Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

съвет за конфигурация

Featured Replies

Привет на всички, това е първия ми пост и ще помоля за съвет. До сега съм имал няколко компютъра но все от някой "техно" маркет. Сега реших сасм да си го зглобя, за това от три седмици чета този форум. До тук разбрах , че за добра конфигурация са нужни от 1200лв. до 1400лв. аз ще отделя 700лв. за начало. Та ще ползвам компютъра за уеб дизайн, филми и игри, уеб дизвйн ще рече едновременно работа с фотошоп, дриймуейвър и експлорър с поне пет таба. Решил съм да взема със сигурност тези неща 1. Кутия колорфул 70-80лв. 2. Вентилктор -cm evo 212 60лв. 3. Рам 8gb 114 лв 4. Hdd 1gb 115лв Извинявам се за това ръчно писане но съм влезнал през смартфона много е трудно да взема линкове от никем пиша цените по спомен. От стария ще ползвам монитора 1024х786 , игррите които ще искам да играя са MOH , hitman, farcray, sniper elit. Идеята ми е да взема някое дъно z77 с процесор от рода на g2020 да ползвам вграденото видео за сега а след време да взема външно видео а след това и да сменя процесора с i7 като им паднат цените. Та чакам вашите предложения, никога не съм ползвал amd и нямам нищо против тях но бих предпочел интел.

BB код:

Обща стойност - 699.36 лв. с ДДС Линк към количката http://nikem-bg.net/cart/46122p1r48184p1r1002735p1r45242p1r45236p1r44260p1r46378p1rf.html .

За фотошоп бих избрах AMD Vishera  :) Но ти си знаеш най-добре какво искаш  :) След време ще слагаш ли още рам? Ако не по-добре смени с тази рам BB код:

Обща стойност - 83.26 лв. с ДДС

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Защо ти е този вентилатор?

Ето какво ти предлагам, като съм включил малко SSD (SLS) за използване на intel smart response technology:

Обща стойност - 673.73 лв. с ДДС
  • Автор

Защо ти е този вентилатор? Ето какво ти предлагам, като

След време ще има видео карта и i7 който ще се клоква за това искам от тези кутий с 4-5 вентилатора и за това слагам този охладител . Въпрос: как ще се играят игрите с подобна конфигурация , в смисъл достатъчно ли е.

Редактирано от rumenst (преглед на промените)

Фотошоп, дриймуейвър и клокнат процесор, за мен е нещо като руска рулетка. Тази кутия има добър въздушен поток и достатъчно места за вентилатори. Ако добавиш видеокарта, ще се играят горе-долу, доста игри. 

• Автор

Фотошоп, дриймуейвър и клокнат процесор, за мен е нещо като руска рулетка. Тази кутия има добър въздушен поток и достатъчно места за вентилатори. Ако добавиш видеокарта, ще се играят горе-долу, доста игри. 

Какво имаш предвид ,опасно ли е?

Всеки овърклок прави системата малко или много нестабилна. За сериозна работа се използват системи с памет с корекция на грешките (ECC) и масиви за съхранение на данните RAID 1, RAID 5... Но, при твоя бюджет това е невъзможно.

• Автор

Всеки овърклок прави системата малко или много нестабилна. За сериозна работа се използват системи с памет с корекция на грешките (ECC) и масиви за съхранение на данните RAID 1, RAID 5... Но, при твоя бюджет това е невъзможно.

Благодаря за инфото, може би ще пропусна клока.

Щом ще е за програми , ще се ползва вградено видео , то най-удачния избор е АМД - 4 ядра , доста по-добра вградена видео карта. След време само слагаш едно видео и всичко ти заспива ;)

ASROCK FM2A75 PRO4 AMD A75 FM2
AMD A10-5800K X4/3.8G/FM2/BOX
2X4GB DDR3 1600G HIPERF A-DATA
1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
CM ELITE 372 BLACK NO PSU
NJOY 500WGX 500W Passive PFC

Обща стойност: 698.51 лв. с ДДС

Линк към количка: http://nikem-bg.net/cart/47470p1r47066p1r43474p1r1002735p1r48267p1r1039p1rf.html

Колега поздрави за добре написаната тема!Казваш ,че имаш стара система и ти предлагам ако е възмошно времонно да ползваш старата видео карта(колкото да изкара картина на монитора) и да вземеш това:ASROCK Z75 PRO3 /Z75/1155 1 145.80 лв. 145.80 лв.I5-3350P /3.1G/6MB/BOX/LGA1155 1 309.29 лв. 309.29 лв.4G DDR3 1600G A-DATA XPG 1 43.83 лв. 43.83 лв.1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX 1 116.76 лв. 116.76 лв.PSU CM GX LITE 500W 1 80.90 лв. 80.90 лв.Общо 690лв. от никем и кутия Colorful SG-Z2R(страхотна кутия за тази цена) за 60лв. от ера За общо 750лв. ще имаш една перфектна основа за твоите нужди - след като спестиш пари ще добавищ още една плочка рам и видео карта , при желание и монитор.Можеш да клокнеш процесора(до към 3.7/3.8Гхз елементарно без покачване на напрежението) с No K OC функцията която предлига това дъно

• Автор

От старата конфигурация нищо не мога да ползвам ,беше със 128мв карта но изгоря сега съм с 16мв освен това е AGP . А за AMD предложението на колегата по горе ,не съм много сигурен но FM2 не е ли по-стар сокет. В смисъл ,че няма да има възможност за ъпгрейд. Преди години гледах видео на което показаха атлон на който махнаха охладителя и той изпуши. Дали amd-та вече имат защита. Просто въпрос извън темата.

FM2 е по-нов, а и процесора е доста мощен и няма нужда от ъпгрейд. 

Привет на всички, това е първия ми пост и ще помоля за съвет. До сега съм имал няколко компютъра но все от някой "техно" маркет. Сега реших сасм да си го зглобя, за това от три седмици чета този форум. До тук разбрах , че за добра конфигурация са нужни от 1200лв. до 1400лв. аз ще отделя 700лв. за начало. Та ще ползвам компютъра за уеб дизайн, филми и игри, уеб дизвйн ще рече едновременно работа с фотошоп, дриймуейвър и експлорър с поне пет таба. Решил съм да взема със сигурност тези неща 1. Кутия колорфул 70-80лв. 2. Вентилктор -cm evo 212 60лв. 3. Рам 8gb 114 лв 4. Hdd 1gb 115лв Извинявам се за това ръчно писане но съм влезнал през смартфона много е трудно да взема линкове от никем пиша цените по спомен. От стария ще ползвам монитора 1024х786 , игррите които ще искам да играя са MOH , hitman, farcray, sniper elit. Идеята ми е да взема някое дъно z77 с процесор от рода на g2020 да ползвам вграденото видео за сега а след време да взема външно видео а след това и да сменя процесора с i7 като им паднат цените. Та чакам вашите предложения, никога не съм ползвал amd и нямам нищо против тях но бих предпочел интел.

Една препоръка и от мен, понеже и аз съм със същите планове. Затова и купих едно що годе добро дъно, дето да ми свъртши работа и евтиния G860. Аз за разлика от теб имам доста мощна за тоя процесор видеокарта, но идеята ми отново е да ъпгрейдвам с i5/i7 или ще мина на по-добрия вариант - продажба на процесор и дъно и замяна с такива за Haswell,  които излизат скоро. Та от тая гледна точка бих ти дал идея да спестиш от дъно и след няколко месеца просто да смениш отново платформата. Мисля, че ще си заслужава! Вземаш един G2020  за стотина лева ( най-изгодно излиза) и някакво евтино дъно, към което смяташ, че ще включиш всичката налична периферия. Стигат ти 4 GB  евтина A-DATA Pro RAM памет на 1600 MHz. Ще спестиш доста пари, които след няколко месеца ще вложиш в нова платформа и видеокарта, след като продадеш това дъно и процесор. 

Редактирано от KB2640148 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички които дадоха мнение, има върху какво да помисля.

Благодаря на всички които дадоха мнение, има върху какво да помисля.

Хубаво ще е после да споделите и какво сте измислили.Ако покупката е налице,добре е да кажете и какви са впечатленията ви.

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Хубаво ще е после да споделите и какво сте измислили.Ако покупката е налице,добре е да кажете и какви са впечатленията ви.

Покупката е направена :

asrock b75pro3

intel G2020

A-DATA 2x4GB

seagate 1TB

LG DVDRW 

CM EVO TX3

CM K380+PSU500W

Обща стойност 660лв.

Адски съм доволен от покупката ,сам си го сглобих (за първи път). В сравнение със стария е направо ракета.

Програми ,игри  са супер бързи, сега само остана да продам стария и да си взема един монитор.

Може би ще ми помогнете, мисля да взема телевизор с HDMI ,и да го ползвам като монитор или не е добра идея.

Pentiun4 1700Mhz

RAM 512mb

40GB HDD

ASUS DVDRW

VC 16MB

Monitor LG Flatron 15" 

Това е стареца ,според вас колко мога да му взема.

И отново благодаря на всички които помогнаха със своите мнения.

Pentiun4 1700Mhz

RAM 512mb

40GB HDD

ASUS DVDRW

VC 16MB

Monitor LG Flatron 15" 

Това е стареца ,според вас колко мога да му взема.

И отново благодаря на всички които помогнаха със своите мнения.

Подари го на някого. Дори и 20лв. няма да му вземеш, но някой може много да му се зарадва.

Подари го на някого. Дори и 20лв. няма да му вземеш, но някой може много да му се зарадва.

25-30 лева , зависи на кой сокет е процесора...

ПП: На 478 е май - 20 лева са си пари, резервен LINUX от по-леките е вариант....

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.