Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесор и РАМ за дъно ASUS M2N-X Plus

Featured Replies

Здравейте

Предварително се извинявам ако съм объркал раздела и съм пуснал темата в грешен раздел
Знам че сте успели да помогнете на много хора и се надявам да успеете да ми помогнете и на мен.
Имам това дъно ASUS M2N-X Plus : http://www.asus.com/Motherboard/M2NX_Plus/  и в момента съм с процесор AMD Athlon  едноядрен. Искам да направя ъпгрейд  на машинката като започна от процесора. В съпорт листа на дъното има 2-ядрени Атлони , 3-ядрени и 4-ядрени Phenom, които ми е трудно да намеря понеже са стари като модели и затова се обръщам към вас с молба ако можете да ми помогнете от къде бих могъл да ги намеря или втора употреба от някого от вас ако случайно ви се намират останали такива от стари конфигурации. Търся по конкретно някой от следните модели процесори като естествено ми се иска да е последния -  Phenom X4 9450, но в крайна сметка каквото се намери това ще е нямам голям избор:

Phenom X3 8250e(HD8250ODJ3BGH),1.9GHz,rev.B3,65W,SocketAM2+,Triple-Core

Phenom X3 8450e(HD8450ODJ3BGH),2.1GHz,rev.B3,65W,SocketAM2+,Triple-Core

Phenom X4 9100e(HD910OBJ4BGD),1.8GHz,65W,rev.B2,SocketAM2+,Quad-Core

Phenom X4 9150(HD9150ODJ4BGH),1.8GHz,65W,rev.B3,SocketAM2+,Quad-Core

Phenom X4 9350 (HD9350ODJ4BGH),2.0GHz,65W,rev.B3,SocketAM2+,Quad-Core

Phenom X4 9450 (HD9450ODJ4BGH),2.1GHz,65W,rev.B3,SocketAM2+,Quad-Core

Също така търся и плочки рам DDR 2 на 1066 Mhz които също се подържат от дъното (поне така разбрах от описанието), но за сега успявам да намеря само на 800 Mhz

Въпрос: с каква цел се прави този ъпгрейд? Според мен смяна на платформата е по-доброто решение - ъпгрейд на базата на AM2/AM2+ дъно е залъгване за кратко - да купиш и памет, и процесор днес, и още утре да трябва да ги продадеш. Скачай на FM2 - за тази платформа има сносни процесори с много адекватно вградено видео.

не влагай пари, дъното ти е от най големите боклуци:

1. че е асус

2. че е с nvidia

3. че тя е GeForce6100 /nForce430

таман ще смениш процесора и то ще умре, а с по бърза памет веротността да умре по бързо става по голяма...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Въпрос: с каква цел се прави този ъпгрейд? Според мен смяна на платформата е по-доброто решение - ъпгрейд на базата на AM2/AM2+ дъно е залъгване за кратко - да купиш и памет, и процесор днес, и още утре да трябва да ги продадеш. Скачай на FM2 - за тази платформа има сносни процесори с много адекватно вградено видео.

Ъпгрейда го правя с цел да го съживя малко компютъра и ще го дам на малкия син да играе игри на него. Знам че по добре нов но за сега нямам тази възможност. Играл съм игри на него като Crysis, Call of Duty 4, Need for Speed carbon и що годе вървят но горкия процесор  не смогва и  затова искам да направя този ъпгреид. И точно защото са стари модели и ми е трудно да ги намеря и затова се обърнах към вас ако можете да ми помогнете и да ме насочите мога ли от някъде да ги намеря в България

Каква е видеокартата? Ако тя е спънката и се смени с по-производителна, пак опираме до процесор, а за такъв може да се погледне по форумите на старо - нов не си струва да се купи.

• Автор

не влагай пари, дъното ти е от най големите боклуци:

1. че е асус

2. че е с nvidia

3. че тя е GeForce6100 /nForce430

таман ще смениш процесора и то ще умре, а с по бърза памет веротността да умре по бързо става по голяма...

Знам приятелю но както по горе казах, правя го с цел да го съживя малко и да го връча на малкия ми син, не е за мен да си го оставя. За мен след време като събера някой лев направо ще си сглобя нова кофигурация ....естествено след като се допитам до вас и ми препоръчате вие, но на този етап нямам възможност и затова е цялото това упражнение

• Автор

Каква е видеокартата?

Ако тя е спънката и се смени с по-производителна, пак опираме до процесор, а за такъв може да се погледне по форумите на старо - нов не си струва да се купи.

В момента съм с тази видекарта R4350-MD512H : http://www.msi.com/product/vga/R4350-MD512H.html , като съм и сложил един вентилатор отгоре на охладителя за да я охлажда, но след известно време и тя най вероятно ще бъде сменена с някоя с 1 GB или 1,5 GB памет. Можеш ли да ме насочиш към някой форум за компоненти на старо, питам защото вече идея си нямам къде да ги търся тези неща

ако ще сменяш нещо смени само картата... хич не ми е ясно как си играл crysis с тая карта... хубавото на картата е, че ще може да я ползваш после и на новия компютър... с колко рам си? ако си с 2гб и рам не си струва да купуваш (освен евентуално ако е на една платка да купиш още една за около 45-50лв) насочи се към карта с ddr5 (не си струва да спестиш 10лв пък да е с ddr3)не гледай количеството рам, важна е честотата и колко битова е шината на паметта - има карти с 512 ддр3 и са с >30% по бързи от карта с ddr2 (и то ако видеото е 128 битово, 64 битовото е кажи речи двойно по бавно от 128 битовото)... разликите между ddr3 и ддр5 са по малки... с системата ти слабото място е 64 битовото видео, с което си се набутал. също така е важно колко стрийм процесора има чипа на картата...

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=44598

или

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=45743

и двете карти са в пъти по бързи от това с което си сега... и нямат кой знае какви изисквания към захранването... обаче ако все пак си решил да ъпгрейваш ще трябва да заделиш едни 70-80лв минимум за захранване, което наистина вади 400 вата (не само да ги пише на лепенката)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

ако ще сменяш нещо смени само картата... хич не ми е ясно как си играл crysis с тая карта... хубавото на картата е, че ще може да я ползваш после и на новия компютър... с колко рам си? ако си с 2гб и рам не си струва да купуваш (освен евентуално ако е на една платка да купиш още една за около 45-50лв) насочи се към карта с ddr5 (не си струва да спестиш 10лв пък да е с ddr3)не гледай количеството рам, важна е честотата и колко битова е шината на паметта - има карти с 512 ддр3 и са с >30% по бързи от карта с ddr2 (и то ако видеото е 128 битово, 64 битовото е кажи речи двойно по бавно от 128 битовото)... разликите между ddr3 и ддр5 са по малки... с системата ти слабото място е 64 битовото видео, с което си се набутал. също така е важно колко стрийм процесора има чипа на картата...

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=44598

или

http://mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=45743

и двете карти са в пъти по бързи от това с което си сега... и нямат кой знае какви изисквания към захранването... обаче ако все пак си решил да ъпгрейваш ще трябва да заделиш едни 70-80лв минимум за захранване, което наистина вади 400 вата (не само да ги пише на лепенката)

Колкото и да е учудващо с тази видеокарта наистина съм ги играл тези игри с настройки по дефолт на игрите. Вярно че не вървят идеално игрите но съм ги играл но процесора бичи нон стоп на100% и на моменти вдигаше температура и съм ги играл на почивки така да се каже :)) В момента съм с една плочка рам 1х 2GB A-Data на 800 Mhz. Напълно съм съгласен че карта с ddr5 е по производителна и след известно време ще я сменя с такава но това няма да олекоти процесора, затова съм тръгнал първо с процесора и рамта а след това след някой друг месец и видеокартата.  Видеокарта винаги може да се намери, но процесора ми е проблем че не мога да го намеря никъде и затова се обърнах с молба към вас ако можете да ме насочите къде да търся или пък на някой от вас ако случайно му е останал от някаква стара конфигурация

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.