Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От Windows 8 към Windows 7 как?

Featured Replies

Здравейте!

Купих си лаптоп Asus X55A-SX197H но е с инсталиран Windows 8 а изкам да сложа Windows 7 но имам няколко проблема.

1. Когато вляза в Bios за да направя да Boot-ва диска не става малко по различен е Bios-а от старият ми компютър когато вляза в Boot няма да избирам first divice а трябва да го напиша. Трябва да му напиша името и пиша CDROM но има някакъв Path в които не зная какво да напиша пиша CDROM и го приема и когато съм готов му давам Create след това го запазвам и деактивирам стария boot и оставям този които направих запазих всичко и излезнах тои се рестартира но не изка да чете диска а пак влиза в Bios-a когато си върна стария Boot си стартира Windows 8.

2. Форматирах целея HDD като се надявам, че ще старира диска за да инсталирам Windows 7 но когао сърши форматирането сложих диска с Windows 7 за да почна да го инсалирам но то започна да си инсталирва Windows 8 сам инсталира се с всички драйвери.

Преди инсталирвал ли си уиндолс с въпросният диск. Защото ако не си записал правилно диска няма да иска да го чете.

П.С А сега разбирам че въпроса не е от това. Не съм се сблъсквал още с такива пробрлеми и незнам как да помогна.

Редактирано от amd World (преглед на промените)

Здравейте!

Купих си лаптоп Asus X55A-SX197H но е с инсталиран Windows 8 а изкам да сложа Windows 7 но имам няколко проблема.

1. Когато вляза в Bios за да направя да Boot-ва диска не става малко по различен е Bios-а от старият ми компютър когато вляза в Boot няма да избирам first divice а трябва да го напиша. Трябва да му напиша името и пиша CDROM но има някакъв Path в които не зная какво да напиша пиша CDROM и го приема и когато съм готов му давам Create след това го запазвам и деактивирам стария boot и оставям този които направих запазих всичко и излезнах тои се рестартира но не изка да чете диска а пак влиза в Bios-a когато си върна стария Boot си стартира Windows 8.

2. Форматирах целея HDD като се надявам, че ще старира диска за да инсталирам Windows 7 но когао сърши форматирането сложих диска с Windows 7 за да почна да го инсалирам но то започна да си инсталирва Windows 8 сам инсталира се с всички драйвери.

Прочети тази Тема.

Да видях тази тема но тя не ми помогна

Сигурен ли си,че Win7 е правилно записан на диска ?

Проблем с БИОС нямаш! Проблема е ,че не четеш упътването на лаптопа,който имаш.Там е указано с кой клавиш,как се прави.

Човека ти го е написал....в  упътването всичко е записано.Ама няма кой да види ;)

Редактирано от overwhelmii (преглед на промените)

• Автор

Сигурен ли си,че Win7 е правилно записан на диска ?

Човека ти го е написал....в  упътването всичко е записано.Ама няма кой да види ;)

Да сигурен съм че Windows 7 е записан правилно защото е преинсталирван компютър с този диск. Ръководствово го четх цялото но абсолютно нищо не намирам

Да видях тази тема но тя не ми помогна

Using the Recovery DVD: 1. Insert the Recovery DVD into the optical drive. Your Notebook PC needs to be powered ON. 2. Restart the laptop. Press ESC when you see ASUS logo and then select the optical drive (may be labeled as "CD/DVD") from ODD. Press [Enter] to boot from the Recovery DVD.

Друг път като си купиш нещо първо му прочети книжката,просто приятелски съвет.

• Автор

Друг път като си купиш нещо първо му прочети книжката,просто приятелски съвет.

По този начин вече пробвах но пак се опитах и не стана изписва "Please select boot device: 1.Windows Boot Manager (PO: Hitachi)

2.Enter Setup

Други няма да избирам когато направа Boot мога да го избирам от тук но когато го избера започва да зарежда и ми влиза пак в Bios-а.

По този начин вече пробвах но пак се опитах и не стана изписва "Please select boot device: 1.Windows Boot Manager (PO: Hitachi)

2.Enter Setup

Други няма да избирам когато направа Boot мога да го избирам от тук но когато го избера започва да зарежда и ми влиза пак в Bios-а.

Как записа диска с Windows?

• Автор

Как записа диска с Windows?

Записах го с Nero но с този диск си преинсталирах стария компютър без проблеми а на този не става

• Автор

Хайде прочети това ръководство тогава.

Сега като видях аз имам само "Add New Boot Option и  Delete Boot Option"  Boot Configuration: Fast Boot [Enabled] и Launch CSM [Disabled] гледам, че имам и накакво Driver Option Priorities но немога да го цъкна. Имам и Boot Option Priorities: Boot Option #1 [Windows Boot Manager (PO: Hitachi HTS545050A7E380)  нямам  Boot Option #2 както е в ръководството и нямам това CD/DVD ROM Drive BBS Priorities както и това Hard Device BBS Priorities.

тоя боклуктот е правен явно по поръчка за Бахти Тъпата Компания. всички боклуци които идват със 8 по подразбиране са настроени да зареждат само от диска. влез с биос и направи снимка, на секцията boot. качи я тука за да ти кажа кое да включиш (то по подразпиране пак ще иска да бъътва от диска, но ще ще може с клавиш да се избира дали да не бутва от друго място)... другия вариант е да експериментираш с настройките в биос... в биос на асус се влиза с esc. и понеже 8 е голям шит, много трудно се прави харуерен рестарт за да се добереш до биос. а го прая по следния начин:

вадя батерията и адаптера

свързвам адаптера, включвам лаптопа и държа натиснат F2

2. Switch to "Boot" and set “Launch CSM” to Enabled.3. Switch to "Security" and set "Secure Boot Control" to Disabled.4. Press F10 to save and exit.5. Press and hold ESC key to lunch boot menu when the notebook restarts. 

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

тоя боклукто е правен явно по поръчка за нахти тъпата компания. всички боклуци които идват със 8 по подразбиране са настроени да зареждат само от диска. влез с биос и направи снимка, на секцията boot. качи я тука за да ти кажа кое да включиш (то по подразпиране пак ще иска да бъътва от диска, но ще ще може с клавиш да се избира дали да не бутва от друго място)... другия вариант е да експериментираш с настройките в биос... в биос на асус се влиза с esc. и понеже 8 е голям шит, много трудно се прави харуерен рестарт за да се добереш до биос. а го прая по следния начин:

свързвам адаптера, включвам лаптопа и държа натискан esc

Launch CSM [Disabled] - дай на енаблед или ауто

Launch CSM го правих на enabled но си е все същата работа сега ще се опитам да направя нов Boot option.

Сега на първото ми пише Add boot option тук какво трябва да напиша CD/DVD ROM ? или нещо друго, след това имам Select Filesystem но немога да го променя пише само PCI(1Fl2)DevicePath(Type 3 , SubType 12)HD(Part1, Sig2825be3c-a830-413a-b913-334f17389c83), след това има  Path for boot option тук също не зная какво да напиша  и когато съм готов давам Create но когато му дам  F10 да запази и да излезне се рестартира и пак влиза в Bios-а но ми е променило  Boot Option #2 аз го бях написал CD/DVD ROM а то го е променило на  CD/DVD ROM (PO: Hitachi HTS545050A7E380) но когато си го дам на Boot Option #1 си тъгва без проблем.

тоя боклукто е правен явно по поръчка за нахти тъпата компания. всички боклуци които идват със 8 по подразбиране са настроени да зареждат само от диска. влез с биос и направи снимка, на секцията boot. качи я тука за да ти кажа кое да включиш (то по подразпиране пак ще иска да бъътва от диска, но ще ще може с клавиш да се избира дали да не бутва от друго място)... другия вариант е да експериментираш с настройките в биос... в биос на асус се влиза с esc. и понеже 8 е голям шит, много трудно се прави харуерен рестарт за да се добереш до биос. а го прая по следния начин:

свързвам адаптера, включвам лаптопа и държа натиснат F2 (с което влизаш в биос)

2. Switch to "Boot" and set “Launch CSM” to Enabled.3. Switch to "Security" and set "Secure Boot Control" to Disabled.4. Press F10 to save and exit.5. Press and hold ESC key to lunch boot menu when the notebook restarts. 

Добре а трябва ли да правя Fast Boot на Disabled ?

ми пробвай с disabled/enabled ... но мисля че няма значение как е настроен

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

ми пробвай с disabled/enabled ... но мисля че няма значение как е настроен

Много ти благодара сега вече стана  благодаря на всички които ми отговориха :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.