Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашка за Live USB Linux OS

Featured Replies

Трябват ми няколко флашки, които ще се ползват само за LIVE OS!

Търся най-доброто скорост/надеждност. И да не е прекалено голяма, че да възпрепятства ползването на usb изхода до нея.

Не смятам, че има смисъл от повече от 8 GB, като се има предвид предназначението ѝ.

След леко проучване се спрях на тази, като най-добър вариант.

Apacer AH354 USB 3.0 8GB    (80MB/s Reed)

но и тези не са лоши:

8GB Transcend JETFLASH 700   (53MB/s Reed)

8GB Transcend JETFLASH 360   (16MB/s Reed)
4GB Transcend JETFLASH 620   (32MB/s Reed)

Някакви предложения, съвети...?

Редактирано от EquilibriУМ (преглед на промените)

Странно, моята дето на 4-5 години си върви перфектно.

Не знам кой и какво ще гониш с тази скорост

• Автор

Странно, моята дето на 4-5 години си върви перфектно.

Не знам кой и какво ще гониш с тази скорост

Аз също имам от 5+ години и си вървят перфектно, въпроса е, защо да чакам 2 мин., като мога да чакам 20 сек.?

Аз също имам от 5+ години и си вървят перфектно, въпроса е, защо да чакам 2 мин., като мога да чакам 20 сек.?

Аз не чакам 2 мин, това исках да кажа

• Автор

Аз не чакам 2 мин, това исках да кажа

Тогава въпроса се свежа до дистрибуцията, едно е да ползваш Puppy, друго е Kali. (примерно)

Сигурен ли си че флашката ти ще работи на 3.0 под дос. Най малкото защото докато си пускаш GRUB-а със сигурност няма да е 3.0.

Ако няма съществена разлика в цените между 2.0 и 3.0 си вземи 3.0. Но ако е много голяма разликата тогава си прецени дали си заслужава да платиш двойно за нещо което няма да ползваш (може би).

Аз лично ползвам един Corsair 2,0 точно за същите цели от 4 години. Сложил съм 4 Дистрибуции на XP една 98ца, една 7ца, хиренс и куп други неща. Само с линукса се "скарахме" нещо и не можа да се сработи с другите неща по флашката.

• Автор

Сигурен ли си че флашката ти ще работи на 3.0 под дос. Най малкото защото докато си пускаш GRUB-а със сигурност няма да е 3.0.

Ако няма съществена разлика в цените между 2.0 и 3.0 си вземи 3.0. Но ако е много голяма разликата тогава си прецени дали си заслужава да платиш двойно за нещо което няма да ползваш (може би).

Аз лично ползвам един Corsair 2,0 точно за същите цели от 4 години. Сложил съм 4 Дистрибуции на XP една 98ца, една 7ца, хиренс и куп други неща. Само с линукса се "скарахме" нещо и не можа да се сработи с другите неща по флашката.

Не, нямам представа дали ще работи на 3.0 под дос, но конкретната флашка е 15 лв. - което ме устройва. Цената на повечето от останалите флашки е същата, а са usb 2.0. А Apacer дори да не работи на 3.0 смятам, че в най-лошия случай ще се представи толкова добре колкото usb 2.0 конкурентите му.  Но нали съм лакомия, та писах тук с надеждата, да не би случайно да има по-бърза, а и за същите пари ако може. Но на дали, та направо ще взимам тази - Apacer.

Благодаря за коментарите! 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.