Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странно насичане

Featured Replies

Здравейте! Лаптопът ми забива страшно много и не знам защо, докато скролвам с мишката или гледам филм, или слушам музика...Получава се един роботизиран звук и насича и лагва яко. Преинсталираха ми преди два дена уиндоуса, но проблемът си остана. Ако може да ми препоръчате някакво решение ще ви бъда благодарен.

включи udma на харддиска (в момента вероятно е на pio mode)... не си писал какъв е диска и каква е о.с. но предполагам че си на xp и диска е pata или sata, но контролера работи в ide режим

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Първоначално виж в диспечера на задачите,кой процес товари най-много.Но...без да се знае с какви данни е компютъра,каква система,какво има инсталирано в него,си е чисто гадаене(като боба,дето е хвърлил да гадае Професора горе)!

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

В момента търся как да включа udma. Иначе съм със 7-цата, HP 620, Disc - 500GB SATA 5400 rpm, но не знам как да видя в какъв режим е контролерът...

щом си на 7 значи си на udma и щом е hp значи диска е на ahci...

нов ли е лаптопа? (по точно диска е важно колко е ползван - може да има бавни или лоши сектори)

насичането може да е от кодеци (исталирани няколко различни пакета) или вируси... или грешен драйвер за звука...

драйвер за видеокартата инсталиран ли е?

• Автор

Лаптопът ми е на 2 години. Преди два дена е преинсталиран заради проблема с насичането, но това не помогна. Дискът е използван доста. Проверил съм за вируси с с avast. Ако има линк за нови кодеци или драйвери мога да сваля и да пробвам като ги инсталирам дали ще се оправи.

значи остава варианта с прегряването, занеси го да му изчистят охлаждането и да сменят пастата на процесора... пусни един hwmonitor и виж какви температури има процесора (pro версията не ти трябва - нерегистрирана вади по малко данни от безплатната) процесора не трябва да минава 70-75 градуса при натоварване

• Автор

Добре, най-вероятно ще се оправи след това...Но ще е след два месеца, тъй като не съм в България в момента, а тук цените са много високи...Дано да ме изкара....Дали няма да помогне евереста и ако е прегрял да го изключвам замалко...

може да пробваш друго... на бензиностанцията отиваш и духаш с маркуча за гуми през отворите наохлаждането, но духаш от страничните отвори (където излиза топлия въздух) това ще разбие парцалите в хлаждането. не се духа отдолу, тъй като от там ще набиеш праха още по навътре в охлаждането... при духането има малка вероятност парцалите да влязат между перките на вентилатора и да го блокират така че ако при пускане вентилатора не тръгва пак отиваш и пак духаш... ако пушиш при лаптопа или имаш котка е почти безсмислено да правиш процедурата с въздуха...

• Автор

Интересно е, че това лагване, съчетано с роботизиран звук се получава при температури от порядъка на 45...46...47 градуса, а не би трябвало, защото са нормални...Може проблемът да е друг....Може би да преинсталирам или да сложа нови драйвери ?

Трябва му едно здраво чистене от професионалист и ще е като нов. Ако обаче не помогне мисля, че или имаш "лоши сектори" или от сътресения харда се е цакнал някак. Може и да е от прегряване...

Интересно е, че това лагване, съчетано с роботизиран звук се получава при температури от порядъка на 45...46...47 градуса, а не би трябвало, защото са нормални...Може проблемът да е друг....Може би да преинсталирам или да сложа нови драйвери ?

Пишеш...преинсталираха ми преди два дена уиндоуса.Питай дали са му инсталирали драйвърите,от сайта на НР.Няма да попречи, да ги преинсталираш отново http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/DriverDownload.jsp?lang=bg&cc=bg&prodNameId=4158501&taskId=135&prodTypeId=321957&prodSeriesId=4158863&lang=bg&cc=bg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.