Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кое Lenovo Y500 да избера

Featured Replies

Здравейте,пред голяма дилема съм.Искам да попитам можете ли да ми дадете съвет,кой от посочените два лаптопа да избера http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y500-lenovo_ideapad_y500_59367193 или http://laptop.bg/laptops-lenovo-IdeaPad_Y500-lenovo_ideapad_y500_59356575? Ще го ползвам основно за игри,за филми,определено няма да работя на него,просто си избирам "entertainment" лаптоп.Ще Ви бъда благодарен ако ми помогнете!!!

Редактирано от ruirana (преглед на промените)

Не знам защо така се получава, но на една и съща цена имаш два различни процесора при еднакви други компоненти. i7 е по-производителен, разбира се, според мен на теория обаче той ще консумира маалко повече енергия. Във варианта с i5 можеш да сложиш SSD вместо диск, но ако няма да се ползва външен диск, 128GB по-скоро няма да ти стигнат.

Не знам защо така се получава, но на една и съща цена имаш два различни процесора при еднакви други компоненти. i7 е по-производителен, разбира се, според мен на теория обаче той ще консумира маалко повече енергия. Във варианта с i5 можеш да сложиш SSD вместо диск, но ако няма да се ползва външен диск, 128GB по-скоро няма да ти стигнат.

При модела с I7 монитора е Full HD.

Редактирано от geneviev (преглед на промените)

• Автор

При модела с I7 монитора е Full HD.

Тоест модела с i5 e fullhd,поради това се чудя i7 или fullhd?

Много ясно че с Core i7, не е толкова лаком за ток, аз съм с лаптопа от подписа ми и за гледане на видео издържа около 4 (да не казвам повече) часа. Full HD-то мен не ме привлича на такъв малък монитор нещата ще изглеждат прекално дребни :D дори и на 17" са ми дребни нещата :P

Тоя модел на Lenovo поддържа mSata SSD така че ако е нужно може да се добави едно такова, аз съм си добавил 32GB за Windows-а :)

Честно казано и аз се замислям за тоя лаптоп във варианта с две видео карти, но за сега съм на изчакване да видя тази годишните предложения :)

Редактирано от TheDarkAngelOfHope (преглед на промените)

Тоест модела с i5 e fullhd,поради това се чудя i7 или fullhd?

Да,обърках цифричката.Доколкото съм чела I7 греят повече при лаптопите.

И аз да си изкажа мнението, за да спя спокойно :D (бъзик)

Ако няма да използваш лаптопа за неща изисващи четириядрен процесор,

тогава взимай i5-цата, напълно достатъчен ти е, пък и е Full HD ;)

• Автор

Не мога да преценя дали i5 е достатъчен за да играя игри на ultra  детайли и дали е голяма разиката между fullhd и hd?

Редактирано от ruirana (преглед на промените)

Относно разликата между HD и Full HD накратко:

HD Video quality is of 720 Pixels and Full HD Quality is of 1080 Pixels. You can know by this that Full HD Quality is of high resolution and you can view the clear Picture. You can know the better difference when you watch the Blue Ray Pictures in them. Full HD Quality is of high quality and better to view and it is a good experience. HD Quality does not support some of the blue ray Pictures and looks normally as the normal films. So, Full HD Quality is good whether cost is little high.

За справка-> Аз съм с Intel® Core i5-2430M @ 2.40ГХз (3ГХз), с 8ГБ рам (1333МХз) и видео GeForce GT 540M 1ГБ и всички излезли до момента игри (нови заглавия) съм ги изиграл на с настройки на HIGH (някои и на ULTRA, а само Hitmat Absolution някои настройки ми бяха на Medium :D  но въпреки това графиката си беше на ниво+ефектите)

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Не мога да преценя дали i5 е достатъчен за да играя игри на ultra  детайли и дали е голяма разиката между fullhd и hd?

Разлика между fullhd и hd, при малкия 15 инчов монитор на лаптоп,няма да има!И двата,когато ги включиш в друг монитор,с голям екран,ще са FUL HD ! Затова,бих си взел този с I7.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Все повече се зачудвам :D ,искам ясна картинано и голяма мощ,а за тези пари,май няма как да стане?!?

Но пък от друга страна Димитър 59 е прав! На такъв екран дали е HD или Full, няма разлика, пък и кога друг път ще си вземеш лаптоп с i7 процесор или въобще за такива пари. "Kaто ще е гарга, да е рошава!" :D В твоя случаи-мощно и яко. :)

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Мобилния i5 е двуядрен за разлика от десктоп варианта. Демек за едни и същи пари избираш между двуядрен и четириядрен. Мисля че нещата са ясни кое е по-доброто.

А FullHD при тоя диагонал е безсмислица. Виж още една плочка рам няма да е излишна ако може да отделиш 65 лв.

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Само да спомена, че разликата между GT 640M и GT 650M е в някакви стотина мегахерца клок на gpu-то в полза на втората, та аз бих избрал друг лаптоп щом ще се дават толкова пари. Така или иначе и двете карти не са геймърски и Ultra детайли са мираж, освен някоя по-стара игра на ниска резолюция, и никакъв процесор няма да помогне това да се подобри, ако ще и 12-ядрен да е. Не знам защо точно лаптоп се взема с тази цел, но за лаптоп за игри на ултра трябват още едни 600лв. че и повече и пак ще е машина равна по производителност на дескоп за 1200лв.

• Автор

Само да спомена, че разликата между GT 640M и GT 650M е в някакви стотина мегахерца клок на gpu-то в полза на втората, та аз бих избрал друг лаптоп щом ще се дават толкова пари. Така или иначе и двете карти не са геймърски и Ultra детайли са мираж, освен някоя по-стара игра на ниска резолюция, и никакъв процесор няма да помогне това да се подобри, ако ще и 12-ядрен да е. Не знам защо точно лаптоп се взема с тази цел, но за лаптоп за игри на ултра трябват още едни 600лв. че и повече и пак ще е машина равна по производителност на дескоп за 1200лв.

Като цяло съм навит и за друг лаптоп,но за парите,които мога да отделя,като че ли това е най-доброто.Всякаш не искам Acer,защото почти съм убеден,че са с по-ниско качество от Lenovo.Отворен съм и за други предложения!!!

Не, Acer не са с по-ниско качество от мултимедийните Леново. Все пак колко често ще го разнасяш и какъв е максималния бюджет за лаптопа?

Edit:

Хвърли едно око на XMG A522 Доставят до България без проблем, а качеството е несравнимо с конфекцията на Леново, Acer и т.н.

Редактирано от Людмил (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.