Премини към съдържанието
DarkMastaX

Q: Защо на системата не ми работи центъра?

Препоръчан отговор


Значи с 5.1 на Creative съм и центъра не ми работи и това си е никакъв звук не ми изкарва отзад на звуковата карта ми е свързан правилно както и на суббуфера на изходите?Помогнете моля?Картата е Creative Audigy Live! 5.1. Hа Speeker Test-a си работи ама само там. Kaбелите отзад, тоест входовете са 5:

Center

Front Left

Front Right

Rear Left

Rear Right

:)

Редактирано от DarkMastaX (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Гости Ghostface Killah

От къде знаеш, че не работи? В смисъл - ако уинампа не ти го свири, значи трябва да настроиш Hardware acceleration; щом работи спикър-теста значи не трябва да има проблеми...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Виж си в саунд макса да не си го намалил докрай(копчето горе в ляво).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
От къде знаеш, че не работи? В смисъл - ако уинампа не ти го свири, значи трябва да настроиш Hardware acceleration; щом работи спикър-теста значи не трябва да има проблеми...

<{POST_SNAPBACK}>

Ами не само уинамп, при филми пак не свири както и при игри.А от къде да настроя този Hardware acceleration и какви настройки /стойности/ да му задам?

achovd не, не е намален докрай.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А провери ли дали си настроил колоните да са 5.1, да не си ги настроил на 4.1?

Hardware acceleration по принцип тярбва да си е изключен. Може да създава проблеми, а на почти всички карти полза никаква.

Hardware Acceleration: в Winamp натискаш CTRL+P, вляво Output и после кликаш два пъти на DirectSound output. Там в първата страница ще го видиш - Allow hardware acceleration.

А иначе центъра не ти свири при музика и игри. При стерео звук (музика, игри) би трябвало да ти работят само предните колони. Освен ако не използваш софтуер за копиране на стерео сигнала към останалите говорители - плъг-ин към Winamp или функция вградена в драйверите.

Ако ползваш AC3Filter, погледни настройките му.

Ако не го ползваш си го изтегли и пробвай с него. Ето страничка за теглене.


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

a уиндоус знаели че си с 5.1

инсталираи си Circle Surround II Decoder v1.3 и опираи да пуснеш музика тогава

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

ако е този Креатиж, за който аз си мисля, имат две копчета - за усилване на звука и за суб-а. връткал ли си ги? както казаха по- горе - щом теста е 6, не е от колонките.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз имах абсолютно същият проблем.Преди 5 месеца и аз си купих SurroundSyStem Creative.Просто влезнах в настройките на саунд картата и от там си го направих, пък виж и в Hardware acceleration както казват и "колегите". Поздрави на всички :)

Редактирано от vincenzo (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
А провери ли дали си настроил колоните да са 5.1, да не си ги настроил на 4.1?

Hardware acceleration по принцип тярбва да си е изключен. Може да създава проблеми, а на почти всички карти полза никаква.

Hardware Acceleration: в Winamp натискаш CTRL+P, вляво Output и после кликаш два пъти на DirectSound output. Там в първата страница ще го видиш - Allow hardware acceleration.

А иначе центъра не ти свири при музика и игри. При стерео звук (музика, игри) би трябвало да ти работят само предните колони. Освен ако не използваш софтуер за копиране на стерео сигнала към останалите говорители - плъг-ин към Winamp или функция вградена в драйверите.

Ако ползваш AC3Filter, погледни настройките му.

Ако не го ползваш си го изтегли и пробвай с него. Ето страничка за теглене.

<{POST_SNAPBACK}>

Инсталирах го!Направих настройките да са за система 5.1 - нищо.Незнам дали не трябва да ги сложа на Dolby SurroundPrologic но незнам дали ще стане, ако може ме светни :speak:

a уиндоус знаели че си с 5.1

инсталираи си Circle Surround II Decoder v1.3 и опираи да пуснеш музика тогава

<{POST_SNAPBACK}>

Инсталирах го но само за Windows Media Player 9 Up за други плеари няма, а на Медиа Плеъра работи само когато е на 32бит и тогава работи само и единствено центъра.

Иначе работят всички само без центъра и на МП3 и на филми и на игри.Hardware Acceleration-a ми не на максимум.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е нещо трагично може би се е случило.....Трябва да има начин.Сигурен ли си,че центъра ти работи ???Размести буксите,пробвай всеки начин за който се сетиш (без да хвърляш системата през прозореца) ,или взимаш гаранцията и пътя към мястото от кадето си е купил. Поздрави :bye: и да се оправя Creative-чето :bye:

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
Инсталирах го!Направих настройките да са за система 5.1 - нищо.Незнам дали не трябва да ги сложа на Dolby SurroundPrologic но незнам дали ще стане, ако може ме светни  :)

<{POST_SNAPBACK}>

От Dolby Surround ProLogic няма смисъл. То downmix-ва (съединява) звука и от 5.1 го прави 2.0, но ProLogic, а от там вече апаратурата трябва да си го декодира. AC3 филтъра го дръж на 3/2+SW за 5.1 канален звук.

Можеш да опиташ и с Crystal Player, той си има собствен вграден AC3 декодер.

Инсталираш и пускаш някой филм, за който си сигурен, че има AC3 звук. От предпоследното меню на Crystal Player (двете чертички) си избираш Audio -> Speakers -> Live 5.1.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.