Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за озвучителна система, за вкъщи

Featured Replies

Здравейте, имам нужда от компетентен съвет! Искам да си купя озвучителна система за вкъщи. Нещо средно между домашните аудио системи и професионалните (за дискотека), като мощност. Какви тонколони трябва да избера, какъв усилвател, суббуфер трябва ли ми? Системата ми трябва главно за слушане на музика, разбирате, сбирки с приятели, поводи семейни... Музиката ще се пуска през лаптоп, не знам дали това е от значение.

Здравейте, имам нужда от компетентен съвет! Искам да си купя озвучителна система за вкъщи. Нещо средно между домашните аудио системи и професионалните (за дискотека), като мощност. Какви тонколони трябва да избера, какъв усилвател, суббуфер трябва ли ми? Системата ми трябва главно за слушане на музика, разбирате, сбирки с приятели, поводи семейни... Музиката ще се пуска през лаптоп, не знам дали това е от значение.

От значение е да си оправиш заглавието за да не изтрият темата. Да прочетеш правилата на форума. И да кажеш бюджета какъв е. 

Това е много положително, но с колко пари разполагаш?

До колкото разбирам искаш да дадеш пари за един хубав усилвател и тонколони които да е над домашно ниво, но да пускаш музика от един лаптоп и най-вероятно mp3 формат е малко безмислено.

Първо трябва да започнеш със закупуване на една аудио-карта от по-висок клас - примерно Sound Card, ExpressCard, Creative X-FI XTREME AUDIO и през оптичния изход да извадиш сигнала към усилвателя. Забравяш mp3 формат и започваш да сваляш музика в  flag

Редактирано от saint_jazz (преглед на промените)

Ако лаптопа няма ExpressCard кво ще правим с качествената музика ? А и да има ExpressCard не знаете колко см. е дали е 3,4см или 5,4см а и пиновете не ги знаете :D Тази карта по-горе е с 26 пина 5,4см.  :P

Редактирано от VipKokata (преглед на промените)

Хайде сега, вие го изкарахте, че ще отваря студио, човекът пита за нещо, което да му върши работа за сбирки с приятели, а не да затвори очите настанен във креслото и забравяйки за всичко да се наслаждава на кристален звук. С една дума всяка една система от среден клас ще му върши работа, само трябва да я избере, с което можете вие да му помогнете :) Само трябва наистина да определи до колко пари.

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря, че се отзовахте толкова бързо.. значи бюджета ми е 1000лв, но бих дал и повече, ако няма как да намеря нещо качествено за тези пари :) 

Аз като минал по този път бих препоръчал следното:

USB DAC (зв карта) за около 70 лв.

Тонколони на старо за около 200-300 лв.

Усилвател на старо за около 200-250 лв.

Субуфер (той може и нов) за около 200-400 лв.

И с кабелаците мисля, че ще може да се вмести в 1000 лв.

Благодаря, че се отзовахте толкова бързо.. значи бюджета ми е 1000лв, но бих дал и повече, ако няма как да намеря нещо качествено за тези пари :)

За добра и силна музика в къщи и за купони препоръчвам нещо такова http://www.bgaudioclub.org/showthread.php?20474-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8http://www.bgaudioclub.org/showthread.php?16667-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%9E%D0%A2-%D1%81-10-quot-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BA%D1%81-%D0%B8-FRS8M , за усилвател може да се вземе нещо втора ръка транзисторно, за предпочитане европейско или в краен случай японско. Щом ще се слуша от компютър поразгледай и външни USB дакчета с чип РСМ2704 или по-добро. Ще се вместиш в сумата даже и ще ти останат. Ако кажеш и от къде си може да те прати някой да пазаруваш където трябва.

Ето един добър усилвател http://audiozavar.com/archives/16794 , може би ще му малеят горните колони, но при разумна употреба няма проблем. Посочените ватове даже са намалени доста. Може би това не е усилвател за купони, защото там всеки пипа дето не разбира!

Може и този надежден и ремонтопригоден http://audiozavar.com/archives/2438http://www.hifi-pictures.net/amplifiers-home/Grundig%20FineArts%20V3/amp.htm .

Редактирано от AGD (преглед на промените)

• Автор

от Банско съм :) очевидно няма как да мина без аудио-карта... тонколоните активни или пасивни трябва да са ми, суббуфер трябва ли ми? AGD, втория усилвател, който си ми предложил ми харесва, малък, компактен. значи тая система ми трябва за купони, т,е. трябва да може да носи на бой, да е лесна за употреба, достатъчно мощна. имам някаква обикновена стерео уредба, която има две тонколони по 100 вата, искам нещо повече от това. Благодаря за мненията, рядко човек попада на такава отзивчивост :)

от Банско съм :) очевидно няма как да мина без аудио-карта... тонколоните активни или пасивни трябва да са ми, суббуфер трябва ли ми? AGD, втория усилвател, който си ми предложил ми харесва, малък, компактен. значи тая система ми трябва за купони, т,е. трябва да може да носи на бой, да е лесна за употреба, достатъчно мощна. имам някаква обикновена стерео уредба, която има две тонколони по 100 вата, искам нещо повече от това. Благодаря за мненията, рядко човек попада на такава отзивчивост :)

В банско не знам магазини или търговци. Аудиокартата е бонус ако искаш добро качество и да работиш с флакове, иначе за МР3 може и с вградената. Активните стереоколони за мощност към 100 вата са много скъпи. Щом ще си вземаш усилвател /втория е много здрав/ не ти трябват активни колони. Колоните дето ти показах са точно за купони, имат достатъчно мощност, баса е на ниво и са здрави и евтини имам правени такива. Ето и нещо също което си заслужава http://www.technomarket.bg/products/09024977/jamo-s-606-dark-apple, и такива съм ползвал. Събуфър няма да ти трябва. 

Редактирано от AGD (преглед на промените)

Ето и нещо също което си заслужава http://www.technomarket.bg/products/09024977/jamo-s-606-dark-apple, и такива съм ползвал. Събуфър няма да ти трябва. 

Със сигурност с тези няма да ти трябва съб. Имам ги вече от около половин година и още не мога да им се нарадвам, звука(според мен) е просто невероятно чист, с приятен и дълбок бас(не е за предпочитане да ги слагаш в закрито помещение по - малко от 30 квадрата, ако ще ги слушаш на мах.)И с кристални и ясни високи/среди. Невероятни колони, просто ако не си ги слушал не можеш да си представиш за каква мощност, и също така приятна звукова картина става въпрос.  ;)  :)

я дайте линк от къде може да се купи USB DAC

http://www.bgaudio.org/forums/viewtopic.php?f=13&t=20113&sid=368a4dfb601ffc6697fea4e231514594&start=60

USB DAC /USB звукова карта/ модел Тракия

Представям на вашето внимание, най-новият ми модел USB AUDIO DAC, който нарекох "Тракия". По същество, това е добре познатия вече с високото си качество продукт, който развивам от дълго време. Разликата е, че този модел е пригоден за потребителите, които така или иначе не желаят да ползват опцията за захранване на модула от външен, стабилизиран и нискошумящ източник. Премахнати са захранващата букса и превключвателя на захранването. Те освободиха място за добавяне на по-голям капацитет филтриращи кондензатори, с което се подобрява филтрацията на захранването по USB порт. Модулът се захранва директно от компютъра по USB-кабела.

Отново ползвам като изходни развързващи кондензатори, последният модел на японците от NICHICON, а именно "КА". Тези кондензатори са представени за пръв път пред света, в началото на октомври миналата година, на “CEATEC JAPAN 2011". Успях да се сдобия с екземпляри от първата партида, пусната в продажба през юни 2012г, при оторизираните дистрибутори в САЩ. Този нов модел е наистина много добър. Сравнявах еднотипни DAC-ове, само с различни изходни кондензатори и модел КА успя да набие предния модел КW, както и ELNA SILMIC II. Не зная какво точно са променили японците, но звученето е една идея по-ясно и отчетливо, приближаващо се много до моите тотални фаворити - немските NOS кондензатори FRAKO.

Сега няколко думи за онези, които за пръв път се сблъскват с този продукт USB AUDIO DAC. Модулът представлява стерео, външна, звукова карта за компютър/лаптоп, като предоставя възможността да получите истински аудиофилски звук от вашата преносима или десктоп машина. Базиран е на чудесния чип на TEXAS INSTRUMENTS, разработен за USB интерфейс. Захранва се директно от USB порта. Обърнато е много сериозно внимание на филтрацията на захранването. Самата тя е CLCLC тип , изпълнена само с качествени кондензатори. Изходите са на стерео RCA конектори /чинчове/. USB входът е стандартен USB type B конектор /от принтер/ и се свърза с компютърния USB порт, посредством стандартен кабел за принтер. Модулът не изисква никаква инсталация на драйвери, разпознава се автоматично и без никакви проблеми още при свързването си, от операционни системи WINDOWS XP, VISTA, WINDOWS 7, LINUX, MAC OS.

Няколко думи за звученето. Целта при създаването на този модул беше да се направи сравнително евтин продукт, който успешно да надсвирва звукови карти с цени от трицифрени порядъци-примерно Creative X-Fi и Asus Xonar. И той го прави. Свързвате този USB AUDIO DAC и веднага чувате колко много е изяждала от звука вашата вградена звукова карта или пък някоя друга, за която са изписани маса хвалебствия в интернет. Благодарение на чудесния чип и безкомпромисната компановка, звученето е пълнокръвно, реално, живо. Няма липси в нито един диапазон. Свири като добър CD плеър.
Цената е за USB DAC, монтиран в кутийка, както е показано на снимката. Изходното ниво на това устройство е 0,65V RMS. То е зададено от производителя на чипа, чрез вградения изходен буфер и не подлежи на промяна от конструкторите на звукови карти.

МОДУЛЪТ ПРИТЕЖАВА USB ЦИФРОВ ВХОД ЗА ВРЪЗКА С КОМПЮТЪР И АНАЛОГОВИ АУДИОИЗХОДИ. ДРУГИ ФУНКЦИИ /КАТО МИКРОФОННИ И ЛИНЕЙНИ ВХОДОВЕ/ НЕ СЪДЪРЖА. В ТОЗИ СМИСЪЛ, НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА ПЪЛНОФОРМАТНА ЗВУКОВА КАРТА. НО ИМЕННО ПОРАДИ ДИФЕРЕНЦИАЦИЯТА НА ФУНКЦИИТЕ И ОПРОСТЕНОСТТА СИ, ОБЛАДАВА ВИСОКО ЗВУКОВО КАЧЕСТВО.

ВНИМАНИЕ ! НЕ НОСИМ ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОВРЕДИ, ПРИЧИНЕНИ ОТ ИНТЕРВЕНЦИЯ ПО МОДУЛИТЕ, КАКТО И ВКЛЮЧВАНЕТО ИМ КЪМ ДЕФЕКТНИ КОМПЮТРИ ИЛИ ДРУГА НЕИЗПРАВНА АПАРАТУРА. USB AUDIO DAC Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАДЕЖДНО И БЕЗПРОБЛЕМНО РАБОТЕЩО УСТРОЙСТВО.

Цена - 70лв.

За повече информация на ЛС / 0886811477 / 0899399969 или [email protected] гр. Варна

Редактирано от eleena1999 (преглед на промените)

я дайте линк от къде може да се купи USB DAC

Понеже не си определил сумата за закупуване, аз ти предлагам да погледнеш тук:  http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=categories.view&category_id=202

Дакчетата на DJ Popa са хубави и доста хора ги ползват, не съм чувал някой да се оплаква.

Чичо ти Стефан е посочил страхотни дакчета, ама цената им е малко висока. Този http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=30126 си го харесах, пък и цената му е поносима.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.