Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер TP-LINK WR841N

Featured Replies

Имам следния проблем:

Понеже имах безплатен рутер от доставчика TL-WR1043ND и почна да сдухва след 2 години си взех WR841N, но оператора ме задължава да е пуснат 24/7 техния рутер и бях го вързал с лан кабел към WR841N. 1043 беше PPPoE, а 841 на dynamic ip.

Всичко беше ок, докато не изпуши 1043. Нито WiFi, нито през кабел нищо.. Оставих само 841 (PPPoE), но скоростта е меко казано смешна. От 45-50mbit/s падна на 1-2.. Със зор даже отваря страниците.

Някакви идеи относно моя проблем? Лаптопа ми е с Intel Centrino N2230 (300mbps), мрежата си я фащам идеално и е 300mbps.

Може ли да е решение, ако е възможно да го downgrade на фабричния firmware
TL-WR841N_V8_120802 -> TL-WR841N_V8_120522 , или да флашна на ново последната?

Приемам всякакви възможности :)

Имам следния проблем:

Понеже имах безплатен рутер от доставчика TL-WR1043ND и почна да сдухва след 2 години си взех WR841N, но оператора ме задължава да е пуснат 24/7 техния рутер и бях го вързал с лан кабел към WR841N. 1043 беше PPPoE, а 841 на dynamic ip.

Всичко беше ок, докато не изпуши 1043. Нито WiFi, нито през кабел нищо.. Оставих само 841 (PPPoE), но скоростта е меко казано смешна. От 45-50mbit/s падна на 1-2.. Със зор даже отваря страниците.

Някакви идеи относно моя проблем? Лаптопа ми е с Intel Centrino N2230 (300mbps), мрежата си я фащам идеално и е 300mbps.

Може ли да е решение, ако е възможно да го downgrade на фабричния firmware

TL-WR841N_V8_120802 -> TL-WR841N_V8_120522 , или да флашна на ново последната?

Приемам всякакви възможности :)

Пробвай отново с най-новата версия на firmware.Загрява ли много?Все пак е на цифра време.Колко е далече рутера от приемащото устройство?Възможно е по-силен сигнал да те заглушава ;)

П.П - Сега видях още ли си на  лан кабел?Опитвал ли си да хващаш сигнала от устройство ?

Редактирано от overwhelmii (преглед на промените)

• Автор

Пробвай отново с най-новата версия на firmware.Загрява ли много?Все пак е на цифра време.Колко е далече рутера от приемащото устройство?Възможно е по-силен сигнал да те заглушава ;)

Когато бяха двата рутера, беше на 5-6м един от друг и всичко беше ок. Остана само 841 (няма и месец, от както е купен). Рутера от суича на доставчика е на около 20-25м, ако не се лъжа, възможно е и по-малко понеже беше на съседния вход, но преди време го изместиха на нашия таван.

За температури не може да се приказва.. Той е студен.

Когато бяха двата рутера, беше на 5-6м един от друг и всичко беше ок. Остана само 841 (няма и месец, от както е купен). Рутера от суича на доставчика е на около 20-25м, ако не се лъжа, възможно е и по-малко понеже беше на съседния вход, но преди време го изместиха на нашия таван.

За температури не може да се приказва.. Той е студен.

Качи снимки на : - Wireless Advanced,- Wireless Settings . каква защита си сложил на рутера ?

• Автор

Трудно ми беше, за да успея да ги направя.. Дори бавно влизам в него.

Сложих и един speedtest на кабел. Защитата ми е WPA2 + AES

Редактирано от Nikolay Penchev (преглед на промените)

Ресетни рутера и му направи на ново настройките.

А през кабела от доставчика директно в компа какви са скоросите?

• Автор

Ресетни рутера и му направи на ново настройките.

А през кабела от доставчика директно в компа какви са скоросите?

50Mbps твърдо download, а Upload не знам защо е малко по-малко директно с кабела 5-6mbps. През рутера, когато беше ок беше 12-16.

Доставчика ми предлага 50+/25+

50Mbps твърдо download, а Upload не знам защо е малко по-малко директно с кабела 5-6mbps. През рутера, когато беше ок беше 12-16.

Доставчика ми предлага 50+/25+

Аз съм на същия доставчик и със същия рутер, но с техния фирмуер и достигам същите скорости.

• Автор

Аз съм на същия доставчик и със същия рутер, но с техния фирмуер и достигам същите скорости.

Имам един приятел със същия и горе долу става. Моя е с оригиналния фърм и пак.. След ресета малко се оправи, има някакви временни скокове на скоростта за части от секундата. Чудех се дали може да се флашне WR841ND фърм-а, колкото знам са идентични просто на ND се махат антените.

Версията за него е по-нова. Това пише в сайта им

Мрежовия адаптер на лаптопа ти поддържа N стандарт.Защо не си настроил рутера само на него,а сега е 11bgn mixed !По голяма скорост се получава също,при beacon interval-50(default 100).При теб защо е на 40 !...

• Автор

Мрежовия адаптер на лаптопа ти поддържа N стандарт.Защо не си настроил рутера само на него,а сега е 11bgn mixed !По голяма скорост се получава също,при beacon interval-50(default 100).При теб защо е на 40 !...

Има още 2 лаптопа с b/g. За beacon interval бях гледал някъде, че колкото по-малко е по-добре, но ок. Ще го направя на 50 сега.

EDIT: Когато го нагласих на N only е идеален, но брат ми и баща ми нямат N..

Редактирано от Nikolay Penchev (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.