privileg-а се справя доста по-добре с всичко, работи по-гладко. На всичкото отгоре без проблем му закачих USB хъб с външно захранване, към който има мишка, клавиатура (отделни), външен хард с автономно захранване и като цяло е железен. Вграденият плеър работи чудесно с хардуерно ускорение включено, недостатък е, че няма picture cropping и подобните му функции (но ако ще се гледа native 16:9 то няма проблем). Справя се чудесно с 1080p видео стриймвано през домашното рутерче по безжичен път, към това малко чудо, без насичания и накъсвания на картина или звук. Уеб браузъра не съм го пробвал, понеже не ми е приоритет, но дори вградения да не го бива, в андроид маркета има достатъчно алтернативни решения.

• Автор

Машината е тази от подписа ми.Така че,считам имам достатъчно мощност.Единственото което ме спъва,е малкият ми вече харддиск.Но пусти парички,трудно се трупат.Телевизора е вързан към видеокартата чрез HDMI. Нямам проблеми в това отношение.Така че,за сега ще се концентрирам към покупка на нов по-обемен хардиск.Нещо с капацитет 2 ТБ да речем.Ако даде Бог,и мишка и клавиатура ще се купят с него.Най-вероятно ще се мине на варианта с виртуална машина.Но живот и здраве,и това ще стане.

Не е най-лесният вариант, но не е и трудно постижим. Сигурен съм, че много колеги във форума ще се включат с ценни съвети. Успех в начинанието.

• Автор

Както се казва,който не опитва да намери решение,макар и със съвет,никога няма да успее.Но нека първо осъвременя хардуера,знанията ще си дойдат след това закономерно.

Бреее,че аз преди време точно това исках да постигна,ама пустото ми пц засече само единия комплект от мишка и клавиатура.И затова си купих още едно пц ;)

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.