Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем със цифровизацията

Featured Replies

Последно: Samsung 2333HD поддържа ли цифрова ТВ - ефирна и кабелна с вградения си цифров тунер?Каквото и да сторя, приемам само старите аналогови по кабелната телевизия, а цифровите - абсолютно не!Навсякъде из нета дават като характеристики, че този модел монитор има вграден аналогов и цифров MPEG-4 тунер. Как тогава да стане?

:) Като го свържеш с вътрешна/външна антена , а не с кабела от кабелната :D

Е що за глупост?!?Ок, нека добавя, че въпросът ми е отправен към сериозни и знаещи!

В интерес на истината съм срещал и такъв случай, в който именно с кабела от местната кабелака се гледат и ефирните телевизии (даже и без кабел стана т.е. с докосване на входната букса)! Питащия - от дистанционното би трябвало да имаш опция за превключване между кабел и ефир (трябва да пише антена)! Също така от менюто първо трябва да си избрал антена, и страна различна от България, и съответно сканирал! Имах и такъв случай в който цифровия тунер липсваше при избрана страна България! След избирането на Германия, Англия, Словения и т.н. (все едно коя) си излязоха цифровите ефирни програми при сканирането! Абсолютно същото беше положението и с цифровата кабелна!

Е що за глупост?!?

Ок, нека добавя, че въпросът ми е отправен към сериозни и знаещи!

Аз съм по сериозен и от некролог  :) Ти вземи първо се ограмоти , поне прочети книжлето на телевизора - то не е дадено да запълни кашона . 

Каквото и да сторя, приемам само старите аналогови по кабелната телевизия, а цифровите - абсолютно не!

За да хванеш ефирна цифрова ти трябва антена и зависи колко си далеч от предавателя каква ще бъде тя външна или вътрешна , избираш си наземна , DVB-T или как ти е менюто на телевизора и сканираш .

Прочети упътването , щото както е казал колегата пламен , може да се наложи да се смени и държавата за да се отключи цифровия тунер или MPEG4  :D

Разбирам и двама ви, но всичко което ми пишете и ме съветвате, го знам чудесно не от вчера. Всичко препоръчано от вас опитах още преди да питам тук. Сменянето на държавите не помага.А точно в този форум и точно в тази тема поствах, именно защото аз също съм с този монитор-ТВ Samsung SyncMaster 2333HD. Точно по същия начин ми излиза само аудиото при цифрова ефирна ТВ, а при сканиране на кабелната цифрова ТВ нищо не става, само аналоговите канали хваща.При този модел няма опция "антена/кабел", а TV/DTV (digital tv), което е същото.

Точно по същия начин ми излиза само аудиото при цифрова ефирна ТВ, а при сканиране на кабелната цифрова ТВ нищо не става, само аналоговите канали хваща.

При едно бързо проучване снощи , намерих че имате DVB-T но не е уточнено дали поддържа мпег4 и затова ви излиза само звука . Тунер DVB-C вашият монитор няма и затова няма как да открие цифрови кабелни програми .

Все пак това е предимно монитор .

ПП 

Вграден DTV (DVB-T) Tунер 

Редактирано от jonov (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Добър ден имам незнанието за тея телевизори и майка ми иска да гледа , но не се получава нищо какво трябва да се купи ако ви трябват повече подробности ще видя в книжката на тв-то какво пише ето снимки

http://gangosan.grn.cc/pic/ надявам се да ме насочите преди се виждаше може би преди 5 месеца , но сега не се вижда нищо търсих програми от сърча не намира нищо 

Човек , абе нищо се не разбира бе - подреди си мислите Публикувано изображение Какво иска майка ти да гледа , ефирна ли ? ако е така , трябва ти декодер - вземай некакъв стронг и си готов на половина щото не си казал къде ще гледа . Дали е в голям град където има силен сигнал или някое забутано село , за което ще ти трябва най малкото външна антена .

Телевизора ти - като го гледам тоя дърт елит , сигурно има само аналогов тунер .

Човек , абе нищо се не разбира бе - подреди си мислите Публикувано изображение Какво иска майка ти да гледа , ефирна ли ? ако е така , трябва ти декодер - вземай некакъв стронг и си готов на половина щото не си казал къде ще гледа . Дали е в голям град където има силен сигнал или някое забутано село , за което ще ти трябва най малкото външна антена .

Телевизора ти - като го гледам тоя дърт елит , сигурно има само аналогов тунер .

Малко градче сме , но и трябват 4 5 програми да гледа може ли да препоръчате нещото което трябва да се купи .

Имам  STRONG SRT 8113  по добър е спрямо другия нео . Има си в комплекта активна антена и ако сигнала ви е добър , ще хваща със нея .

ПП . Купи си допълнително един скарт кабел щото в комплекта няма .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Купих Strong srt 8108 и един скарт кабел много е доволна майчето благодаря ,че ми помогнахте , че както разбрахте хабер си нямам надявам се няма голяма разлика между модела, който ми предложихте и модела , който аз взех.

Редактирано от Gangosa (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.