Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психично разтройство и насметена психика

Featured Replies

Здравейте имам едно запитване относно човешката психика възможно ли е човек  да си обърка психиката до такава степен че да започне да си внушава че нещо го боли а всъщност да си е напълно здрав. Имам един приятел който има проблем с алкохола и онзи ден ми сподели че преди години е имал чувството че не можел да диша треперил целия ходил е по лекари правили са му пълна кръвна картина и са му казали че му няма абсолютно нищо.

Здравейте имам едно запитване относно човешката психика възможно ли е човек  да си обърка психиката до такава степен че да започне да си внушава че нещо го боли а всъщност да си е напълно здрав. Имам един приятел който има проблем с алкохола и онзи ден ми сподели че преди години е имал чувството че не можел да диша треперил целия ходил е по лекари правили са му пълна кръвна картина и са му казали че му няма абсолютно нищо.

Да, възможно е. Нарича се хипохондрия

http://zdrave.rozali.com/psihologia-zdrave/p11258.html

• Автор

Това е много важно за мен искам да му помогна както мога и с каквото мога. Моля го да спре алкохола но той не иска и да чуе. Кажете ми как да го убедя и да му помогна не мога да го гледам как си пропилява здравето.

Това е много важно за мен искам да му помогна както мога и с каквото мога. Моля го да спре алкохола но той не иска и да чуе. Кажете ми как да го убедя и да му помогна не мога да го гледам как си пропилява здравето.

Пратете го на лекар, подобно лечение от неспециалист може да се окаже даже вредно

Как да не е възможно!Все едно едно го казва жена ми(с разликата,че не пие!).Много години я водя по доктори,за всевъзможни внушени болести.Всеки път резултатът е,че не съществува предполагаемата болест.И това е от доста години.Казвал съм и,че ако пиша на една тетрадка,всички болести,за една година ще я изпиша до край. :top secret:

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

• Автор

Да аз непрекъснато му говоря да зареже пиенето да се стегне и да кара на пред но до момента думите ми не му влияят. Понякога самия той говори абе ей вече спирам с пиенето само си играя със здравето. И на следващия ден или няколко часа след като сме приказвали отиде и се напие. И пак същата история аз се опитвам да го убедя той пак абе край зарязвам пиенето и точка и пак се повтаря.

Чувал съм от психолог, че силата на мисълта наистина е голяма. Разказа ни за някакъв човек, на който му завързали очите и му казали, че ще го убият като му срежат вените. Те обаче го порязали само съвсем малко и го обляли с топла вода,за да си помисли той че кръв, и той действително починал от кръвоизлив.

а, възможно е. Нарича се хипохондрия

Не, Кап, в случая става върпос за част от симптомокоплекса, наречен делир. Прочети отново първия пост -в него се казва :

Имам един приятел който има проблем с алкохола

и единственото нещо, което ще му помегне е следното:

това не е за психолог а за психиатър

колкото по-рано започне терапия на алкохолизма си - толкова по-добре.за него и околните. Но трябва той самият да го пожелае. Petar Vlaxov - съжалявам, но няма как да му се помогне, ако той не иска.

Това дето е било преди години, сега не казваш дали пак го има.

Ако е бил вече алкохолик тогава, значи може това дето го каза "глобалният" доктор относно делира да е истината.

Ако тогава не е бил още алкохолик в напреднала фаза, може нещо друго временно да му се е случило.

При всички случай, важното е дали сега му се случват същите усещания че не може да диша и трепери яко.

В края на 2009г. пусках аз една тема да питам къде лекуват алкохолици. Тогава въпреки че ми беше ясно че един роднина е осъден да умре, се рових яко да търся информации относно алкохолизма на 4 езика. Научих толкова много неща, че сега като има едно друго лице от роднините, което е кандидат да умре в следствие на злоупотребата с алкохол, просто си приемам факта че няма да може да му бъде помогнато да спре да се напива. При липса на алкохол за повече от три дена и почват халюцинации разни. Има проблеми с паметта и не знае коя година сме, за месеците ако е чуло по телевизията преди два три дена и ако има някакво важно събитие , може да налучка понякога верния месец. За датите, ... ами работи без дати, даже за пенсията си не може да ги уцелва, въпреки че я чака с нетърпение защото му се пие яко.

Значи твоят приятел можеш да го отпишеш и да го зарежеш да не се занимаваш повече с него, щото иначе ще станеш свидетел на неприятни картинки, да знаеш. За твое добро е за предпочитане да не разбираш до къде стигат алкохолиците в последните месеци преди да повърнат кръв и издъхнат. Особено след като не ти е роднина, а е само приятел, бегай далече от този филм на ужасите.

Този дето го познаваш си му е отредено да си страда по този начин, ти не можеш да му помогнеш.

Не се опитвай да се намесваш в божите работи, да не се опариш ти покрай него. Стой си настрана, каквото си му е писано, каквото си е заслужил с деянията си, това ще си понесе.

Редактирано от Belge (преглед на промените)

Това дето е било преди години, сега не казваш дали пак го има.

Ако е бил вече алкохолик тогава, значи може това дето го каза "глобалният" доктор относно делира да е истината.

Ако тогава не е бил още алкохолик в напреднала фаза, може нещо друго временно да му се е случило.

При всички случай, важното е дали сега му се случват същите усещания че не може да диша и трепери яко.

В края на 2009г. пусках аз една тема да питам къде лекуват алкохолици. Тогава въпреки че ми беше ясно че един роднина е осъден да умре, се рових яко да търся информации относно алкохолизма на 4 езика. Научих толкова много неща, че сега като има едно друго лице от роднините, което е кандидат да умре в следствие на злоупотребата с алкохол, просто си приемам факта че няма да може да му бъде помогнато да спре да се напива. При липса на алкохол за повече от три дена и почват халюцинации разни. Има проблеми с паметта и не знае коя година сме, за месеците ако е чуло по телевизията преди два три дена и ако има някакво важно събитие , може да налучка понякога верния месец. За датите, ... ами работи без дати, даже за пенсията си не може да ги уцелва, въпреки че я чака с нетърпение защото му се пие яко.

Значи твоят приятел можеш да го отпишеш и да го зарежеш да не се занимаваш повече с него, щото иначе ще станеш свидетел на неприятни картинки, да знаеш. За твое добро е за предпочитане да не разбираш до къде стигат алкохолиците в последните месеци преди да повърнат кръв и издъхнат. Особено след като не ти е роднина, а е само приятел, бегай далече от този филм на ужасите.

Този дето го познаваш си му е отредено да си страда по този начин, ти не можеш да му помогнеш.

Не се опитвай да се намесваш в божите работи, да не се опариш ти покрай него. Стой си настрана, каквото си му е писано, каквото си е заслужил с деянията си, това ще си понесе.

Тежко им и горко на приятелите ти, ако са в беда...

Тежко им и горко на приятелите ти, ако са в беда...

Ти просто не знаеш какво е алкохолик.

А алкохолик е човек, който е решил да се самоубие, ама бавно, причинявайки възможно най-много проблеми на хората които са около него.

На алкохоликът не му пука повече за никого, няма да пощади никой близък да му спести излишни ядове.

Ама най-най-най-показателното е, че на алкохолиците не им пука даже за децата им. Хич не ги е грижа какво ще преживеят децата им, като ги гледат как агонизират през последните месеци на жалкото им съществуване.

Алкохоликът не иска да се обеси ДОСТОЙНО и да му се свършат мъките. 

Не, той иска да тормози докрай близките си. Иска да повръща навсякъде, да се насира, да се напиква, да пада и да се вижда колко е посинял и къде се е ударил. Иска семейството му да живее в страх, да не знае каква велика глупост ще направи като му почне делира. 

На алкохоликът въобще не му пука как ще преживеят децата му и родителите му, неговата агония. Това че може някой по-чувствителен да се разболее като му гледа страданията, не е проблем на алкохоликът. Защото алкохолът му е повредил мозъка до такава степен, че става с отвратително поведение, не уважава нищо, не признава никакви норми на обществото, никой не може да си позволи да му дава акъл, щото той е най-велик.

Е няма аз да страдам и да се притеснявам заради алкохолици.

Ти ако искаш можеш да им сменяш подлогите и памперсите ( да бе, като на бебетата ).

Па ако те хване някой рак от притеснение, после ще ходиш на химиотерапия да ти дойде акъла.

Ти просто не знаеш какво е алкохолик.

А алкохолик е човек, който е решил да се самоубие, ама бавно, причинявайки възможно най-много проблеми на хората които са около него.

На алкохоликът не му пука повече за никого, няма да пощади никой близък да му спести излишни ядове.

Ама най-най-най-показателното е, че на алкохолиците не им пука даже за децата им. Хич не ги е грижа какво ще преживеят децата им, като ги гледат как агонизират през последните месеци на жалкото им съществуване.

Алкохоликът не иска да се обеси ДОСТОЙНО и да му се свършат мъките. 

Не, той иска да тормози докрай близките си. Иска да повръща навсякъде, да се насира, да се напиква, да пада и да се вижда колко е посинял и къде се е ударил. Иска семейството му да живее в страх, да не знае каква велика глупост ще направи като му почне делира. 

На алкохоликът въобще не му пука как ще преживеят децата му и родителите му, неговата агония. Това че може някой по-чувствителен да се разболее като му гледа страданията, не е проблем на алкохоликът. Защото алкохолът му е повредил мозъка до такава степен, че става с отвратително поведение, не уважава нищо, не признава никакви норми на обществото, никой не може да си позволи да му дава акъл, щото той е най-велик.

Е няма аз да страдам и да се притеснявам заради алкохолици.

Ти ако искаш можеш да им сменяш подлогите и памперсите ( да бе, като на бебетата ).

Па ако те хване някой рак от притеснение, после ще ходиш на химиотерапия да ти дойде акъла.

С всичко съм съгласна, само не трябваше да пишеш последното изречение.

С всичко съм съгласна, само не трябваше да пишеш последното изречение.

Еми нека си знаят какво може да им се случи, ако се навият да се грижат за алкохолик в крайна фаза.

Моят роднина за когото пусках тука тема през 2009г. заради алкохолизма му, повлече след себе си още двама други роднини. Разсипаха си здравето заради него и почнаха да посягат и те към чашката, опитвайки се да удавят мъката си. Единият спря да пие два месеца преди да умре, щото го бяха хванали едни кофти болести и докторите му бяха казали че ако си позволи да пие ще умре със сигурност. Нямам точни сведения за него дали е стигнал до истинска зависимост от алкохола, но си пиеше на обяд и вечер и след третата чаша вино, почваше да реве като малко дете, като се сети за проблемите си. Другото лице пък, за да не откачи от мъка е почнало да пие доста сериозно. След смъртта през 2010г. на алкохоликът, това второто лице искаше да легне при него в гроба му да го стопли, щото му е било студено в земята. Щом като на мен ми звъняха по телефона , аз да се опитвам да го успокоявам от хиляди километри, значи е било трагедия голяма.

Ние хората сме "социални животни" и сме заредени с едни неконтролируеми реакции на състрадание към себеподобните си.

Ако не е подгодвен човек предварително, да не се подава на пагубни за него чувства, може да попадне в кофти капан без да се усети.

Пример,

в хипер бакалията в която си пазарувам има една госпожа ( да речем на моя възраст), която работеше на щанда за наденички и шунка и колбаси всякакви. Беше много усмихната и добра и докато ме обслужваше си говорехме за това онова, пък когато хлапето беше с мен, му режеше парче от един дебел салам да го яде там. И по едно време научавам от колежките й че сина й са го били някакви момчета и нещо са го повредили. И жената вече не беше същата. И я хвана един рак, само за няколко месеца. За нейн късмет, тука има пари за лечение и явно се е излекувала. Само че я сложиха като се върна на работа, да е касиерка да не се уморява да стои на крак. Беше ми трудно да я позная с късата й поникваща навово коса след химиотерапията й. Сега е по-добре, днес като ходих да си пазарувам тя беше нещо на рецепцията и ме поздрави усмихната ( въпреки че друга нейна колежка се занимаваше с мен).

Та господинът който си позволява да ме осъжда, без да му е ясно какво се случва с алкохолиците, трябва да знае че е много опасно от човещина да се вкараш сам във истински филм на ужасите.

Човек ако не се погрижил да си създаде емоционална броня, ако е нормален, няма начин как да се отърве без поражения на психиката му след няколко седмици преживяни при агонизиращ алкохолик.

Като бях млад, един път се случи една катастрофа и от любопитство отидохме да видим какво е станало. Еми беше станало че мъжат беше с вкаран нос в черепа му и следи текла кръв, умрял на място. А жена му ( тя е изпреварвала неправилно) и тя беше мъртва и се виждаха как са и прекълцани краката под колената, просната на земята. 

Еми тия двамата не ми бяха никакви, ама ми "се подкосиха краката", станаха леки и като се качих да карам, имах чувството че не ме слушат нещо, та карах доста бавно по един заобиколен маршрут.

Та не е шега работа да се излагаш неподготвен на ексремни ситуции.

Управлението на чувствата не се подчинява винаги на разума.

Е, на психопатите им е лесно, те са безчувствени към случващото се с другите хора.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.