Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвместимост на RAM памет и дънна платка

Featured Replies

През 2006 г. закупих настолен компютър, който и до днес вярно ми служи, но ще му трябва повечко RAM.
Дънната платка е MSI-915PL Neo (на етикета на кутията е посочено 915PL Neo - F(601 - 7143 - 040)), а процесорът е Intel Celeron D 341, 2,93 GHz (http://ark.intel.com/products/27122/Intel-Celeron-D-Processor-341-256K-Cache-2_93-GHz-533-MHz-FSB).
В сайта на Most видях че има наличност от RAM 1GB DDR400 ADATA, докато при Reset Computers има RAM Corsair DDR-400 1G (http://www.reset.bg/catalog/14/1410/1410003/).
Въпросът ми е: Мога ли на това дъно да сложа 2 х RAM 1GB (някоя от двете марки) ???
И ако да - коя марка е по-добре да сложа?
Моля за вашата помощ!

Редактирано от metalbig (преглед на промените)

915PL Neo поддържа до 2 GB DDR400 памет:

Supports up to 2GB memory size without ECC.

Supports dual channel DDR333/ DDR400 MHz.

По принцип Corsair е за предпочитане, но A-Data не са никак лоши.

Взимай по-евтината, защото няма смисъл на тая дънна патка да наливаш пари. А и ефекта ще е малък, защото всичко в този компютър вече е слабо.

Поздрави и лек и успешен ден!

• Автор

А в момента колко и каква РАМ имате?

Сега съм с 768 МВ. На това слабо нещо бачка Win7 - една Super Lite  рязана версия, MS Office 2010, Visual Studio 2012... :)

При сърфиране в нета се поозорва с по-новите версии на браузърите. Индикаторът за RAM  си стои между 65 и 95 %...

Затова искам да му сменя рама и да му удължа още живота.

Аз бих купил някоя рам втора ръка, и с разликата един пентиум 4 НТ. Имам подобно дъно и процесор, сложих му Пентиум 4 с НТ с 1мб кеш, за 15 лева на старо, и макар, че е с 768 мб рам се държи добре дори с Уин 7.

Редактирано от eysan (преглед на промените)

Точно така,потърсете нещо втора употреба.Примерно една плочка от 1ГБ.Ако останат парички,вземете и по-мощен процесор,но отново на старо.За един интернет и някой филм да изгледате,ще ви върши работа.Няма смисъл да наливате повече пари.

• Автор

Аз бих купил някоя рам втора ръка, и с разликата един пентиум 4 НТ. Имам подобно дъно и процесор, сложих му Пентиум 4 с НТ с 1мб кеш, за 15 лева на старо, и макар, че е с 768 мб рам се държи добре дори с Уин 7.

Точно така,потърсете нещо втора употреба.Примерно една плочка от 1ГБ.Ако останат парички,вземете и по-мощен процесор,но отново на старо.За един интернет и някой филм да изгледате,ще ви върши работа.Няма смисъл да наливате повече пари.

Бихте ли ми препоръчали какъв точно процесор да търся - никога не съм сменял процесор и не ми е ясно какво бих могъл да сложа на това дъно.

За сега по - доре купи две плочки по един гигабайт и ги сложи и виж разликата. После ще мислиш за процесор.Плочките си ги намери и втора употреба.

Редактирано от amd World (преглед на промените)

Ами в сайта на производителя няма точна информация за поддържаните процесори, но както ти казах моето дъно е почти същото -  915PL Neo-v, чипсета е същия, спецификацийте на поддържаната памет също, единствената разлика е броя на слотовете, и че моето има едновременно АГП и ПСИ-Е.  Затова изхождайки от тези прилики, можем да предположим, че поддържани процесори от 915PL Neo-v най-вероятно ще работят и с 915PL Neo. Щом имаш 768 мб рам, значи плочките са две, махни 256-цата и на нейно място сложи 1 гб втора ръка, само внимавай какво купуваш, че има памети, които не сработват с някои дъна, така ще имаш 1,5 гб рам, която в комбинация с някой процесор от сорта на Pentium 4 541 (3.2GHz, G1, 84W), който е с 1мб кеш, ще работи значително по-добре от селерона, който сега е на машината ти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.