Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вентилатор за ASUS P8H61 mlx plus

Featured Replies

Дадоха ми вентилатор  

Публикувано изображение

и смятам да го закача на chasy fan port-a на дъното,  но ме притеснява консумацията от 1.2 ампера. Понеже гледам останалите вентилатори които имам под ръка се движат в рамките на 0.2 - 0.8 ампера. Не открих никакви данни до каква мощност мога да слагам. пише само 1 x Chassis Fan connector(s) без някаква допълнителна информация. Страх ме е да не изгоря нещо по дъното. http://www.asus.com/Motherboard/P8H61M_LX_PLUS/#specifications

Някой нещо по въпроса ?

Редактирано от julienalexandrov (преглед на промените)

За какво ти е сървърен вентилатор на 4500 оборота?!? Не знам кой ти го е дал, ама това ще ти надуе главата, без да имаш нужда от такъв въздушен поток. Къде искаш да го слагаш това?

• Автор

Къде искаш да го слагаш това?

на ей тъз машина Публикувано изображение

Публикувано изображение

Направих нещо като all in one. Xарда е в десния горен ъгъл зад кабелите.

има още за доизкусуряване : ( бояисване, заден капак, kabel management....)

Знам че е грозно, но както казах е във процес на дооправяне, а и няма да ходя на конкуpс за красива техника. Харесва ми че е компактно и че след като му сложа една дръжка от куфар, ще мога да го разнасям от стая във стая.

A иначе ампеража от 1.2А не е ли много голям за това нискобуджетно дъно. Или няма значение.

Ако на дъното ще му дойде леко нагорнище, да го вържа тогава към захранването.

С най -добри чувства към идеята за направи си сам, но тази кутия е взривяваща. Имайки предвид че не виждам видеокарта, и има само 1 плочка рам, едва ли е геймърска идеята.... За какво ти е този вентилатор?

ПП: Я, те компонентите ти са май на втория ред от подписа ти .... Ако имаш възможност и желание , можеш да започнеш от начало, вече имаш опит. 

Опитай с дебелостенна кутия- от по-дебела ламарина, ако няма как да я сгънеш, ръбовете може да са от профили. Няма да вибрира и ще е по добра за разнасяне.

Може и плексигласов модел, с голям вентилатор - 120, 140мм.Ще е по-лека. Успех с начинанието :)

Редактирано от dr.dechev (преглед на промените)

• Автор

1.тази кутия е взривяваща.

2. едва ли е геймърска идеята....

3. За какво ти е този вентилатор?

4. ПП: Опитай с дебелостенна кутия- от по-дебела ламарина. Няма да вибрира и ще е по добра за разнасяне. Може и плексигласов модел, 

1. Е-е-е    аз да кажа ли същото за малоумния ти аватар ? Но иначе оценявам чувството ти за хумор. 
2. Не съм ПЦ геймър (играя от време на време на Xbox-a на сина ми)
3. Вента ми е за да охлажда чипсета на дъното че много грее ( още от преди да го натикам в тая черупка. Имам и други вентилатори, но повечето са 120-140мм. А този го гледам със капацитет от 79cCM, а е някъде към 80мм.
4. Еееее тука вече се осра, но аз не се докачам лесно, така че ще си замълча. Ами тя (кутията) и във момента не вибрира. От плексиглас ще е задния капак. А разнасянето ми е наистина проблем, защото на ден сменям поне 4 пъти местоположението на компа. Гонят ме постоянно. Все на някого преча.

P.S. Абе не знам каква е тази традиция тука във форума. Получаваш всякакви мнения и коментари, само не и отговор на въпроса който си задал. А той е :
Ако сложа тоя 1.2 амперовия вент на дъното. Има ли някаква опастност да изгоря нещо ?

• Автор

що не сложиш едно малко вентилаторче на тоя чипсет ?

Ами нали затова е темата. Даже снимка съм сложил по-горе на вентилатора. Та да го слагам ли или ампеража 1.2 A е твърде голям ?

Изобщо няма нужда от никакъв вентилатор. Чипсетите държат на висока температура, а и ка копредели, че грее - с пръстомера ли? Дъното има 36 месеца гаранция и ако ASUS са преценили, че това радиаторче е достатъчно, то няма нужда да набиваш допълнително прах в кутията и да поправяш нещо, което не е счупено.

• Автор

Изобщо няма нужда от никакъв вентилатор. Чипсетите държат на висока температура, а и ка копредели, че грее - с пръстомера ли? Дъното има 36 месеца гаранция и ако ASUS са преценили, че това радиаторче е достатъчно, то няма нужда да набиваш допълнително прах в кутията и да поправяш нещо, което не е счупено.

Благодаря за разясненията.
Добре разбрах.. Ще го оставя така чипсета, без вент.
Ами със пръстомера определих температурата. Доста грее.
А иначе така само за протокола, до колко ампера мога да сложа вент, без да изгоря нещо по дъното ?

Според документацията CPU Fan конектора го дават макс до 2А(24W), но за System/Chassis fan не намерих информация. Не, че е не може да го боднеш към един молекс и да го пуснеш кеф ти на 12 кеф ти на 5V ама все пак трябваше да го напишат.

Ами със пръстомера определих температурата. Доста грее.

Не се учудвам, в това тясно затворено пространство, където едвам са набутани компонентите, да не говоря за бъркотията от кабели. Като го затвориш и от другата страна с плексигласа и познай какво ще се случи - и гаранцията може да не признаят. Нито захранването ще има откъде да взима въздух, освен ако не направиш дупки на плексигласа точно там, нито вента на процесора, нито ще има откъде да излиза топлият въздух. Какво мислиш, че може да постигнеш с това вентилаторче ? Нали от някъде трябва да взима свеж въздух и впоследствие да се издухва навън, иначе ще си въртиш вътре горещия въздух - а повярвай ми, вътре ще стане много горещо като сложиш и другия капак - и никаква работа няма да свършиш. Няма лошо да си направиш сам кутията, но поне я направи така, че компонентите да се чувстват комфортно и да има някаква циркулация на въздух, иначе по-добре ги носи в торба от стая в стая.

To тоя Celeron няма какво да грее, та не му е чак такъв проблем, ама наистина тук може да се сложи една нискооборотна 120-ка или 92-ка, ако няма място да изкарва топлия въздух извън кутийчето. Ей тоя DAOTECH 12CM BLACK например е на около 850-900rpm и не се чува, освен ако почти не си допреш ухото до перката, и ще е напълно достатъчен за целта.

• Автор

Не се учудвам, в това тясно затворено пространство, където едвам са набутани компонентите, да не говоря за бъркотията от кабели. Като го затвориш и от другата страна с плексигласа и познай какво ще се случи - и гаранцията може да не признаят. Нито захранването ще има откъде да взима въздух, освен ако не направиш дупки на плексигласа точно там, нито вента на процесора, нито ще има откъде да излиза топлият въздух. Какво мислиш, че може да постигнеш с това вентилаторче ? Нали от някъде трябва да взима свеж въздух и впоследствие да се издухва навън, иначе ще си въртиш вътре горещия въздух - а повярвай ми, вътре ще стане много горещо като сложиш и другия капак - и никаква работа няма да свършиш. Няма лошо да си направиш сам кутията, но поне я направи така, че компонентите да се чувстват комфортно и да има някаква циркулация на въздух, иначе по-добре ги носи в торба от стая в стая.

1. Ами аз съм писал по-горе че той (чипсета) си грееше още преди да го сложа в таз черупка. Преди си беше във нормална mid-size АТХ кутия. И там си грееше.

2. Бъркотията от кабели пак съм отбелязал по-горе че ще се оправи. Просто това е още недовършен проект.

3. Плюс това отсрани около харда съм разпробил достатъчно (като за Селерон без видео карта) отвори за да излиза горещия въздух който ще бъде вкарван от вентилаторчето за което всъщтност пуснах темата u всъщност което ще бъде на задният капак от плексиглас.

4. А за захранването ще има един отвор на плексигласовия капак точно срещу перката му за да взема студен въздух и отдолу си има отвор откъдето да излиза горещия въздух (от захранването). Така че проветривост няма да му липсва.

5.Със сложен заден капак със 120мм вентилатор (да вкарва въздух) температурите бяха само 2-3 градуса по-високи от температурите във нормална кутия.

6. Защо всички сте се хванали за кутията. Вашите компоненти като са в заводски кутии, по-голяма производителност (бързина) ли имат ? Че е грозно, грозно е, то се вижда. Даже съм го отбелязал още във началото. Но за температурите, смятам че са си границата на нормалното. А и аз търся мобилност. Това е целта на задачата. Кутии имам достатъчно (три на брой), даже са ми в излишък. Не искам лаптоп, заради малкия екран, невъзможността за ъпгрейд и......няма смисъл да ги изброявам всичките отрицателни при условие че са ясни на всички.

7. Като боядисам кутията, сложа задния капак, оправя кабелите, ще сложа няколко снимки и ще видиш че няма да е чак толкова зле.

Оохх темата беше за вентилатор, а къде отиде.

Колегата ти каза - по-ефективен ще е един 120мм ако успееш да му осигуриш пространство да движи въздуха. Не знам как точно ще успееш да размърдаш кабелите, за да не пречат, но определено ще ми е интересно да видя крайния резултат. Успех все пак.

Редактирано от The_Reaver (преглед на промените)

Това имах предвид:

Публикувано изображение

Ама забравих да атачна картинката.   Публикувано изображение

• Автор

Това имах предвид:

Благодаря за идеята, но 120мм няма да се събере, защото черупката е широка само 87мм  (стремях се да е възможно най-тънка), точно колкото е дебелината на захранването. Ако слагам изкарващ на посоченото от теб место ще трябва да е към 80мм някъде. 
Другия вариaнт е освен този 80мм на горната страна на кутията, да сложа и един от задната страна на капака да вкарва студен въздух.

Няма нужда да слагаш и вкарващ. Само направи необходимите отвори по кутията и изкарващата перка сама ще си смуче студен въздух отвън. Щом не се събира дори 92-ка, сложи един Noiseblocker 80mm NB-BlackSilentFan X1 Rev3.0 + Slics 1300rpm  и ще е напълно достатъчно, при това перката е абсолютно безшумна.

Доста солена ще ти излезе перката на Noiseblocker, ако трябва и да плащаш доставка!

Ето то ти други по-разумни предложения:

ARCTIC COOLING Arctic Fan 8 

ARCTIC COOLING Arctic Fan 8 PWM(4pin)

Или от този магазин, понеже е с безплатна доставка!

охладители

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.