Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

компютърът замръзва след което светва лампичката за СД и се оправя

Featured Replies

здравейте   от известно време се случва странно нещо!!включвам компютъра и след няколко минути замръзва харда се вижда че чете и след това светва лампичката на сидото и се оправя за неопределено време но реша ли да го ресна когато е направил проблема стига до биос и по някой път не продалжава и не ме допуска до операционната система...извинявам се за правописа но от скоро се захванах със тази клавиатура... 

хардуерат ми е .. дъно gugabyte GA_P35_S3G
рам A DATA 2.2 гигабайта
видео NVIDIA 9600gt 512mb DDR3
хард SEAGATE 320gb SATA2 
вградена лан карта ..
сиди устройство LG DVD 

Причините може да са няколко. Откачете кабелите на Сдто и работете така да видите дали пак ще се появи проблема ако и тогава го има направете тестове на машината. Друго което може да направите е да оставите стартиран таск мениджъра и да видите дали при този проблем процесора се натоварва на 100%.

• Автор

Причините може да са няколко. Откачете кабелите на Сдто и работете така да видите дали пак ще се появи проблема ако и тогава го има направете тестове на машината. Друго което може да направите е да оставите стартиран таск мениджъра и да видите дали при този проблем процесора се натоварва на 100%.

да пробвах със мениджъра и си работи спокойно преди да пиша тук закарах ПЦ то на сервиз направили са му необходимите тестове и споменаха че хардуера е на 100% здрав но за сд да изключа и извадя кабелите не бях се сетил ще видя как става че несъм на ясно ..  благодаря за отговора да се надявам че ще се окаже от там и без това е във гаранция СД то ...

Ахаха :Д може ли да споделиш - ОТ кой сервиз са тези "специалисти" , дето са ти казали ,че проблема не е хардуерен ? Щом спича компютъра (някога) при самия старт на компютъра - тоест до биос , значи проблема е хардуерен , защото не се стига изобщо до софтуера (windows)

Редактирано от Andrey_96 (преглед на промените)

• Автор

Ахаха :Д може ли да споделиш - ОТ кой сервиз са тези "специалисти" , дето са ти казали ,че проблема не е хардуерен ? Щом спича компютъра (някога) при самия старт на компютъра - тоест до биос , значи проблема е хардуерен , защото не се стига изобщо до софтуера (windows)

проблема е че не винаги забива на биос иначе сервиза е АРДЕС във варна си живея ,, 

проблема е че не винаги забива на биос иначе сервиза е АРДЕС във варна си живея ,, 

няма значение ,че не забива всеки път ! Факта ,че забива понякога още при биос е ясен ,че проблема е хардуерен... Според мен е видео картата , но за жалост като гледам дъното нямаш стандартна VGA букса , а е някаква така да го наречем "мъжкото на VGA" и ще ти трябва някой по-специален кабел ,за да пробваш компютъра с вграденото видео... Виж навий някой приятел да ти услужи с компа му и смени видео картата с неговата и пробвай дали ще ти спича , ако спича пробвай с подмяна на захранването. Ако не разбираш от хардуер отиди в друг сервиз , но не и в този който си отишъл днес !

• Автор

няма значение ,че не забива всеки път ! Факта ,че забива понякога още при биос е ясен ,че проблема е хардуерен... Според мен е видео картата , но за жалост като гледам дъното нямаш стандартна VGA букса , а е някаква така да го наречем "мъжкото на VGA" и ще ти трябва някой по-специален кабел ,за да пробваш компютъра с вграденото видео... Виж навий някой приятел да ти услужи с компа му и смени видео картата с неговата и пробвай дали ще ти спича , ако спича пробвай с подмяна на захранването. Ако не разбираш от хардуер отиди в друг сервиз , но не и в този който си отишъл днес !

ами захранване не със сигурност на скоро го смених със 

Cooler Master 460w  ай това сиди от както съм го купил се почнаха проблемите сякаш но благодаря за савета  ще пробвам само някой да намеря за услуга

ами захранване не със сигурност на скоро го смених със 

Cooler Master 460w  ай това сиди от както съм го купил се почнаха проблемите сякаш но благодаря за савета  ще пробвам само някой да намеря за услуга

пробвай 1-во с СД-то както казаха колегите по-горе , но съм почти сигурен ,че е видеото ...

• Автор

пробвай 1-во с СД-то както казаха колегите по-горе , но съм почти сигурен ,че е видеото ...

леле ужас недава признаци нито грее много даржи на 50 рядко на 60 като играя на игри говоря за видеото ще пробвам първо сд дано се окаже там .. 

Ти как си я насъбрал тая репутация, като не различаваш COM порт от VGA порт? Нещо като не ти е ясно по-добре си мълчи за него. Аз така правя - не знам и си мълча.

Ти как си я насъбрал тая репутация, като не различаваш COM порт от VGA порт? Нещо като не ти е ясно по-добре си мълчи за него. Аз така правя - не знам и си мълча.

Е младежа още не е пълнолетен и не знае ква е тая букса :) Ше се научи. Андрейчо това на дъното е с два реда крачета докато VGA буксата е с три, на това крачетата са 9 а на VGAто 15. Преди PS2 мишките се свързваха към тоя порт и модеми се закачаха там, а в момента единственото което се сещам да се връзва там е за управление на UPS.

И за видеото ама много ме съмнява ,че проблема не е там. Когато не ще да зареди ОС ми прилича на проблем с инициализирането на дисковете и ОУ за това и дадох съвета да опита да откачи СДли там квото и да е

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Извинете , но не съм роден научен и незнам (вече знам) какъв е този VGA вход... А за видео картата го казвам , защото 1 приятел имаше сходен проблем и се оказа видеото! Но нека 1-во да разкачи СД :)

Извинете , но не съм роден научен и незнам (вече знам) какъв е този VGA вход... А за видео картата го казвам , защото 1 приятел имаше сходен проблем и се оказа видеото! Но нека 1-во да разкачи СД :)

Споко ясно е че не се раждаме научени затова са форумите. Тоя порт се ползваше активно когато си бил в детската градина и е нормално да не ти е много познат и не е VGA а е СОМ порт. В момента най активно се ползва в автосервизите на него се закачат устройства за четене на инфо от компютрите на колите. Ако не се лъжа все още и някой касови системи по магазините го ползват за връзка на касов апарат, пост принтери, баркод четци.

Споко ясно е че не се раждаме научени затова са форумите. Тоя порт се ползваше активно когато си бил в детската градина и е нормално да не ти е много познат и не е VGA а е СОМ порт. В момента най активно се ползва в автосервизите на него се закачат устройства за четене на инфо от компютрите на колите. Ако не се лъжа все още и някой касови системи по магазините го ползват за връзка на касов апарат, пост принтери, баркод четци.

така е... бил съм много малък ... Благодаря за информацията :)

• Автор

Е младежа още не е пълнолетен и не знае ква е тая букса :) Ше се научи. Андрейчо това на дъното е с два реда крачета докато VGA буксата е с три, на това крачетата са 9 а на VGAто 15. Преди PS2 мишките се свързваха към тоя порт и модеми се закачаха там, а в момента единственото което се сещам да се връзва там е за управление на UPS.

И за видеото ама много ме съмнява ,че проблема не е там. Когато не ще да зареди ОС ми прилича на проблем с инициализирането на дисковете и ОУ за това и дадох съвета да опита да откачи СДли там квото и да е

здравейте значи откачих 2та кабела на СД то и вече чакам някакви резултати от тази интервенция надявам се да е успешна и без това СД то както споменах е във гаранция :) ще спомена по късно какъв е резултатът но ако някой даде още савет ще е добре дошъл.. 

• Автор

значи преди няколко дни влязох във Event Viewer  има няколко грешки а ето и тях error sdrom / The driver detected a controller error on/Device/CdRomo  другата е  Service Control Manager The following boot-start or system-start driver (s) failed to load  i последната е the device HL-DT-ST DVDRAM GH24NS90 IDE/ CdRomHL-DT-ST_DVDRAM GHa4NS90----IN00___/494b424847433539323520392020202020202020disappeared from the system without firs being prepared for removal ako някой знае каквиса че ме самнява имено със сидито да са но си нямам и на идея дали мисля правилно...

Съветът ще дойде след неуспешен опит :D

да се надявам тогава да няма съвети :) след интервенцията

Как е ? Ако до сега не е замръзнала картината , значи всичко е наред и СД-то ако не е в гаранция е за хвърляне

• Автор

Как е ? Ако до сега не е замръзнала картината , значи всичко е наред и СД-то ако не е в гаранция е за хвърляне

ами за сега няма проблеми добре се държи системата.. малко по горе бях написъл едни грешки ако може някой да сподели за ко иде реч.... 

ами за сега няма проблеми добре се държи системата.. малко по горе бях написъл едни грешки ако може някой да сподели за ко иде реч.... 

Еми дано да не предизвикам съдбата , но щом досега всичко е наред , значи проблема в бил СД ;) А към въпроса за грешките - аз не ги разбирам трябва някой , който е работил с тази програма

• Автор

вече си работи без сд доста часове .. и се питъм дали проблема е във самото сд или има конфликт със драйверите за него? 

все още си работи добре :). а за грешките се надявам някой да погледне и каже.. 

вече си работи без сд доста часове .. и се питъм дали проблема е във самото сд или има конфликт със драйверите за него? 

Драйвъри ??? Надали ...

все още си работи добре :). а за грешките се надявам някой да погледне и каже.. 

Нали проблема го има и преди зареждане на ОС там драйвери няма по скоро проблем с кабела или самото устройство. В грешките който си дал също се говори за въпросното устройство.

• Автор

Нали проблема го има и преди зареждане на ОС там драйвери няма по скоро проблем с кабела или самото устройство. В грешките който си дал също се говори за въпросното устройство.

ясно много благодаря ще го дам на приятел да го пробва със друг кабел за да се уверя че е то и евентуално да се смени .. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.