Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам два лаптопа. Кои от тях е по-добрият?

Featured Replies

Здравей, народе! Искам да ми помогнете да избера между следните два лаптопа. Сдобих се с два лаптопа, но трябва да избера с кой да се разделя, кой да задържа за себе си. Първият: Asus eee pc 1015bx Нов е, няма и седмица. Държи се прилично, малко е слаб, но бива.. Уин седмица сп1 Характеристики:   Преносим компютър   Процесор: AMD C-50 Dual-Core (1 GHz, 1MB L2 кеш)   Видео карта: AMD Radeon HD 6250 - споделена памет   Памет: 1 GB DDR3 1066 MHz   Твърд диск: 320 GB SATA 5400 rpm   Дисплей: 10.1" (25,65 см) WSVGA (1024x600) матов дисплей с LED подсветка   Камера: 0.3 MPx уеб-камера с микрофон   LAN: 10/100 Mbps   Безжичен модул: Wi-Fi 802.11 b/g/n   Интерфейси: VGA порт за външен монитор, Аудио изход за слушалки, Вход за микрофон, HDMI порт, 2 x USB 2.0, RJ-45 (вход за LAN кабел)   Четец за карти: 3-in-1 Card Reader   Операционна система: Windows 7 Starter   Батерия: 3-клетъчна, литиево-йонна батерия   Тегло: 1.27 кг Вторият: Samsung NP-Q35 - Уин хп холм едишън. Употребяван е. Има белези от употреба. Малко е по-голям и физически, и параметри му са малко по-добри, има и записвачка. Батерията не знам колко издържа, към 2-3 часа, но това не е проблем. Проблема е, че когато не е включен в зарядното е много тъмен дисплея. Това не е някакъв дефект, просто лаптопа е такъв. Не знам коя година е произведен, но мисля, че е стар, а и е може би на поне една и половина-две години употребяван. (Съжалявам, интернета ми е на флашка и едва намерих информация за самсунг-а,). Процссор   Intel T2300, 1,66 ГГц Кэш   2 Мб FSB, МГц   667 Чипсет   Intel 945GM, ICH7M Дисплей   12,1" Видео   Интегрированное в чипсет, до 128 Мб выделенной памяти Тип матрицы   WXGA (1280х800), глянцевое покрытие ОЗ   512-1024 Mб В тестируемом образце 512 Мб Жёсткий диск   100 Гб 5400 об/мин. Оптический привод   Super Multi DL. В тестируемом образце DVD/CD-RW Интерфейсы   2 USB 2.0, IEEE1394 (4pin), 1 Type II PC card, RJ11, RJ45, Headphone-out (SPDIF), Mic-in, MS, MS Pro, SD, ММC, High Speed ММC, XD, HD-audio Беспроводные интерфейсы   Bluetooth 2.0 + EDR, Intel PRO/Wireless 3945BG Графическая подсистема   Intel GMA 950, DVMT max. 128 Мб Батарея   Li-Ion 6 ячеек: AA-PB2NC6B 44,4 Вт·ч Вес, кг   1,89 Размер, мм   299×214×27,4~35,8 Може би проблемите и на двата са, че са купени от Германия и не знам дали е възможно да се преинсталват уиндолсите с пиратски дискове. Ако не може ще е ебаси тъпото.  

Help.

• Автор

Здравей, народе! Искам да ми помогнете да избера между следните два лаптопа. Сдобих се с два лаптопа, но трябва да избера с кой да се разделя, кой да задържа за себе си. Първият: Asus eee pc 1015bx Нов е, няма и седмица. Държи се прилично, малко е слаб, но бива.. Уин седмица сп1 Характеристики:   Преносим компютър   Процесор: AMD C-50 Dual-Core (1 GHz, 1MB L2 кеш)   Видео карта: AMD Radeon HD 6250 - споделена памет   Памет: 1 GB DDR3 1066 MHz   Твърд диск: 320 GB SATA 5400 rpm   Дисплей: 10.1" (25,65 см) WSVGA (1024x600) матов дисплей с LED подсветка   Камера: 0.3 MPx уеб-камера с микрофон   LAN: 10/100 Mbps   Безжичен модул: Wi-Fi 802.11 b/g/n   Интерфейси: VGA порт за външен монитор, Аудио изход за слушалки, Вход за микрофон, HDMI порт, 2 x USB 2.0, RJ-45 (вход за LAN кабел)   Четец за карти: 3-in-1 Card Reader   Операционна система: Windows 7 Starter   Батерия: 3-клетъчна, литиево-йонна батерия   Тегло: 1.27 кг Вторият: Samsung NP-Q35 - Уин хп холм едишън. Употребяван е. Има белези от употреба. Малко е по-голям и физически, и параметри му са малко по-добри, има и записвачка. Батерията не знам колко издържа, към 2-3 часа, но това не е проблем. Проблема е, че когато не е включен в зарядното е много тъмен дисплея. Това не е някакъв дефект, просто лаптопа е такъв. Не знам коя година е произведен, но мисля, че е стар, а и е може би на поне една и половина-две години употребяван. (Съжалявам, интернета ми е на флашка и едва намерих информация за самсунг-а,). Процссор   Intel T2300, 1,66 ГГц Кэш   2 Мб FSB, МГц   667 Чипсет   Intel 945GM, ICH7M Дисплей   12,1" Видео   Интегрированное в чипсет, до 128 Мб выделенной памяти Тип матрицы   WXGA (1280х800), глянцевое покрытие ОЗ   512-1024 Mб В тестируемом образце 512 Мб Жёсткий диск   100 Гб 5400 об/мин. Оптический привод   Super Multi DL. В тестируемом образце DVD/CD-RW Интерфейсы   2 USB 2.0, IEEE1394 (4pin), 1 Type II PC card, RJ11, RJ45, Headphone-out (SPDIF), Mic-in, MS, MS Pro, SD, ММC, High Speed ММC, XD, HD-audio Беспроводные интерфейсы   Bluetooth 2.0 + EDR, Intel PRO/Wireless 3945BG Графическая подсистема   Intel GMA 950, DVMT max. 128 Мб Батарея   Li-Ion 6 ячеек: AA-PB2NC6B 44,4 Вт·ч Вес, кг   1,89 Размер, мм   299×214×27,4~35,8 Може би проблемите и на двата са, че са купени от Германия и не знам дали е възможно да се преинсталват уиндолсите с пиратски дискове. Ако не може ще е ебаси тъпото.  

Help.

Първото е нетбук с отвратителен процесор, разбирай слаб, най-слабия от близката година производство.

Второто е ноутбук. Произведен 2007г.

За теб не знам, първото изкушава, че е свежо, докато второто ще те задоволява, откъм процесор и разширение.

За себе съм сигурен, че от пенсионер и нетбук - далече.

За мен първият лаптоп е по-добрия избор.По слаб е,но какво ти пречи това ако другия откаже след няколко месеца?

Какво му е доброто на първия! Процесор: AMD C-50 Dual-Core (1 GHz, 1MB L2 кеш) ,Памет: 1 GB DDR3 1066 MHz,на тези слаби характеристики са му инсталирали Уиндиус 7..а той не отговаря на минималните изисквания!Може да е нов,но ще е много бавен.А втория,който е с по-бърз процесор и 2гб.РАМ,който може да работи спокойно с Уиндоус 7,му е инсталирано ХР...! Остави си втория и си го преинсталирай с У7.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Оф, много съм объркан, кажете какво да правяя?

Компа ми е 2.2 процесор, 2 рам, 320 хард, 512 видео карта. Щайга на 3-4 г.

Занимавам се и със видео обработка, дали на втория лаптоп самсунга, ще мога да правя нещо със cyberlink powerdirector.

Дайте ми съвет. На новия лапто инсталирах аваст и много започна да забива и сече, направо ужас. На стария нямах такива проблеми.

ПЛССС

Оф, много съм объркан, кажете какво да правяя?

Компа ми е 2.2 процесор, 2 рам, 320 хард, 512 видео карта. Щайга на 3-4 г.

Занимавам се и със видео обработка, дали на втория лаптоп самсунга, ще мога да правя нещо със cyberlink powerdirector.

Дайте ми съвет. На новия лапто инсталирах аваст и много започна да забива и сече, направо ужас. На стария нямах такива проблеми.

ПЛССС

Това миже да грецениш само ти-колкото хора,толкова и мнения.Сам реши - единственото предимство на първия ,е че няма да ти създава проблеми защото е нов,но ще те изнервя защото ще е бавен и ще ти тръгват малко приложения.За втория проблема с екрана може да ти дразни очите ,а ако има и странични проблеми ще се наложи да го и ремонтираш , но като параметри е по-добрия...

• Автор

Това миже да грецениш само ти-колкото хора,толкова и мнения.Сам реши - единственото предимство на първия ,е че няма да ти създава проблеми защото е нов,но ще те изнервя защото ще е бавен и ще ти тръгват малко приложения.За втория проблема с екрана може да ти дразни очите ,а ако има и странични проблеми ще се наложи да го и ремонтираш , но като параметри е по-добрия...

А дали имаш някаква информация. И двата лаптопа са от германия. Тук един приятел каза, че не можело тези да се преинсталират с пираткски уиндолси. Отидох преди два месца в едно интернет кафе и свалих 2-3 уина от пирате, абе един пиратски сайт, не е Български. Та пробвах да преинсталирам, не се получи, пробвах на самсунга. Не стана и отидох при сервиз и си платих. Не знам като се прибера в бг, и си го направя с мои стари дискове и уинове теглени от замунда и правени с тях един милион преинсталации, имам предвид, че на компа ми и на всички останали тръгват. Не знам кво ще се получи. Пък и Новия лаптоп няма записвачка, ще трябва с усб да го преинстална. Това не е проблем, знам как се получава, просто не знам дали ще се получи.

Да заеш нещо по въпроса?

Помощ...

За кое!За избора между двата  ли се колебаеш още.Първият,който е останал нов е заради това,че никой не е искал да си купи толкова бавен лаптоп.Та той е по-бавен от един смартфон.Става само да си отваряш пощата,да си сърфираш,обаче без видео клипове HD.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.