Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си направя сайт ?

Featured Replies

Здравейте ,от скоро реших да си направя сайт ,но няма и грам представа за това.В сайта ще си публикувам статии и снимки.Също искам сайта ми да бъде с хубав дизан на началната страница.Бих ви бил благодарен ,ако някой ми разясни за какво става въпрос.

Два начина! 1. Хващаш няколко книжки по HTML/CSS/JavaScript/PHP и подобряваш знанията си по Photoshop! - Неодстатък -> Трябва малко време! 2. Пишеш в Google -> Free website making ( нещо от този сорт ), регистрираш се и започваш да си го настройваш по своите нужди! Недостатъка тук е, че възможностите ти за редизайн и настройка по твой вкус ще са силно органичени! П.П. Още един начин -> плащаш на някого да ти го направи!

Здравейте ,от скоро реших да си направя сайт ,но няма и грам представа за това.В сайта ще си публикувам статии и снимки.Също искам сайта ми да бъде с хубав дизан на началната страница.Бих ви бил благодарен ,ако някой ми разясни за какво става въпрос.

За да може да правиш сайтове има много път да извървиш. Не че те плаша, но ако ти хареса и се запалиш, ще напреднеш доста бързо.

Като за начало трябва да научиш HTML5 и CSS3, за да може да правиш статични сайтчета, след което може да се хвърлиш по-надълбоко четейки PHP и MySQL.

Ако понаучиш HTML5 и CSS3, може да научиш и WordPress. Това е CMS програма с доста темплейти и дава възможност за доста неща. Това е засега от мен. Ако не съм те изплашил ще дам повече обяснения.

Хора обяснете ми какви са тези HTML5 и CSS3 ???

HTML5 описва структурата на страницата.

CSS3 прави стиловото оформление на страницата.

Можеш да ги разглеждаш като едно цяло, най-малкото защото някога са били такова в по-старите версии на HTML.

То си има курсове и книги за тази работа. Има и много форуми, само трябва желание, време и четене. Няма как да се обясни с няколко изречения. Добре е човек поне да е наясно, колко много не знае и какви въпроси може да зададе във форум, на които да очаква реални отговори.

• Автор

Написах в нета какви ли не неща за създаването на сайт (включително и на английски) ,цъкнах и се  регистрирах се ,но не мога да си намеря сайта в гугъл.Като напиша името на сайтта ми и нищо не излиза за него !

Редактирано от markata99 (преглед на промените)

Написах в нета какви ли не неща за създаването на сайт (включително и на английски) ,цъкнах и се  регистрирах се ,но не мога да си намеря сайта в гугъл.Като напиша името на сайтта ми и нищо не излиза за него !

Какво искате да правите по-точно,искате да си напрaвете собствен блог ли?!

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

• Автор

Целта ми е да си направя един обикновен футболен сайт в които ще пиша футболни статии, ще качвам снимки и видеоклипове ,и да мога да му сменям дизайна !

Така е ... Правилни въпроси трябват.

Наслушал съм се и аз на - "седни чети, и ще станеш страшен"

Еми не се става страшен, умен и квото и там да говорят всички.

Моето мнение по темата ти е ... първо трябва да има ясна идея, какъв ще да е тоя сайт. Какво ще има в него, какво ще е неговото предназначение.

След това идват трудните отговори...

готов темплейт - лесна работа - избираш, сваляш, сменяш името и пльок - има сайт.

Динамичен - сложна работа... без необходимите умения и години практика.

статичен - инсталиране на фронт пейдж - и дроп енд драг... все едно редиш текст във word.

Вероятно ще бъда нападнат от другите "специалисти", но имай в предвид, че изобщо всичко тръгва от представата ти за това, което искаш и уменията ти за създаването му - които две неща са доста свързани.

пс. виждам, че междувременно си писал. Ти искаш нещо, което доста ще те затрудни с настоящите ти умения. Но пък има готови темплейти и за това.

В сайта ще се пишат изцяло футболни новини !

http://bg.wordpress.org/ - Това смятам, ще задоволи нуждите ти на първо време.

• Автор

Сега пък как да го сваля ? Цъкнах на Изтегляна на Word Pres цъкам файла и ми излиза някаква папка wordpress .Сега какво да я правя - да я разархивирам ли или нещо друго ?

пс. виждам, че междувременно си писал. Ти искаш нещо, което доста ще те затрудни с настоящите ти умения. Но пък има готови темплейти и за това.

http://bg.wordpress.org/ - Това смятам, ще задоволи нуждите ти на първо време.

Аз пък мислех да му предложа това ,или това! ;)

Може да погледне и това,но лично при мен нещо не стана,регистрирах се и до там,после не успях да влезна в сайта,изпратих си имейла,за да ми сменят паролата и още чакам,малко несериозничко подхождат,а иначе в демонстрационното видео всичко изглежда много интересно и лесно! ;)

Редактирано от terorDrEaM (преглед на промените)

Въпросът ми е ще може ли да сайта ми да е на водещо място в чичко гугъл ,т.е. да излиза на едни от първите страници ?

Зависи от това какво SEO ще направиш на сайта.

SEO оптимизация ти трябва за тази цел. Ако съдя по никнейма ти си 99 набор, така че не бързай да създаваш цялостен сайт. Започни да разучаваш нещата малко по малко и след няколко месеца ще имаш повече опит. С амбицията да направиш нещо грандиозно още за първи сайт и това, че няма да се получи толкова бързо, може да ти убие желанието. Давай, но не бързай!

Някой да ми обясни какво е "SEO" ?

Най-просто казано, от SEO-то зависи как ще те индексират търсачките като чичко Гугъл, например. Включва работи като популяризиране на сайта, оптимизация на кода и други подобни неща.

Чудя се в момента как да си кръстя сайта ,така че колкото се може на по-предни позиции да излиза.

То ако така се излизаше на предни позиции... :D

Който по-напред в мненията се изказа, че с четене не става, а се започва с идеята само мога да му кажа че е в голяма грешка.

HTML - Hyper Text Markup Language  -> Основата на всяка една УебСтраница. На практика една страничка каквато ти искаш може да се направи изцяло използвайки HTML. Ето http://www.w3schools.com/ ! Този сайт е официален за езика HTML и ще ти даде една много добра основа, за начинанието, което си поел!

Да но HTML е много неудобен език, що се отнася до оформление на дизайн или на цялата страничка, като цяло. Тук на помощ идва CSS - Cascading Style Sheets -> Този език е насочен основно към подобряване на дизайна на Уеб Страничката. Или казано с други думи - тази част, която потребителя гледа.

С HTML и CSS спокойно можеш да направиш това, което искаш без никакво усилие. Изучаването на тези два езика не отнема повече от 2 седмици.

Проблема идва, ако искаш да има потребители и регистрации в сайта ти! Тогава стигаме до PHP, MySQL. PHP е по-труден език и отнема повече време за изучаване. Има някой тънкости, но точно той ще ти помогна да направиш Login/Register система!

Останалите езици - JavaScript, Flash и тем подобно анимациики са за доукраска на сайтчето.

След направата на сайта идва и ред за регистрирането му в търсачките - Google, Bing, Yahoo и др. Процедурата е лесна, но за да стана сайта ти първи трябва да мине известно време!

Инициативата ти е добра. Според мен дори и да не се занимаваш с уеб е хубаво да научиш поне HTML и CSS от обща култура. Все пак обществото непрекъснато се модернизира и както е необходим Английски, Немски или Френски в общуването между хората, така е добре да познавате и някой от езиците на компютрите!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.