Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син Екран на лаптоп

Featured Replies

Здравейте, както си работи компютъра, без да се натоварва, или да се праве нещо определено, вчера ми се появи син екран, след което се рестартира. Уиндоуса е 7 ултимейт .А след рестарт, ми излезе таб, в който пишеше, че Уиндоус се възтановява от неочаквано затваряне, и по-надолу следното: 

Сигнатура на проблем:
Име на проблемно събитие: BlueScreen
Версия на ОС: 6.1.7601.2.1.0.256.1
ИД на езикова променлива: 1026

Допълнителна информация за проблема:
BCCode: a
BCP1: 0000000000000000
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFF80002FEE477
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Файлове, които помагат проблемът да бъде описан:
C:WindowsMinidump022313-12854-01.dmp
C:UsersChinchillaAppDataLocalTempWER-34554-0.sysdata.xml

Прочетете нашата декларация за поверителност онлайн:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0402

Ако онлайн декларацията за поверителност не е налична, прочетете офлайн версията на декларацията ни за поверителност:
C:Windowssystem32bg-BGerofflps.txt

Вижте тук, какви данни се изискват, за евентуално решаване на проблема! http://www.kaldata.com/forums/topic/206144-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC-%D1%81-windows-7-bsod-%D1%81%D0%B8%D0%BD-%D0%B5%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%BD/

• Автор

От даденото, нищо не разбрах. 

Синия екран може да е или от хардуерен проблем или в самия Windows.

Пробвай първо с хардуера, че е най-лесно. 

1. Вади и слагай по една плочка RAM (внимавай да не докоснеш пиновете с ръка, че статичното електричество ще ги прецака).На мен ми се е случвал син екран от дефектна RAM плочка 2. видео картата няма как да я извадиш и да я пробваш на друг лаптоп, но може да дръпнеш някоя тестова програма. 

Друг лаптоп имах, който даваше син екран от това, че драйвъра за видеото не бе коректен

Напишете данни за системата, покажете снимка на синия екран, архивирайте и качете някъде файловете от

C: windows minidump и дайте линк за сваляне!

• Автор

Напишете данни за системата, покажете снимка на синия екран, архивирайте и качете някъде файловете от

C: windows minidump и дайте линк за сваляне!

Системата е : 

Core i3 2.13 

Ati radeon 4570

4 gb ram 

500 gb hard disk

Снимка на синия екран няма как да направя, трябва да съм като фитипалди с телефона, това го напарви вчера, два пъти съвсем ни в клин, ни в ръкав. 

C:windows/minidumb  папката е празна . 

Каква тестова програма за тест да дръпна, че нямам никаква идея . 

Редактирано от Stefan Caromov (преглед на промените)

За да си тестваш видеото - някаква benchmark програмка. Аз хванах, че ми е от видеото когато стартирах бенчмарка и на тестовете за 3D лаптопа забиваше всеки път и от там единственото което може да се направи е да си ъпдейтна драйвъра

Спрете авторестарта http://www.kaldata.com/forums/topic/201796-%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%B2%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0/ и ще можете да снимате.

Редактирано от chochomen (преглед на промените)

• Автор

За да си тестваш видеото - някаква benchmark програмка. Аз хванах, че ми е от видеото когато стартирах бенчмарка и на тестовете за 3D лаптопа забиваше всеки път и от там единственото което може да се направи е да си ъпдейтна драйвъра

Направих тест с някаква програма - Video Card Stability Test

Продължителност , около 60 секунди. Температурата стигна до 92 градуса, но нямаше проблеми със зацикляне, омазване, син екран и грешки. 

Спрях автоматичния рестарт, покаже ли се сега син екран, ще го снимам и кача снимката. 

• Автор

Показа се преди малко син екран. Не го снимах, защото щеше да е безмислено, нямам добър фотоапарат ,а с телефон.....

Пише следното : 

A problem has been detected and windows has been Shut Down to prevent damage to your PC. IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time youve seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appears again follow these steps :

Check for any new hardware and software if they are installed propperly.

If problems continiue , disable, or remove any new hardware or software . Disable BIOS memory oprions such as caching or shadowing.

Само това с биоса не го разбирам. Всички програми са инсталирани и преди на другите ми компютри, не са правили никакъв проблем. Естествено, товя е първия 64 битов уиндоус и може някои от програмите да са за 32 битов такъв, но не мисля, че това е проблема. Всички драйвъри са от делл сайта. 

Ето файла от минидъмб 

http://www.4shared.com/rar/6eEaNJFh/022313-23275-01.html?

• Автор

Силно се надявам някой да бутне едно рамо, защото какъвто съм параноик.... не ми се мисли. 

Силно се надявам някой да бутне едно рамо, защото какъвто съм параноик.... не ми се мисли. 

Качвай те ги тия файлове във по нормален хост. Във този да се чудиш какво да си изтеглиш. Всичко друго но не и твоя файл.

Можеш да пробваш със този:

http://file.bg/

http://file.bg/c217008OjegW

Така по-добре ли е 

Да по добре е даже много добре.

Сега да попитам това да не е лаптоп? Това което видях във файла е че се дъни драйвера за WIFI.

А причината според този файл /не знам при другите как е / е че uTorrenta го товари самият драйвер.

За това ще чакам за повече подробности.

• Автор

Да по добре е даже много добре.

Сега да попитам това да не е лаптоп? Това което видях във файла е че се дъни драйвера за WIFI.

А причината според този файл /не знам при другите как е / е че uTorrenta го товари самият драйвер.

За това ще чакам за повече подробности.

Лаптоп Делл е да. Какво бих могъл да напарвя в този случай  ? Да спомена преди около месец, имах проблеми с wi fi модула и не само, наложи се да ми го сменят и да оправят някакъв чип. Драйвъра не съм инсталирал аз, ами при инсталацията на уиндоуса, този драйвър се инсталира автоматично. Да търся точно определения драйвър за уи фи-то , може би...... ще трябва да отворя лаптопа и да проверя серииния номер на у-вото и

П.П. Как мога да отварям такива файлове , апропо? 

Лаптоп Делл е да. Какво бих могъл да напарвя в този случай  ? Да спомена преди около месец, имах проблеми с wi fi модула и не само, наложи се да ми го сменят и да оправят някакъв чип. Драйвъра не съм инсталирал аз, ами при инсталацията на уиндоуса, този драйвър се инсталира автоматично. Да търся точно определения драйвър за уи фи-то , може би...... ще трябва да отворя лаптопа и да проверя серииния номер на у-вото и

Препоръките са да се обнови драйвера като за начало. Можеш да пробваш да поработиш със спрян торент клиент, само за да се установи дали той само товари.

Със WinDbg.

С програмата,посочена от професора.

• Автор

Да, но не се оправих с нея нещо. 

Wi-Fi  ми е 

512AN_HMW 

Intel wifi link 5100

Не мога никъде из гугъл да открия точния драйвър мамка му. Дават ги уж за леново тия модули, ама нъцки. Нищо не откривам 

Сега съм спрял уторента. Но да си призная преинсталирах преди може би 15 дни, това стана за пръв път вчера и днес за втори.... Никаква индикация не дава, че компютъра се товари, не забива, не цикли, не насича, температурите са си напълно в норма...

Нард диск 42 градуса

двете ядра по около 35-45 градуса 

видеото около 60 ....

И скапания драйвър не го намирам никъде ... все някакви препратки към програми

Да, но не се оправих с нея нещо. 

Wi-Fi  ми е 

512AN_HMW 

Intel wifi link 5100

Не мога никъде из гугъл да открия точния драйвър мамка му. Дават ги уж за леново тия модули, ама нъцки. Нищо не откривам 

Като начало пробвай със автоматичното сканиране на интел, за да видим дали ще ти предложи нещо по ново:

http://www.intel.com/p/en_US/support/detect?iid=dc_iduu

А ето още информация.

http://georgi.geek-bg.com/blog/%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-windows/

• Автор

Това съм го чел, тоест четох го днес. 

Не се оправих с настройките на въпросните символи. 

Колкото до интел страницата, нищо не намира ... 

Това съм го чел, тоест четох го днес. 

Не се оправих с настройките на въпросните символи. 

Колкото до интел страницата, нищо не намира ... 

Трябва да си инсталираш програмата. Ако вече си го направил, Ето тук е развръзката:

След като изтеглите и инсталирате Debugging Tools for Windows стартирайте WinDbg. След което е нужна настройка на symbols. Може да стане от File ->Symbol File Path. Ще се появи прозорец, подобен на изображението долу. По принцип се въвежда локална кешираща директория, последвана от symbol сървъра на Microsoft.  Аз ползвам C:symbols за локално копие. Когато е нужно програмата търси първо там, а след това, ако се наложи сваля от сървъра. Ако решите да изтеглите пълен архив на символите можете  да  посочите само него. Обратното също е възможно. Може да посочите  отдалеченият сървър  без да записвате  локални копия. Синтаксисът е следният: SRV*c:symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols.

Не знам със кое не си се справил за да мога да ти обясня.

Аз и не очаквах да може да се намери за 64бт драйвер. Нали говоря за Dell.

Поне за сега нямат потдръжка.

А защо не пробваш, като начало само, със изключен торент.

• Автор

Трябва да си инсталираш програмата. Ако вече си го направил, Ето тук е развръзката:

След като изтеглите и инсталирате Debugging Tools for Windows стартирайте WinDbg. След което е нужна настройка на symbols. Може да стане от File ->Symbol File Path. Ще се появи прозорец, подобен на изображението долу. По принцип се въвежда локална кешираща директория, последвана от symbol сървъра на Microsoft.  Аз ползвам C:symbols за локално копие. Когато е нужно програмата търси първо там, а след това, ако се наложи сваля от сървъра. Ако решите да изтеглите пълен архив на символите можете  да  посочите само него. Обратното също е възможно. Може да посочите  отдалеченият сървър  без да записвате  локални копия. Синтаксисът е следният: SRV*c:symbols*http://msdl.microsoft.com/download/symbols.

Не знам със кое не си се справил за да мога да ти обясня.

Аз и не очаквах да може да се намери за 64бт драйвер. Нали говоря за Dell.

Поне за сега нямат потдръжка.

А защо не пробваш, като начало само, със изключен торент.

Стига бе баси, тоя уи фи няма поддържащ драйвър за 64 бита ? Леле мале....

Не се справих с със тоя синтаксис.... освен програмата, трябва да тегля някакви библиотеки ли ? И да ги слагам в определена папка, която да задам като указваща? Е това не ми стана ясно. 

Лесно ще е без уторент, не е болка за умиране, но когато нещо не е на ред, искам да го оправя. Заради един драйвър да ми се бъгва така системата, не е готино... 

Аз все още очаквам да се включат и колегите и те да си дадат своето мнение за този драйвер.

Сигурно ще стане но може и по късно да е.

Ето тук трябва да поставиш символите. Това е, което трябва да направиш:

post-230250-0-49240200-1361638422_thumb.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.