Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за RAM

Featured Replies

Пред следната дилема съм. Имам 8GB (2x4GB kit) Samsung с Timing 11-11-11-28 1600Mhz. Промяна ще се усети ли с Corsair Vengeance 8GB (2x4GB kit) Timing 9-9-9-24 + Auto Overclock. http://www.amazon.com/Corsair-Vengeance-Laptop-Memory-CMSX8GX3M2A1600C9/dp/B006EWUOL8/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1360369320&sr=8-4&keywords=corsair+8gb+vengeance

И понеже съм с Intel HD4000 разлика там ще има ли?

Редактирано от Nikolay Penchev (преглед на промените)

Абсолютно безсмислено е да сменяш памет на лаптоп заради малко по-ниски тайминги.

Мога да споделя, дали има разлика при десктоп решенията. Определено такава има, но при по-ниска честота, на която работи паметта. При стандартните честоти таймингите не влияят. Освен това разликата е осезаема при различни честоти. Сега си направих малко тестове с HD Graphics  и играта GRID,  понеже тая игра си зависи доста и от процесора. При използване на дискретна видеокарта, няма разлика в кадрите нито при различни честоти на паметта, нито при различни тайминги. При ползване обаче на вградената карта, такава разлика се забелязва. Настроих вграденото видео да ползва 1024 MB  от RAM  паметта, а за системата остана 3 GB.  Тествах н а две честоти и на две комбинации на таймингите:

1128 MHz 11-11-11-28

1128 MHz 9-9-9-24

1411MHz 9-9-9-24

1411 MHz 11-11-11-28

Та накратко. Избрах писта, която съм забелязал, че дава най-малко fps  при тая игра. Направих по 2-3 повторения на теста, за да избегна случайностите.

1128 MHz 11-11-11-28 -  24 минимални, 39 максимални, 31.025 средни

1128 MHz 9-9-9-24 - 28 минимални, 41 максимални, 33.334 средни

1411MHz 9-9-9-24 - 32 минимални, 50 максимални, 38.715 средни

1411 MHz 11-11-11-28 - 31 минимални, 53 максимални, 38.114 средни

Като цяло както казах, при тая система и тая игра таймингите влияят само при по-ниска честота на паметта. В същото време вграденото видео много се влияе от честотата на паметта!

• Автор

Следователно от смяна няма смисъл, до колкото разбирам, ако греша нека ме поправите :D.

Разбрах от Dell, че мога да сложа до 8GB, колкото имам в момента, но не съм сигурен. Когато го купувах от BestBuy пишеше "Expandable to 16GB".

Вчера техническата поддръжка ми каза макс 8, а това било за mSATA. Която в последствие (днес) си отворих лаптопа от-до. Забелязах, че такъв слот нямам.. Нищо, че вчера ме убеждаваха Dell да ми продадат mSATA хард за кеш да върви по-добре..

Отделно повече от 1600Mhz не съм виждал, като че ли..

Каква е целта на смяната ?

Ако е по-добре поведение на системата като цяло едно SSD ще свърши много по-добра работа (сложено на мястото на оптичното устройство за да си имаш и нормалния хард ).

Иначе с цел игри , вероятно ще има минимална разлика колкото да обезсмисли покупката. 

Не мога да твърдя как би се държала вградената видеокарта в твоя лаптоп. Казах само, как се държи при мен. Що се отнася до малкото SSD  за кеш...аз скоро мисля да купувам такова и ми е приоритет. Определено ще има по-голяма полза от него за зареждане на приложения. Но това няма нищо общо с RAM паметта или игрите. 

• Автор

Не мога да твърдя как би се държала вградената видеокарта в твоя лаптоп. Казах само, как се държи при мен. Що се отнася до малкото SSD  за кеш...аз скоро мисля да купувам такова и ми е приоритет. Определено ще има по-голяма полза от него за зареждане на приложения. Но това няма нищо общо с RAM паметта или игрите. 

Да няма, просто гледах да подобря малко компа. Искам малко да подобря HD Graphics 4000, всичко си ми върви на доста добри fps. Обаче това с Corsair auto OC ме заинтригува.

Каква е целта на смяната ?

Ако е по-добре поведение на системата като цяло едно SSD ще свърши много по-добра работа (сложено на мястото на оптичното устройство за да си имаш и нормалния хард ).

Иначе с цел игри , вероятно ще има минимална разлика колкото да обезсмисли покупката. 

Обмислях го този вариант, ноо за да махна DVD, трябва да си купя Tray caddy мисля, че беше. ~40$. Иначе стария хард отива в кутиика usb3.0 и когато ми трябва да го закачам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.